Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-01-2013, 09:44 AM
Rainschild Rainschild is offline
Junior Member
Bobocel

Thumbs up Joburi - ce lucrati in SUA?

Dragi forumisti,

Ca loterista entuziasta in asteptare de rezultate la loterie sunt foarte curioasa ce lucreaza romanii nostri odata ajunsi in State.

Eu am experienta admnistrativa si in relatii cu clientii in banci / firme de IT, experienta pe care sper sa o pot translata si peste Ocean. Pe de alta parte sunt absolventa de Drept, si m-ar interesa o cariera de Paralegal. Am citit si m-am documentat despre sansele de a obtine un astfel de job, si nu sunt rele, in plus un AA degree de doi ani nu este extraordinar de scump.

Engleza o vorbesc la nivel avansat si ma gandesc serios sa iau cursuri de spaniola, macar cu cateva luni inainte de a ajunge in State (zona tinta e Miami, Florida, si cred ca asta mi-ar imbunatati sansele de a obtine un loc de munca Bi-lingual).

Ca oameni experimentati, trecuti un pic de primele hopuri pe taram american, ce sfaturi imi puteti da? Voi cum ati inceput? Ati depus CV-uri, v-au recomandat prietenii sau cunostintele, aveati joburi lined up from home, ati inceput de jos?

Toate aceste sfaturi imi sunt utile in crearea unui plan de bataie pentru viitor. Va multumesc anticipat pentru inputuri!

Numai bine!
Reply With Quote
Old 02-01-2013, 10:17 AM
ionix's Avatar
ionix ionix is online now
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Rainschild View Post
Dragi forumisti,

Ca loterista entuziasta in asteptare de rezultate la loterie sunt foarte curioasa ce lucreaza romanii nostri odata ajunsi in State.

Eu am experienta admnistrativa si in relatii cu clientii in banci / firme de IT, experienta pe care sper sa o pot translata si peste Ocean. Pe de alta parte sunt absolventa de Drept, si m-ar interesa o cariera de Paralegal. Am citit si m-am documentat despre sansele de a obtine un astfel de job, si nu sunt rele, in plus un AA degree de doi ani nu este extraordinar de scump.

Engleza o vorbesc la nivel avansat si ma gandesc serios sa iau cursuri de spaniola, macar cu cateva luni inainte de a ajunge in State (zona tinta e Miami, Florida, si cred ca asta mi-ar imbunatati sansele de a obtine un loc de munca Bi-lingual).

Ca oameni experimentati, trecuti un pic de primele hopuri pe taram american, ce sfaturi imi puteti da? Voi cum ati inceput? Ati depus CV-uri, v-au recomandat prietenii sau cunostintele, aveati joburi lined up from home, ati inceput de jos?

Toate aceste sfaturi imi sunt utile in crearea unui plan de bataie pentru viitor. Va multumesc anticipat pentru inputuri!

Numai bine!
Multa multa bafta ! Imi place optimismul tau, sper sa castigi din prima, nu-ti zic de cate ori am incercat eu ca nu vreau sa-ti stric optimismul E bine ca strangi informatii, dar trece loteria pe planul secund si concentreaza-te pe concret, cand o sa castigi, o poti trece pe locul 1, asta ca sa nu fi dezamagita. Multa bafta iti doresc !
24.05.2012 - Forms sent to KCC
21.02.2013 - Interview appointment received
16.04.2013 - Medical exam (Colentina)
23.04.2013 - Interview (Successfully)
01.05.2013 - I paid USCIS Immigrant Fee (165 $)
20.07.2013 - OTP-CLE (LOT Polish Airlines)
31.07.2013 - SSN Arrived
23.08.2013 - GC Arrived
00.00.0000 - Citizenship

http://us-life.us
Reply With Quote
Old 02-11-2013, 06:58 PM
Rublas's Avatar
Rublas Rublas is offline
Junior Member
Bobocel

