Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Interviu luat pe 10 aprilie 2007-Casatorie pe 10 martie 2007

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2007, 01:14 AM
MyMira MyMira is offline
Junior Member
Bobocel

Default Interviu luat pe 10 aprilie 2007-Casatorie pe 10 martie 2007

Trebuie sa va povestesc si experienta noastra, cu atat mai mult cu cat cazul nostru il consider atipic, din urmatoarele considerente:
- am facut doar starea civila, pe 10 martie 2007, cu o luna inainte de interviu, desi suntem impreuna de aproape 6 ani
- fiecare ne-am pastrat numele
- adresele au fost diferite
- si, chiar daca nu e relevant, eu sunt mai in varsta decat sotul meu cu ....niste ani buni !

Dupa casatoria civila, am urmat procedura stiuta, adica am trimis pe fax o comunicare cu schimbarea statusului marital, certificatul de nastere al sotului si certificatul de casatorie, dupa care m-am asigurat ca au ajuns si ca sunt lizibile.
In 10.04.2007 la ora 7.30 eram la Ambasada, am verificat daca suntem trecuti pe lista, iar la ora 8 am intrat. La ghiseul unde am predat actele, in ordinea binecunoscuta, era un domn brunet, cu ochelari, foarte amabil, caruia i s-a parut ca certificatul de nastere al sotului e o copie color, dar s-a lamurit repede ca e stampila originala. A constatat apoi ca avem nume diferite si m-a intrebat de ce. I-am spus, pe un ton foarte sigur, ca n-o sa-mi schimb numele niciodata si m-a intrebat daca am un motiv anume. I-am explicat de ce dupa care m-a intrebat daca avem AOS sau oferta de munca. Nu aveam si i-am raspuns ca nu am considerat necesar sa solicitam AOS intrucat credem ca avem suficient suport financiar propriu si i-am dat extrasele de cont curent, insotite de adresele de confirmare a soldurilor, emise de BCR in data de 05.04.2007, adica 4450 eur si 8900 lei pe numele meu si 6100 lei pe numele sotului, o evaluare a masinii mele, Renault Megane din 2003, 8500 eur, si o evaluare a unui teren, proprietatea sotului meu, peste 125.400 eur, teren care a fost cumparat prin credit si care este inca sub ipoteca. De la apartament nu am dus nici un act pentru ca nu vrem sa-l vindem inca. Evaluarile au fost facute de un expert ANEVAR si am tradus doar pagina care continea rezumatul evaluarii. De la teren a retinut doar traducerea sumarului evaluarii, in rest toate actele ni le-a dat inapoi. Am vrut sa-i dau si extrasul de cont de la firma (avem o firma impreuna, din ianuarie 2006) si actele firmei, in copie, netraduse, dar m-a intrebat daca am bilant. Aveam...dar acasa. Si nici macar nu mi-a trecut prin cap sa-l iau. In concluzie, daca l-as fi avut, ar fi luat in considerare si veniturile din firma. N-a zis nimic despre adrese, ca sunt diferite, iar in final, m-a intrebat daca vreau sa sustin interviul in limba engleza, i-am spus ca da si m-a trimis la casierie. La ghiseu a ramas sotul meu, caruia i-a cerut sa-i predea dovezile relatiei. Am avut vreo 20 de email-uri din perioada de inceput a relatiei, facturi detaliate de mobil, un album cu vreo 200 de poze din perioada 2001-2007 si albumul cu pozele de la starea civila, album pe care sotul meu a intrebat daca e cazul sa-l predea, dar domnul brunet i-a spus sa-l puna si pe acela in cutie. Se pare ca nu e o regula cu pozele de la nunta, pentru ca, surprinzator, in timp ce asteptam interviul propriu-zis, am vazut-o pe dna consul uitandu-se in albumul de la starea civila, pagina cu pagina.

Despre interviu...ce sa va spun. O doamna consul extrem de amabila, care ne-a intrebat cand si cum ne-am cunoscut, daca avem studii superioare (avem amandoi), unde am mai lucrat si ce, cu ce ne ocupam in prezent, a cui a fost ideea cu afacerea pe care o detinem. Din albumul mare a ales aleatoriu cateva poze si ne-a intrebat cand sunt facute, in ce imprejurari si cine sunt cei langa care eram fotografiati. Am raspuns cand eu, cand sotul meu, in functie de cum ne privea. Era evident ca astepta raspunsuri de la amandoi. Apoi ne-a intrebat: � V-ati casatorit foarte recent, cam in graba, nu ? � I-am explicat ca nunta noastra era programata inca de anul trecut, pentru luna iulie 2007 si nu am vrut sa fortam lucrurile casatorindu-ne imediat dupa ce am primit primul plic. Am facut acum starea civila pentru ca era interviul si trebuia sa fim impreuna. Ne-a aprobat si ne-a spus ca suntem calificati si sa revenim la ora 16 dupa pasapoarte. Cand am revenit, surpriza ! Domnul brunet, cu ochelari, mi-a dat doar mie pasaportul si plicul, spunandu-mi ca datorita unor probleme tehnice, viza sotului meu nu a putut fi procesata si nici nu se stie cat ar putea dura aceasta defectiune. S-a scuzat pentru inconvenienta si mi-a spus ca avem doua alternative: sa ramanem in Bucuresti si sa revenim a doua zi la ora 10 cu un telefon, fara nici o garantie insa ca va fi gata, sau ne vor anunta ei si vom primi documentele prin Cargus. Initial am preferat prima varianta, pentru ca doream sa verificam personal toate datele inscrisa pe viza, din urmatorul motiv: unei doamne care a fost in aceeasi zi cu noi la interviu, i-a gresit pe viza seria pasaportului si a trebuit sa-l dea inapoi, pentru corectare. Drept urmare, am mai ramas doua zile in Bucuresti, dar nici joi dimineata cand am sunat, nu era gata, asa ca le-am spus sa ne trimita actele prin Cargus. M-au sunat vineri dimineata la ora 9 si m-au anuntat ca viza a fost procesata si plicul trimis. Din fericire toate datele inscrise pe viza au fost corecte.

Poate am dat prea multe detalii, poate m-am pierdut in amanunte, dar am facut-o pentru cei care se afla intr-o situatie similara, atipica, pentru cei carora li se intampla sa nu primeasca pasaportul in aceeasi zi si pentru noi toti, membri sau doar cititori ai acestui forum extraordinar de util, unde am gasit raspunsuri la toate intrebarile sau indoielile pe care le-am avut in aceste luni. Va multumesc tuturor si va doresc mult succes !
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules