|
|||
|
|||
Prima viza din anul 2005 !!!!!
....... and the dream came true!
Oana & Dany |
|
||||
|
||||
Felicitari si bafta multa de acum incolo
|
|
|||
|
|||
Thanks!
Despre cum a decurs interviul va zicem maine ... Oana & Dany |
|
||||
|
||||
Felicitari, numa bine
|
|
|||
|
|||
Felicitari
Sa dea D-zeu sa ne aduceti si noua astora care urmam norocul vostru
|
|
||||
|
||||
Felicitari si mult succes in continuare!!!!
|
||||
|
||||
Bafta pe tarim american !...
|
|
|||
|
|||
Salutare
Iata si povestea interviului nostru (Oana fiind aplicantul principal): Pe 3 ianuarie la ora 7:30 am ajuns in fata ambasadei. In 5 minute a venit un tip si a zis sa pofteasca cei care sunt programati la ora 8. Ne-am dus si noi si am intrebat de loterie si ne-a zis sa mergem in fata. Peste vreo 10 minute am mers la interfon si am anuntat ca am ajuns si ne-a zis sa asteptam ca va veni cineva sa ne ia pasapoartele. Pe la 8 fara 5 a venit o doamna foarte amabila si ne-a zis ca erau programate vreo 10-15 familii in ziua respectiva si ca doamna consul o sa discute cu noi la ora 13, dar ca deoarece suntem doar noi o sa o intrebe daca poate sa discute mai devreme. Apoi am intrat. Destul de repede am trecut pe la aparatul de luat amprente si apoi la ghiseul nr. 6. Acolo cred ca era tipa la care nu si-ar dori nimeni sa ajunga . Am avut actele aranjate frumos fiecare in dosarul lui si am reusit sa nu o suparam prea tare. Apoi a venit partea cu dovezile financiare. Pt. 2 persoane am avut ~ 11 000 USD (NU AM AVUT AOS SAU OFERTA DE MUNCA) pe care i-am pus la banca cu vreo 2 saptamani inainte de interviu (o parte in lei si alta in USD). A observat acest lucru si ne-a intrebat de unde sunt banii. Am raspuns ca sunt economiile noastre. Si ma rog, in cat timp ati strans voi atatia bani? In vreo 5 ani am raspuns. Si aveti vreo dovada ca i-ati tinut in vreun depozit sau ceva. Nu (pe un ton ca si cum am intreba ... care-i problema ta?). Daca a vazut ca nu-i merge a renuntat si ne-a cerut dovezile relatiei (ne-am casatorit dupa primirea plicului) specificand : sa nu cumva sa fie pozele de la nunta. Of course not .. am raspuns(am avut vreo 60 de poze ... cele mai vechi aveau vreo 5 ani ) si pe urma ne-a trimis sa platim taxele. Intre timp a mai aparut o tipa de care s-a luat foarte tare doamna de la ghiseu si in final a observat ca nu avea trecute niste date pe formularele medicale si a trimis-o sa rezolve problema ... dupa aceea nu am mai vazut-o ... nici macar la ora 3 cand asteptam dupa vize (probabil a intarziat ... nu cred ca i s-a refuzat viza deoarece chestia cu formularele medicale pp. ca s-a rezolvat si peste celelalte probleme a trecut intr-un final). A venit doamna care ne-a luat pasapoartele la intrare si ne-a zis sa asteptam ca o sa fim chemati in curand. Am asteptam vreo ora si ceva. Imi era cam somn si ma gandeam la somnul pe care o sa-l trag dupa ce plecam de acolo. Dupa ce am terminat nu mi-a mai fost somn ) Interviul a fost rapid. Eu am fost intrebat daca am fost vreodata condamnat, daca mi-a fost refuzata vreo cerere de viza pt. USA si daca am cerut vreodata viza. Raspuns nu pe linie. Am fost intrebati ce o sa lucram in USA. Ne-a dat formularele sa le semnam, ne-a pus sa juram si ne-a zis sa venim la ora 3 sa ne luam vizele si sa nu asteptam la coada ci sa venim la interfon sa anuntam ca am ajuns si sa intram in ambasada. That's all. La ora 3 fix aveam vizele. Cateva lucruri care credem noi vor fi de folos unor loteristi: - am trimis primele formulare cu DHL-ul. In 2 zile au ajuns la KCC. Am sunat la KCC peste vreo 3 saptamani