Interesant subiect, dar.. nimeni nu spune concret ce lucreaza in momentul de fata. De sperat toti spera ceva bun, dar concret.... ma gandesc ca lucreaza ceva, am fost in vizita in georgia si nu am vazut caini cu colaci in coada.
Deci... ce lucreaza oamenii?
Reply With Quote
Old 02-12-2013, 02:59 AM
Carmen B Carmen B is offline
Membru
Invatzacel

Adica tu te astepti ca cineva sa vina sa-ti spuna acum cit cistiga aici?!Asa ceva numai romanii pot intreba....nici nu te astepta sa-ti satisfaca cineva curiozitatea prea repede.
De lucrat fiecare dupa studii, dupa noroc, dupa statul in care locuieste, caci nu e la fel in orice parte a Americii.
Daca ai curiozitatea si rabdarea sa rasfoiesti forumul o sa citesti despre tot felul de experiente si o sa poti trage ceva concluzii.
Eu cunosc o gramada de romani care si-au facut aici un master, sau si-au echivalat studiile si au joburi f.bune.Dar valabil in orice stat e faptul ca usile iti sunt deschise mult mai usor daca stapinesti limba engleza f. bine;chiar si daca vorbesti cu accent e ok, numai sa vorbeti corect.
Reply With Quote
Old 02-12-2013, 04:03 AM
oxigen oxigen is offline
Profesor
Forumo-dependent

Salariul cercetatorilor e stabilit de guvern.
http://www.cancer.gov/researchandfun...outsidenci/T32
# of years
Predoctoral experience Stipend for FY 2012 $22,032
# of years postdoctoral experience Stipend for FY 2012
0 - $39,264
1 - $41,364
2 - $44,340
3 - $46,092
4 - $47,820
5 - $49,884
6 - $51,582
7 or more - $54,180

Un coleg de-al meu nu vorbea despre bani. Era american, era bine educat, era discret. Dupa doi ani a aflat ca salariul lui era 22 de mii fiindca atata primea sheful de la guvern, conform tabelului de mai sus. Din pacate pentru el, universitatea noastra, ca orice alta universitate de orash, promite 30 de mii pe an.
http://www.wendychao.com/science/stipends/2009-10.html
Baiatul, bine educat, statea la pranz ca un popandau prost si nu spunea "ma rup astia cu bursa asta microsocopica". Era demn.

Salariul e aproape primul lucru la care incerc sa ajung, pe care incerc sa il aflu. Cum sa imi fac planificarea profesionala daca nu stiu ce vizez? Intr-adevar, astia nascuti in America si trimisi de mamele lor cu un shut in fund sa se indatoreze de la 18 ani nu vor spune cu usurinta, fiindca situatia lor e rushinoasa. Asta nu inseamna ca la o bere nu scot de la ei cifra. Asta nu inseamna ca indienii sau italienii nu imi vor spune cat iau.
Multumesc! Iti spun "multumesc", pentru ca mi s-a spus pe forum sa spun asta cat mai des, pana la punctul cand fraza are aceeasi valoare cu declaratiile de iubire ale liceenilor din filmele americane despre Valentine.
Reply With Quote
Old 02-12-2013, 06:59 PM
Rublas's Avatar
Rublas Rublas is offline
Junior Member
Bobocel

Nu cred ca am spus ceva de bani, ci de job-uri concrete, deoarece trebuie sa munciti ceva acolo ca nu va da nimeni de pomana, nu? De exemplu: eu am job-ul cutare, sau eu lucrez ca sofer de taxi, sau eu sunt junior program la o mica companie, sau helpdesk, etc.

si apropo Carmen B, tu nu esti tot romanca? sau ce doreai sa spui cu "asta numai romanii pot intreba" ? crezi ca suntem mai prejosi ca natie? nu cred, doar ca nici stramosii nostrii, nici noi si nici urmasii nostrii nu au gasit si nici nu vor gasi un lider care sa ne "urce pe val" tarisoara noastra

Last edited by Aramis; 02-13-2013 at 05:19 AM.
Reply With Quote
Old 11-22-2013, 12:27 PM
Satuldero Satuldero is offline
Junior Member
Bobocel

Question

Salut,

Eu nu am castigat loteria vizelor "deocamdata" . Am fost plecat in state unde am obtinut social security number cu drept de munca, am muncit mi-am platit taxele mi-am respectat viza, am fost un emigrant model . Oare aceste lucruri o sa ma ajute sa imi obtin ceva de munca mai repede. Sunt in baza de date a gameing commision, am fost amprentat de politie pentru verificari inainte sa lucrez in cazino. Totul a fost in regula.

Astept un raspuns daca cineva stie sau a mai fost in situatia asta.

Va multumesc anticipat.
Reply With Quote
Old 11-24-2013, 09:19 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

Quote:
Originally Posted by Satuldero View Post
Oare aceste lucruri o sa ma ajute sa imi obtin ceva de munca mai repede.
păi și viză... de unde?

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 02-01-2013, 11:26 AM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Am citit si m-am documentat despre sansele de a obtine un astfel de job, si nu sunt rele, in plus un AA degree de doi ani nu este extraordinar de scump.
Teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Paralegal job fara cursuri aici, ma cam indoiesc. Un AA degree ia doi ani, timp in care va trebui sa te intretii, si fara un job ce plateste cel putin $25/ora, full time, nu vad cum o faci in Miami.
Quote:
E foarte bine ca stapintesti Engleza. Cit despre joburi bi-lingve, sint destui hispanics, asa ca nu'ti pune prea multe sperante in asta.
Quote:
Ti-as sugera sa citesti topicul "Locuri de munca", unde de altfel ai postat.
SI incepe cu RESUME-ul. Uita cuvitul CV.
Tot acolo vei gasi experientele loteristilor.
Mult succes la loterie.
Reply With Quote
Old 10-03-2013, 09:58 PM
MichaelaVA's Avatar
MichaelaVA MichaelaVA is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Sfaturi utile pentru gasirea unui loc de munca

V-as ruga sa-mi dati si mie cateva sugestii, daca puteti. Locuiesc in nordul Virginiei, intr-o suburbie a capitalei (D.C. area). Sunt in SUA de 5 ani si jumatate, dar pana acum am avut o viza H4 fara drept de munca, asa ca am facut voluntariat in mass media de limba romana si la scoala fiicei mele. In septembrie 2013 am primit green cardul, iar acum caut un job platit si nu gasesc nimic.

Sunt inginer chimist, specialitatea stiinta si tehnologia silicatilor (portelan, sticla, compozite, materiale de constructii). Mai am o diploma in ind. alimentara, de la un colegiu de scurta durata, specializarea tehnologia moraritului si panificatiei si una de laborant biochimist. Din pacate, in Romania am prins perioada disponibilizarilor masive, in care ind. chimica a fost pusa pe butuci; n-am avut pile, cunostinte si relatii, deci nu mi-am gasit de lucru in domeniu. Am reusit sa acumulez doar 1 an de experienta in chimie, inainte de facultate (laborant in fabrica de portelan din Alba Iulia), iar dupa facultate am lucrat ce am gasit - broker de bursa, imobiliare, asigurari si credite; jurnalist; asistent PR intr-un service de electronice; manager la un han turistic; asistent la un notar public etc. Am facut multe cursuri de vanzari si brokeraj, inclusiv cu traineri americani, de la subsidiarele din Romania, deci am acumulat peste 15 ani de experienta in domenii care nu au nici o legatura cu studiile mele.

Am inceput sa aplic pentru job in SUA in august, dupa ce am primit dreptul de munca si SSN-ul, iar intre timp am primit si green cardul. Am aplicat (fara succes) pentru posturi de inginer chimist entry level, laborant sau tehnician in chimie, biochimie, analiza apelor, aerului, solului, lab. de analize umane si produse alimentare; inclusiv la lab. mobile de santier pt. testari materiale de constructii si altele din zona chimiei, biochimiei si stiintei materialelor, unde am pregatirea necesara.

Am incercat si joburi guvernamentale, Craigslist; county; scoli; banci... Am resume pe LinkedIn; CareerBuilder, Education-Jobs, Dice, Monster si Indeed. Multe dintre posturile la care am aplicat nu necesita BS degree, ci doar o diploma de bacalaureat si/sau 1-2 ani de experienta in domeniu. Am specificat ca am absolvit o facultate cotata in TOP University Worldwide Ranking; am cursuri si premii obtinute pe unde am lucrat anterior; am beneficiat de "continuous education" la subsidiarele unor corporatii americane din Romania, am facut performanta in domenii in care si eu ma mir ca am ajuns sa lucrez!

Am atasat recomandari de la persoane serioase (un american de la Dept. of State; o prietena de la World Resources; un prof. de la California State University). Am specificat ca am trecut de mai multe verificari Secret Service pt. mass media credentials la NATO Summit, Dept. of State, US Senate Media Gallery, Inauguration Day si ca fac parte din mai multe asociatii profesionale, adica n-am stat degeaba in SUA pana acum, chiar daca n-am avut drept de munca.

Nu se leaga nimic... nici macar un interviu la o firma serioasa n-am obtinut pana acum. Primesc doar oferte in vanzari si servicii financiare, domenii in care se lucreaza ca liber profesionist, fara un venit constant, doar cu % din comision si fara nici un alt beneficiu (ex. pensie, asigurare, concediu).

Ce credeti ca ar trebui sa mai fac, in afara de "keep trying" ca sa-mi gasesc un job? Resume-ul meu a fost revizuit de 3 persoane (2 romani si un american), care mi-au facut ajustari si au spus ca e OK, pot sa aplic.

Situatia ma irita; este un deja vu pt. ca in Romania am lucrat in vanzari din acelasi motiv, pt. ca nu-mi gaseam nimic de lucru in domeniul meu , iar dupa 6 luni de incercari zadarnice am fost nevoita sa lucrez orice.

Pana acum am cheltuit zeci de mii de dolari pentru green card si ani din viata si inca n-am castigat nici un dolar in SUA. Sotul meu are o cariera stralucita, in cu totul alt domeniu; fetita noastra a inceput scoala in SUA, s-a adaptat, ar fi jale sa o duc inapoi in Romania, deci familia mea vrea sa ramanem aici.

Eu am ajuns la capatul rabdarii, nu am bani de dat pe scoli si diplome in SUA si nu mai am nici timp de pierdut; am fost deja 20 de ani la scoala si am peste 40 de ani. Din Romania nu voi primi nici o pensie, pt. ca am lucrat 10 ani pe salariul minim + comisioane, n-am vechime integrala in munca, nu exista reglementari intre Romania si SUA privind pensia, recunoasterea diplomelor de studii etc. Aici nu-mi gasesc nici macar un job unde sa castig cat castigam in Romania cu 6 ani in urma, iar un job decent, cu ceva beneficii am impresia ca este de domeniul SF si in SUA.

Am trimis multe aplicatii in ideea ca as putea sa accept si un job prost platit, un entry level ing. sau laborant, tehnician, doar sa fie intr-o companie care-mi ofera perspective, posibilitati de training si/sau cariera in viitor. Am spus asta si la HR la o firma care mi-a dat ocazia, dar ulterior n-am mai fost invitata la al doilea interviu cu managerul si postul s-a ocupat.

Am inceput un curs pt. licenta de Real Estate din cauza ca nu primesc oferte serioase de munca, iar aceasta e singura oferta care ma costa mai putin, dintre cele pe care le-am primit-o (costa $1550/primul an si apoi $2500 sunt taxele de mentinere a licentei, asigurarii si afilierilor pt. un an). Problema este ca eu nu visez sa vand case in SUA pana la pensie, aceasta ar putea sa fie o sursa de venit suplimentara, eventual. Imi caut in continuare un job in chimie. Va multumesc anticipat si apreciez orice sfaturi si/sau idei constructive.

Am plecat din Romania, care nu mia dat nici o sansa sa profesez, iar acum sunt in aceiasi situatie si in SUA. Deocamdata green card-ul inseamna pt. mine doar o bucata de plastic, pe care am platit-o cu 5 ani si jumatate din viata (sotul 7 ani) si cu zeci de mii de dolari.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules