![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Salut!
Am si eu cateva intrebari legate de sansele pe care le mai am sa ajung in state. Am fost in state acum 2 ani de zile cu viza J. Problema este ca nu mi-am respectat programul cu care am plecat(ma refer strict la program nu la perioada de sedere). Am stat in orasul unde era programul pana mi-am luat SSN si dupa aceea am plecat in Atlanta unde am lucrat( legal, pe baza SSN-ului, adica primeam cecuri pe care plateam taxe). Cu 2 luni inainte sa expire viza m-am intors in Romania. Anul acesta m-am decis sa plec din nou, fie prin loterie, fie printr-un program. Din discutiile care le-am avut cu cineva am aflat ca exista o "institutie" sau un sistem numit SEVIS care se ocupa cu monitorizarea celor care pleaca cu vize temporare sa vada daca isi respecta programul sau nu. Aceea persoana mi-a spus ca ambasada te-ar verifica daca mai aplici pentru o viza si daca esti introdus in SEVIS sunt mici sanse sa mai primesti orice viza. Am gasit pe forum cateva discutii pe aceasta tema dar nu indeajuns de amanuntite sa ma lamureasca de aceea am postat aceast topic cu riscul sa ma repet.De asemenea ma intereseaza daca SSN pe care l-am primit este temporar sau definitiv( eu am auzit ca aceste SSN-uri se dau pe viatza, adica nu se anuleaza dupa program) Multumesc pentru atentie si astept raspunsuri de la voi!!!! |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Si da, ai dreptate, in faza de verificare a solicitantului se face si o interogare in baza de date SEVIS. |
|
|||
|
|||
![]() Mersi de raspuns dar totusi astept o opinie din partea cuiva care a fost in situatie mea, a fost cineva refuzat la ambasada din acest motiv? Pentru cetip de viza ma sfatuiti sa aplic( ma gandeam la H2B) Am 24 de ani si sunt inca student. M-ar interesa sa stiu daca SSN-ul pe care il am mai este valabil.
Anul asta vreau neaparat sa aplic pt o viza, mi-as dori f mult sa ma intorc acolo, asa ca orice sfat e binevenit. |
|
||||
|
||||
![]() Din pacate nu pot sa iti raspund la intrebarea daca vei fi sau nu refuzat la o noua aplicare de viza, dar pot sa iti spun ca SSN-ul mai este valid. Acest numar iti este atribuit pe viata. Singurele modificari se fac in privinta permisiunii de munca....poti sa ai drept de munca fara limite sau poti sa ai drept de munca numai cu acordul DHS.
Numai bine, Elisa
elys \"Orice om trece peste un obstacol/ Daca vrei sa ii pui caracterul la incercare, ofera-i putere.\"--Abraham Lincoln http://www.slatineanu.com/prin_america/ http://www.slatineanu.com/photography/ |
|
||||
|
||||
![]() Buna,
Va urmaresc cu mare interes de luni bune, dar am si eu o nelamurire. Sper sa nu fiu offtopic si sa ma ajutati sa inteleg ceva. In vara asta termin facultatea si as vrea sa aplic pentru o viza gen J1 sau H2B. Mentionez ca in toamna 2006 am aplicat pentru loteria vizelor, dar o parte din cunoscuti mi-au cam naruit sperantele. Spun asta pt ca am inteles ca cei de la ambasada verifica daca ai aplicat sau nu pt alta viza, daca ai mai fost plecat, s.a.m.d, si ca daca ai aplicat la loteria vizelor e grav... pt ca esti dispus sa locuiesti acolo permanent si nu le poti garanta in niciun fel ca te vei intoarce. Pe de alta parte, altii spun ca daca nu precizez in momentul interviului ca am aplicat nu este nicio problema. Pana la urma stie cineva cum sta treaba cu chestia asta? Sincer, inca sper in loteria vizelor, desi pana acum nu am primit niciun plic si nici nu stiu daca il voi primi de data asta. Va multumesc mult
|
|||
|
|||
![]() Mda....intrebarea este buna.
Faptul ca ai aplicat pentru Loteria Vizelor si nu ai castigat, iti afecteaza sansele de a primii intr-un viitor apropiat a nonimmigrant visa? Am cautat ceva pe internet si din ce am gasit reiese ca nu iti vor fi afectate sansele. Sper. |
|
|||
|
|||
![]() eventual....poate altii au mai multe informatii
10x |
|
||||
|
||||
![]() Aplicare pentru viza este considerata aia cand ti-a venit plicul si ai trimis cererea de emigrare.
Totusi, se pare ca si faptul de a fi castigat apare undeva in sistemul lor (asta a reiesit in urma unor interviuri, eventual daca ai timp "scaneaza-le" ca sa gasesti exact relatarea interviului cu pricina). Problema se pune pentru cei cu numar mare, care nu mai prind viza loteristica, dar pentur ca au aplicat sunt respinsi si la alte categorii de vize nonimigrant. Insa nu exista informatii conform carora apari in sistem daca doar ai aplicat la loterie.
|
|||
|
|||
![]() Quote:
|
||||
|
||||
![]() S-a mai discutat si asta pe forum si Virag are dreptate. Au fost oameni care chiar si-au expus experienta aici.
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
cameraman sau fotograf ...am sanse? | leroyv | Locuri de munca | 4 | 06-06-2006 10:01 AM |
ce sanse ? | Adi Robescu | Locuri de munca | 2 | 11-02-2004 03:27 AM |
Intrebare: Asigurare de sanatate la sosirea in State ... ? | Cristyle | Primii pasi | 4 | 12-03-2003 12:52 AM |
Official Law of the U.S. that establishes the GC Lotttery | Dandy | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-19-2003 08:58 AM |
Ilegal in state dar cistigator la DV2003. | Alex4you | Am cistigat Loteria Vizelor! | 5 | 08-06-2003 07:43 AM |
![]() |