si ne-au zis ca aplicatia a fost procesata. Deci recomandam DHL chiar daca este scump, aplicatia ajunge sigur si repede. Cu posta romana au fost cazuri cand nu a ajuns aplicatia sau a ajuns dupa o luna, doua. - dupa ce ne-am casatorit am sunat la KCC si tipa de acolo ne-a zis ca pot trimite o copie dupa certificatul de casatorie si formularele mele pe email (deci ne-a scutit de 2 600 000 lei cat costa DHL-ul). Dupa o saptamana primim un mail in care suntem anuntati ca dosarul nostru a plecat spre Bucuresti si cazul nu mai depinde de ei. Pentru orice problema sa ne adresam ambasadei de la Bucuresti. Seara am sunat la KCC si ne-au zis ca interviul va fi pe 3 ianuarie. Atunci ne-a cam lovit .... nu ne asteptam sa fie asa de repede si nici pasapoarte nu aveam, nici documente traduse .... cam nimic rezolvat. A doua zi am sunat la ambasada si ne-a zis ca probabil o sa fim amanati cateva zile pt. ca de sarbatori nu se lucreaza si data a fost programata de KCC care nu a stiut ca vor avea si ei vacanta ....... bla, bla, bla. Si ca sa sunam peste vreo 3 zile sa ne zica data exacta a interviului si peste 4 zile sa trimit copia certificatului meu de nastere si al celui de casatorie pe fax impreuna cu o declaratie a aplicantului principal (in declaratie Oana a zis ca si-a schimbat statutul marital si ca si-a schimbat numele). Au mai zis ca formularele DS-230 sa le aduc completate in ziua interviului. NU a fost nici o problema ... deci cei care sunteti in aceasta situatie sa nu va faceti nici o problema (aceasta situatie nu ne-a incurcat cu nimic, nici macar nu ne-a intrebat nimeni nimic. Singura intrebare a fost sa-i prezentam dovezile relatiei). In final data interviului nu s-a schimbat. Pe formularele trimise de Oana, tipa de la ghiseul 6 a a taiat unde era scris N/A (adica la numele, data si locul nasterii, profesiei mele...) si a pus-o pe Oana sa completeze si sa semneze. De aici deduc ca unele greseli pe formulare nu duc la descalificare deoarece poti sa tai linistit si sa scrii altceva. In final conteaza ca ceea ce apare scris pe formulare inainte de a jura sa fie adevarat. Deci daca ati gresit ceva pe formulare anuntati pt. ca nu cred ca exista vreo problema. Va sfatuiesc sa anuntati din timp la KCC sau ambasada. Sunt cazuri in care trebuie sa aduceti si alte dovezi (un exemplu este cel al unui loterist care a postat un mesaj acum vreo 2-3 zile in care anunta ca a omis numele sotiei dintr-o casatorie anterioara si ca a doua zi are interviu. Probabil ca nu a avut timp sa ia cazier si sa-i fie verificat cazierul de catre ambasada ... asa am inteles ca se procedeaza. Cred ca in final a fost amanat si peste vreo saptamana, doua o sa ia vizele). - partea cu dovezile financiare este una delicata (cred ca mare parte dintre loteristi depun o suma mai mica sau mai mare inainte de interviu - fiecare de unde are sau poate). Si acest lucru ii streseaza pe o mare parte din ei. Lor le recomand sa citeasca mesajele lui Ionafi si ale lui Shrek de pe pagina a 4-a a subiectului "banii in cont?" de la sectiunea "Interviul". Le-am urmat sfatul si nu am avut nici o problema. Retineti ca probleme apar in urma declaratiilor voastre. Nu va schimbati declaratiile si nu incercati sa aburiti. Atunci vor aparea intrebari si probleme cat mai multe pt. voi. Raspundeti sincer la intrebari. Nu cred ca-i intereseaza actele de donatie si alte prostii. Cred ca un raspuns de genul avem niste bani de la parintii nostri este ok. Cu casa e mai problematic daca parintii nu au alta adresa. Este si normal ... ca doar nu o sa vanda casa si sa stea