Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-27-2006, 08:14 AM
johnmihnea's Avatar
johnmihnea johnmihnea is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default Phoenix vs LA

O sa plec in curand din tara(mai precis luna viitoare) si nu sunt inca 100% hotarat care din locatiile de mai sus sa le aleg.Mentionez ca mai plec cu un prieten si o sa stam amandoi si ca si in Phoenix si in LA avem la cine trage pentru cateva zile.Am studiat foarte mult cele doua locatii,am vb cu persoane care stau acolo sau cunosc oameni care stau acolo si sunt inca indecis.
Phoenix avantaje:chirii mici,joburi multe din cate am auzit pentru toate tipurile de calificari,un oras linistit,fara negri si mexicani asa multi,oras in curs de dezvoltare(am auzit ca al doilea din America ca dezvoltare).
Phoenix dezavantaje:cald rau de tot ,mai ales cele 3-4 luni din vara(am auzit ceva de 45 grade Celsius),apoi ma gandesc ca daca sunt asa multe joburi sunt si mai prost platite,desert,necesitatea aerului conditionat peste tot,iar daca lucrezi in aer liber banuiesc ca ai "pus-o".
LOS Angeles avantaje: oras mai mare ca populatie,oras important al Americii(zic eu),clima perfecta,verdeata,banuiesc ca salarii mai mari
Los Angeles dezavantaje:chirii mai mari,multi negri si mexicani(nu ca as avea ceva cu ei,chiar imi plac si ascult mult hip-hop)
Eu cam astea le stiu si astea sunt ce am inteles eu de la persoanele care stau acolo si de pe internet,ceea ce nu inseamna ca e chiar asa cum spun eu,dar in mare astea sunt conditiile.
M-ati ajuta mult cei care locuiti si lucrati si intr-o parte si alta ca sa iau o decizie mai usoara.
Eu nu am facultatea terminata(sunt anul 4 la automatica),am certificari CISCO si ma pricep si la IT,iar amicul meu o sa termine INFORMATICA si se pricepe bine la IT.
Multumesc anticipat si va rog sa nu deviati de la subiect sau sa va lansati iar in polemici aiurea.
Reply With Quote
Old 05-27-2006, 09:33 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Nu chiar un raspuns la intrebarea ta: mai bine stai doar o luna, doua (adica una in AZ si alta in CA), apoi te intorci sa iti termini facultatea. Poate iti mai dai si CCNP-ul (daca ai *doar* CCNA).
Reply With Quote
Old 05-27-2006, 11:21 AM
johnmihnea's Avatar
johnmihnea johnmihnea is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Merci cal_user dar varianta nu o iau in calcul pentru ca nu-mi permit sa consum banii 2 luni in America si apoi sa vin in tara.
Reply With Quote
Old 05-27-2006, 04:56 PM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Din cite stiu eu, Arizona este mult mai plina de mexicani decit California, pe acolo si prin New Mexico intra majoritatea ilegal in US. Nu ca te-ar deranja prezenta lor, dar am vazut ca ai mentionat acest lucru ca pe un lucru pozitiv pentru AZ...

Iar LA cu chiriile mari e o placa pe care eu chiar m-am saturat s-o aud. Intreaba pe toti cei de pe forum si nu numai, citi dintre ei stau chiar in LA si citi in oraselele satelit din LA County, Orange County sau chiar San Bernardino County (ultimul mult mai ieftin decit primele doua).

Cit despre clima, aici inca nu a venit vara aia cu 36-40 grade Celsius. Inca e racoare. Frumos, Ocean, ce sa-ti mai spun, eu nu as pleca de aici nici sa ma plateasca cineva!

Bineinteles ca fiecare este subiectiv acum legat de locul in care traieste, dar incearca sa privesti tot ce ti se spune cumva din afara. Detaseaza-te si priveste cit mai obiectiv totul, apoi decide.

Alegere usoara!

Editat din cauza unor cam multe greseli de tiparire...

Last edited by Shrek; 05-27-2006 at 05:01 PM.
Reply With Quote
Old 05-27-2006, 06:54 PM
MihaiL's Avatar
MihaiL MihaiL is offline
Profesor
Forumo-dependent

Cred ca punand pe plan secund avantajul vremii frumoase , pentru voi, care sunteti in IT, sunt mai mari sanse pentru o slujba buna din prima in California, in domeniul pe care sunteti pregatiti.

Si noi ne mutam in curand in Orange County.

Succes.
Old 05-27-2006, 11:25 PM
Carmen76510's Avatar
Carmen76510 Carmen76510 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Pentru calificarea pe care o aveti si poate si pentru faptul ca sunteti mai tineri si fara copii, probabil, eu ti-as sugera sa mergi in California fiindca ofera mult mai mult decat phoenix in ceea ce priveste natura, locuri frumoase, joburi si salarii. Phoenixul este pentru familisti, pentru oameni cu mai putine calificari este un loc foarte primitor in care nu te poti simti strain niciodata si in care toate se misca mult mai usor in ceea ce priveste birocratia. joburi sunt si aici si platite la fel de bine sau de prost ca si in California, depinde de fiecare ce stie si ce poate sa faca si bineinteles de nivelul la care te poti exprima in engleza. Eu am ales Phoenixul spre exemplu ca sa incep mai ieftin si asa a si fost, cu gandul ca mai tarziu sa plec in California. Acum ma simt foarte bine aici si m-am hotarat sa raman aici nu mai are nici un rost sa tot schimb locatiile daca acum imi este bine, iar California o s-o vizitez de cate ori simt nevoia dupa ce o sa ma pun bine pe picioare....
Negri nu sunt deloc adica eu nu am prea vazut decat rareori si oricum nu sunt periculosi mexicani sunt mii ca si in California deci asta nu ar trebui sa fie un criteriu de decizie....Inca ma gandesc la California pentru ceea ce ofera ea ca natura, munti, ocean si alte atractii turistice dar in acelasi timp ma gandesc ca degeaba as avea toate astea langa mine daca nu mi-as permite financiar sa le vad si asta este un motiv pentru care am ales sa stau in Phoenix. Daca o sa mi permit mai mult financiar pe parcurs o sa pot vedea California si locuind aici... Tu ar trebui sa fii interesat mai mult pe partea de joburi in domeniul tau ca sa te poti decide , cred ca asta ar trebui sa fie primul criteriu de luat in considerare in situatia ta.
Succes

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules