Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2011, 02:03 AM
richitza richitza is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Virag View Post
Am mai auzit de tipul asta de neintelegere. Oameni buni, viza prin loterie iti da REZIDENTA AMERICANA, adica nu te mai caciulesti la gazde ca prin Europa de Vest, ci ajungi eligibil pentru cetatenia americana! Asadar, drept de rezidenta si de munca practic fara restrictii (mai putin unele joburi in guvern si aparare).

Faptul ca green cardul este valabil zece ani este o pura tehnicalitate. Intai pentru ca desi cardul expira in zece ani, statutul nu expira (daca nu stai prea mult afara). Apoi si pentru ca prea putini ajung sa aiba nevoie de al doilea card (emis dupa zece ani), din simplul motiv ca dupa cinci ani aplica pentru obtinerea cetateniei americane (si practic toti o obtin).

Inca o data, odata ajuns in SUA cu viza DV, dupa aceea nu vei mai avea nevoie de nici o viza. Legal.
Adevar graiesti ca e o neintelegere!
Odata luat Green Card-ul (dreptul la rezidenta/munca in USA/dreptul la obtinerea cetateniei americane dupa 5 ani de rezidenta continua), acest Green Card tine loc de orice viza pentru a intra in USA. Practic acest Green Card e ca un PASAPORT USA pentru cel care il are (un turist roman venit in USA are nevoie de viza pentru a intra in Canada, Mexic, etc ..., un purtator de Green Card intra fara viza in aceste 2 tari vecine si cred in toate tarile unde cetatenii americani au dreptul de a intra fara viza).
Green Cardul e ca o carte de identitate federala de marimea unui card bancar, cu aceleasi proprietati (informatii biometrice stocate) si-n plus fotografia apare si pe spate pe o suprafata de tip holograma.
Green Cardul are valabilitate 10 ani, dar dupa 5 ani poti obtine cetatenia si automat Green Cardul isi pierde valabilitatea, locul fiind luat de Certificatul de Naturalizare (cetatenie americana) care da dreptul detinatorului sa aplice pentru pasaportul USA. Am cunoscut un polonez care avea al 2-lea Green Card, fiind in USA de 12 ani, pe om nu-l interesa cetatenia americana avand 60 de ani.
Aplicarea pentru urmatorul Green Card dupa primii zece ani e aproximativ la fel de scumpa cu aplicarea pentru cetatenie (amprentare, formulare, taxa pentru emiterea unuia nou, etc ...) si presupun ca nimeni nu vrea asta, mai ales ca dupa alti zece ani iar trebuie sa il schimbi. Legal pentru locurile de munca angajatorii nu au voie sa faca discriminare intre un cetatean si unul cu Green Card, dar in realitate se face, sunt unele locuri de munca care au cerinte cetatenia (pentru contracte cu guvernul, proiecte federale, posturi in cadrul bancilor care cer sa fi cetatean, etc ...).
Viza: 29.11.07, din 22.02.08 in CHICAGO, IL.
SSN in 5 zile, GC in 36 zile.
Naturalizare: 31.05.2013
Old 06-17-2011, 08:24 PM
dmarcel's Avatar
dmarcel dmarcel is offline
Junior Member
Bobocel

Question

Quote:
Originally Posted by spartacus View Post
An average annual salary for a person with a bachelor's is $52,220, which is over $20,000 more than the salary for the person with only a high school diploma
Eu stiu ca bachelor este absolvent de colegiu (3 ani de facultate) si faptul ca un "bachelor" are salariu mai mare decat absolventul de liceu mi se pare normal.

Quote:
Originally Posted by de_lux View Post
am dus diploma de bac la tradus si pe traducere scrie bachelor degree
Asta e interesant. Mai are cineva alte variante?
Old 07-04-2011, 11:56 AM
Marcela Bacali Marcela Bacali is offline
Membru
Invatzacel

O rugaminte, noi la interviu am dat o adresa, dar o sa plecam in alta parte,( mentionez ca sunt state diferite), ma poate ajuta cineva care a a trecut prin aceeasi situatie, cum sa procedam, ce sa facem.
Old 07-04-2011, 01:24 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Marcela Bacali View Post
O rugaminte, noi la interviu am dat o adresa, dar o sa plecam in alta parte,( mentionez ca sunt state diferite), ma poate ajuta cineva care a a trecut prin aceeasi situatie, cum sa procedam, ce sa facem.
Marcela, s-a mai discutat subiectul asta:
http://paginaloteristilor.ro/for...ad.html?t=12684

Daarian postul#43 da si formularul, AR-11

https://egov.uscis.gov/crisgwi/go?action=coa

Last edited by Milie; 07-04-2011 at 01:36 PM.
Old 07-21-2011, 07:00 PM
de_lux's Avatar
de_lux de_lux is offline
Membru
Bobocel

Smile revin cu amanunte ca e foarte interesant

Dear Madam,
The Consular Officer has approved your visas. Unfortunately, we cannot predict when the visas will be ready. Please do not do any travel plans prior to receiving the visas.

Best wishes,

Immigrant Visa Unit
Consulate General of the United States in Jerusalem
Old 07-21-2011, 07:03 PM
pisicutza's Avatar
pisicutza pisicutza is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: the wetland of America--> Gdansk, PL-->wetland reloaded

Quote:
Originally Posted by de_lux View Post
Dear Madam,
The Consular Officer has approved your visas. Unfortunately, we cannot predict when the visas will be ready. Please do not do any travel plans prior to receiving the visas.

Best wishes,

Immigrant Visa Unit
Consulate General of the United States in Jerusalem
Uraaa si....mai tarziu la ...aerogara.
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules