|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
loteristi si somajul in USA
S-a vorbit mult pe forumuri despre imposibilitatea obtinerii de ajutor din partea statului pentru cei plecati cu loteria vizelor.Ba mai mult se risca deportarea cu aceasta cerere. Nu am inteles prea bine la ce fel de ajutor se refera.
Intrebarea mea insa este ... cum stam la capitolul somaj.??? Adica dupa o perioada lucrata legat si cotizat la sistemul de asigurari sociale ai dreptul la somaj. Cum nu cunosc sistemul american ... poate este cineva dispus sa raspunda. Thanks |
|
||||
|
||||
Bai tata cand oare o sa ne oprim de a intreba cum putem sta degeaba si primi bani? LA MUNCA NU LA INTINS MANA!!!!
|
|||
|
|||
Dumnezeule, nu inteleg cum poata sa vina cineva cu pretentia, ca ,abia ajuns in U.S. sa primeasca ajutor de somaj.In loc ca cineva care este castigator la loterie sa se bucure de aceasta oportunitate, sunt din pacate din cate am observat, oameni care vor in U.S. dar ajunsi acolo sa taie frunze la caini.Pai oameni buni, U.S. este pentru oamenii dinamici, care stiu sa valorifice oportunitatile, nu pentru cei care le place sa fie sedentari,si lipsiti de initiativa.Daca ai spirit de pionerat, esti dispus sa incepi viata de la zero,si esti dispus sa faci acest lucru de cate ori este nevoie atunci optati pt U.S.,daca nu lasati-o balta.Eventual optati pt provincia Quebec, Canada, unde orice lenes beneficiaza de ajutor de somaj.Urmarea?Economia Canadei nu mai este de mult un exemplu pozitiv.Stiu si eu pe cineva care a castigat la loterie, a ajuns in NW, a stat acolo 3 luni, iar apoi a venit acasa si a afirmat ca acolo este foarte rau fiindca statul american nu le-a asigurat locuinta, serviciu etc.Iar alta persoana, ajunsa acolo,este adevarat la inceputul anilor '90, a profitat de oprtunitatile de acolo, si-a deschis o afacere,si in decurs de 2 ani a primit cetatenia americana.Dar ma rog,fiecare cu norocul lui in viata, altii care nu doresc alceva de la U.S. decat sa fructifice oportunitatile, nu castiga la loterie,iar altii care castiga,vor......
Scuze, dar un pic m-a enervat aceasta solicitare, cu ajutorul de somaj. |
|
||||
|
||||
Quote:
|
|||
|
|||
Quote:
Quote:
P.S. Scuza-ma, am vrut sa dau reply si quote la mesajul tau si ti l-am editat din greseala. O fi si ora inaintata, si limbajul tau de vina. Spune mai departe ce aveai de spus, nu voiam sa te impiedic. Last edited by Boema : 07-10-2006 at 06:53 AM. |
|
|||
|
|||
In California dupa o perioada lucrata legal si cotizat la sistemul de asigurari sociale (minim 6 luni) daca i-ti pierzi locul de munca nu din cauza ta (faci o prostie si te da afara sau it-i dai demisia) ci a firmei (reducere de personal deoarece nu este destula comanda, schimbarea strategiei de business etc)
atunci poti sa aplici pentru somaj. Poti aplica online la http://www.edd.ca.gov/ Fiecare caz se discuta separat, inainte de a te aproba, ai un interviu prin telefon, unde te intreaba cum si din ce motive ti-ai pierdut locul de munca. Daca te aproba, ai dreptul sa primesti timp de 6 luni de zile ajutor de somaj, bineinteles in acest timp trebue sa-ti cauti de lucru (raportezi din doua in doua saptamani unde si ce ai cautat, si daca ai gasit ceva) Sper ca v-am fost de ajutor. Adalbert. |
|
|||
|
|||
Mda, asta e. Nu stiu daca am folosit vreun cuvint care sa indreptateasca pe cineva sa zica ceva de "limbajul meu". Niciodata. Cel mai dur cred ca a fost "rusine". Si mi-l mentin deoarece cred ca autorul thread-ului a fost jignit fara motiv. Daca spui ca mi-ai editat mesajul din greseala, probabil ca asa e. Scuze acceptate.
Dar ii raspunsesem omului , asa ca... Sorine (primul), spuneam ca am doi prieteni care , la un moment dat ( momente diferite , desigur) si-au pierdut serviciile . Companiile la care lucrau s-au desfiintat. Au beneficiat de ajutor de somaj , timp de citeva luni, cred, pina si-au gasit alte joburi. Asta se intimpla inainte de a obtine cetatenia. Ulterior au devenit cetateni fara sa intimpine nici un fel de problema. Asta s-a intimplat in Oregon. |
|
||||
|
||||
Quote:
Dincolo de scuze, ar trebui sa ma abtin sa moderez dincolo de o anumita ora. De asta ziceam eu ca ar fi bun si un moderator din Romania sa mai functioneze in schimbul III si dupa ora de acolo. Noapte buna! (sper ca asta se accepta in locul weekendului placut)
|
||||
|
||||
Adevarat
Adevarat !!!!!!
Este incredibil la ce s-a ajuns! Nici macar nu mai poti intreba ceva fara sa sara ceilalti pe tine! Era o simpla intrebare poate prost formulata .. am vrut doar ceva informatii despre sistemul de asigurari sociale in USA. Multumesc pentru raspuns Sarmasio. Se pare ca unii pe acest forum fara sa jignesc pe nimeni au o parere prea buna despre ei. S-ar putea ca altii ... sa aiba ani de munca mai mult decat ani in buletinul altora si acesti ani nu munciti in numai in Romania. I-mi cer scuze pentru interventia mea !!. |
|
||||
|
||||
Iti dai seama cum te ajuta un astfel de roman dincolo???? (despre o simpla informatie era vorba.)
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|