![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Odata luat Green Card-ul (dreptul la rezidenta/munca in USA/dreptul la obtinerea cetateniei americane dupa 5 ani de rezidenta continua), acest Green Card tine loc de orice viza pentru a intra in USA. Practic acest Green Card e ca un PASAPORT USA pentru cel care il are (un turist roman venit in USA are nevoie de viza pentru a intra in Canada, Mexic, etc ..., un purtator de Green Card intra fara viza in aceste 2 tari vecine si cred in toate tarile unde cetatenii americani au dreptul de a intra fara viza). Green Cardul e ca o carte de identitate federala de marimea unui card bancar, cu aceleasi proprietati (informatii biometrice stocate) si-n plus fotografia apare si pe spate pe o suprafata de tip holograma. Green Cardul are valabilitate 10 ani, dar dupa 5 ani poti obtine cetatenia si automat Green Cardul isi pierde valabilitatea, locul fiind luat de Certificatul de Naturalizare (cetatenie americana) care da dreptul detinatorului sa aplice pentru pasaportul USA. Am cunoscut un polonez care avea al 2-lea Green Card, fiind in USA de 12 ani, pe om nu-l interesa cetatenia americana avand 60 de ani. Aplicarea pentru urmatorul Green Card dupa primii zece ani e aproximativ la fel de scumpa cu aplicarea pentru cetatenie (amprentare, formulare, taxa pentru emiterea unuia nou, etc ...) si presupun ca nimeni nu vrea asta, mai ales ca dupa alti zece ani iar trebuie sa il schimbi. Legal pentru locurile de munca angajatorii nu au voie sa faca discriminare intre un cetatean si unul cu Green Card, dar in realitate se face, sunt unele locuri de munca care au cerinte cetatenia (pentru contracte cu guvernul, proiecte federale, posturi in cadrul bancilor care cer sa fi cetatean, etc ...).
CN: 2008EU0000652x Aplicat la loterie: 12.11.06 Plic 1: 30.03.07 / 18.04.07, formulare: 03.05.07 / 14.05.07, Plic 2: 18.09.07 / 11.10.07 Viza: 29.11.07, din 22.02.08 in CHICAGO, IL. SSN in 5 zile, GC in 36 zile. Naturalizare: 31.05.2013 ________________________________ Pasiunea mea e muntele acolo am invatat: "pe munte, cu c�t urci mai sus, cu at�t �nt�lneşti mai puţini oameni. La fel e şi �n viaţă ..." |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Asta e interesant. Mai are cineva alte variante? |
|
|||
|
|||
![]()
O rugaminte, noi la interviu am dat o adresa, dar o sa plecam in alta parte,( mentionez ca sunt state diferite), ma poate ajuta cineva care a a trecut prin aceeasi situatie, cum sa procedam, ce sa facem.
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
http://paginaloteristilor.ro/for...ad.html?t=12684 Daarian postul#43 da si formularul, AR-11 https://egov.uscis.gov/crisgwi/go?action=coa Last edited by Milie; 07-04-2011 at 01:36 PM. |
|
||||
|
||||
![]()
Dear Madam,
The Consular Officer has approved your visas. Unfortunately, we cannot predict when the visas will be ready. Please do not do any travel plans prior to receiving the visas. Best wishes, Immigrant Visa Unit Consulate General of the United States in Jerusalem |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DV2005 - direct de la sursa oficiala americana. | Alex4you | Articole de la Pagina Loteristilor | 1 | 09-10-2003 05:20 AM |
DV-2005 INFORMATIE OFICIALA AMBASADA AMERICII BUCURESTI | Borsan Cristian | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-26-2003 05:48 PM |
Elena I - New York - 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-30-2003 05:12 PM |
Iosif - Detroit - 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-30-2003 04:58 PM |
Ionut Pele - Nashville 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-10-2003 04:59 PM |