![]() |
|
||||
|
||||
![]() Am fost 2 saptamani in Chicago, impreuna cu sotul, castigator DV2007, noi casatoriti dupa primul plic...
Avem noroc ca sunt cumnatii acolo si au avut mare grija de noi... Am aplicat pt SSN si green card (care intre timp au si venit) si am vizitat locul. Sotul mai fusese de 2 ori cu w & t, insa eu nu.. Deci era familiarizat deja cu orasul, cu tara, etc. Mie nu prea mi-a placut.. ![]() Daca as pleca din Romania , as pleca sa las in urma "tigania" de aici, balcanismul si alte cele pe care le stiti... Insa, culmea, ele sunt si acolo ![]() Nu mi-a placut ca e plin de negri si mexicani (nu sunt rasista, insa parca nu faceau mai nimic sau aveau joburi de lenesi -security, etc, plus ca multi erau in oras la ora la care trebuiau sa fie la lucru) ... Si sunt atatia oameni imensi, de m-am ingrozit. Nu vreau sa arat asa...Dar cum pot sa scapi, daca mananci numa E-iuri si numa cu fundul in masina esti... Si la cat overtime se face, nu cred ca sunt multi cei care apuca sa fac si ceva sport... Nu mi-a placut ca am dat 3.08 $ pe ceva de mancare si nu mi-a dat rest 92 de centi..., cand era dreptul meu ..ca tra sa lasi bacsis si sa stranga masa.. Si credeam ca sunt mai dezvoltati...de ex. Chicago paleste comparativ cu Munchen , unde sunt piste de biciclisti si totul e mult mai frumos... Casele sunt mici si inghesuite, chiar si in cartierele faine, scartaie tot... Si la fel de multa violenta am vazut la stiri, ca si in RO, desi politia misuna peste tot...Deci nu cred ca m-as simti safe , desi ar fi cazul... Oricum, sunt mult mai amabili, insa poate e si falsitatea aia americana...Nu cred ca pe cei din magazine nu ii doare gura sa tot zica "Hello" all day, insa zic, ca asta e jobul lor... Nimic nu e free, asta e morala ![]() Oricum, fata de Ro , e clar alt sistem si mult mai dezvoltat, dar cred ca daca as avea de ales intre o tara vest europeana si SUA ,as alege-o pe prima... Nu aveam o parere rea despre SUA, ba din contra, insa acuma a mai pierdut multe puncte in ochii mei. Cred ca e ok pentru un om de rand, care in RO abia mananca si pentru cineva care cauta ceva ok in cariera pe un post mai acatari, insa pentru omul mediu nu stiu daca se merita prea mult... Cu un job OK , iti iei casa in Ro , tot in rate si nu arata ca alea de carton... Si la cate case de vanzare am vazut, e clar ca America nu o duce prea bine... Vom merge sa incercarm marea cu degetul , pentru un job mai bun. Altfel nu are rost, intr-un fel. Daca nu gasim ceva in IT, nu stiu daca facem compromisul de a ramane asa, pentru ceva mai low, ca nu are rost, am castiga cat aci in IT, plus ca 3 ani sau 5 in afara domeniului inseamna prea mult si nu vreau sa ne intoarcem si sa nu avem macar ceva comparativ cu pragul de la care am plecat... Dar asa e viata, plina de surprize ![]() O astept pe a doua . Numai bine va doresc , celor care ati avut rabdarea sa cititi mult prea densul meu "offf". |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pentru nou-veniti: primii 75 $ castigati in America, in prima zi de la sosire | Virag | Primii pasi | 96 | 05-01-2007 02:18 PM |
Prima de reintoarcere acasa | ChiriacValentin | Intre doua lumi - despre repatriere | 21 | 02-20-2007 09:50 AM |
Prima viza din anul 2005 !!!!! | Dany_Oana | Interviul | 12 | 01-08-2005 04:42 PM |
poza pe prima scrisoare de instiintare | Diaconu | Am cistigat Loteria Vizelor! | 2 | 08-23-2004 01:41 PM |
![]() |