in strada ca sa plecati voi in USA. Pe cand suma de bani pe care o au pot sa v-o imprumute pentru un timp (deci cu acesti bani chiar mergeti in USA). Asta este parerea mea ... este posibil sa gresesc pt. ca nu am fost in situatia asta (cu banii sau casa de la parinti). - la Centrul Medical Unirea a fost super simplu ... nu ne-au facut nici un vaccin (nu am avut niciodata nici o boala si nici nu am fost internat in spital). By the way : daca aveti probleme cu luatul sangelui sa va aduceti whisky de acasa ca sa va reveniti din lesin ca acolo nu au ... am intrebat eu Oana nu avea pasaport (inca) si nu aveam nici formulare medicale (nu primisem plicul 2 .. l-am primit a doua zi). Am sunat inainte de a merge la analize la centrul medical si ne-a zis ca putem sa venim cu pasaportul peste vreo cateva zile ca sa ne treaca seria pe formulare. - pt. cei care aveti probleme cu banii. Nu va demoralizati cand auziti pe unul si pe altul ca intreaba daca sunt suficienti cei 50 -60 000 de euro pe care-i au ca sa treaca de interviu. Si nici cand cititi ca unii au cate 2-3 AOS-uri sau un AOS de un milion si ceva de USD plus nu stiu cate zeci de mii in banca. USA nu doreste oameni care se pot intretine 2-3 ani fara sa faca nimic ci oameni care se vor integra, isi vor gasi un job si sunt hotarati sa reuseasca. Chiar daca nu aveti bani prea multi eu cred ca daca demonstrati ca sunteti hotarati sa invingeti nu o sa aveti probleme. Cazuri sunt destule. Noi am trecut cu 11 000 (fara AOS sau job) fara sa ne intrebe de altceva. Cineva a declarat pe forum ca a avut aproape 9 000 (tot pentru 2, fara AOS sau job). Un foarte bun prieten a trecut in 2001 cu 4 000 USD (el si sotia fara AOS sau job). Poate ca atunci erau alte vremuri ... poate sansele de a-ti gasi ceva de lucru erau mai mari. Dar exista exemple si nu cred ca sunt unice ... cred ca cei care nu stiu de forum au mai putini bani la interviu. Cei de pe forum afla ca majoritatea au cate 15 - 20 000 USD si AOS si fac si ei tot ce pot ca sa aduca la interviu o suma cat mai mare si un AOS pt. ca au un punct de reper. Poate ca au fost si loteristi respinsi pt. ca au avut putini bani dar eu cred ca mai mult faptul ca nu au reusit sa demonstreze ca sunt ai lor a dus la respingere (si asta datorita declaratiilor lor ... ca i-au imprumutat, ca le-au dat nu stiu ce verisor ... cazuri normale in care banii sunt returnati si deci nu sunt luati in USA). Acest forum ne-a ajutat foarte mult. Va multumim tuturor. Probabil aceste cuvinte nu pot exprima recunostinta noastra. Si acum nu gasesc acele cuvinte care ar putea sa o exprime. Cred ca cei care s-au documentat pe acest forum si acum ii ajuta pe altii stiu ce inseamna aceste multumiri. Vom ramane in continuare pe acest forum pt. ca greul abia acum incepe iar nevoia de informatii este si mai mare. Si speram sa ne facem cati mai multi prieteni. Deocamdata nu stim in ce oras sau stat vom merge. Bafta celor care trebuie sa treaca de interviu. Bafta celor care au aplicat pt. DV 2006 (speram ca unii dintre prietenii nostri sa fie printre castigatori). Bafta celor care sunt sau vor pleca in USA. Dany |
|
|||
|
|||
FELICIT�RI PENTRU OB�INEREA VIZELOR!
Citind povestea interviului vostru, am sim�it un optimism extraordinar. V� doresc s� r�m�ne�i tot a�a, oriunde ve�i ajunge..... sigur ve�i reu�i! OllyT |
|
|||
|
|||
Felicitari si sa dea Domnul sa va mearga bine pe taram american.
Cu astefl de povestiri capat incedere ca va fi mai bine si pt cei care au mai putini bani( asa ca mine)..... |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|