Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-15-2005, 06:24 PM
POGUE MARIA POGUE MARIA is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Default asistente medicale in chicago

am observat ca in toate subiectele despre asistente intra medicinistii cu examenele lor.eu si colegele mele de lucru vrem niste sfaturi utile de la cele ce au devenit asistente aici fara sa aiba pstliceala in tara.de ex eu vreau asistenta la radiografie,cam cati ani dureaza si cam cat costa,aveti idee?alta colega a mea vrea sa faca cea mai ieftina si scurta scoala de asistente,banuiesc de 2 ani,vocational nurse.aveti idee cam cat costa?si cat de repede iti poti gasi cu ea de lucru?ii un fel de asistenta generalista sau care e diferenta dintre o asistenta registered si una vocational?sau vocational ii un fel de infirmiera?am vrea mai multe amanunte de la cineva cu rabdare de fier ca sa explice unor oameni care nu au avut niciodata de a face cu acest domeniu.asta este ,o luam si noi de la 0.de asemenea ne-ar trebui si niste sfaturi adevarate spre ce ramura din domeniul asta sa ne indreptam.e adevarat ca exista si scoli de asistente cu 5000 $ (amandoi anii?)multumim mult si asteptam raspuns

Last edited by Aramis; 07-17-2011 at 09:12 PM.
Reply With Quote
Old 07-15-2005, 08:37 PM
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Asa este, din ce am observat eu, LVN sint un fel de infirmiere. Dau de papa la bolnavi, ii duc pe la diferite investigatii, sar daca bolnavii apasa pe butonul de alarma, dar cam atit. Si din ce am inteles (ca aici nu-ti zice nimeni cit cistiga, Doamne fereste!), cistiga destul de putin, cam 15-18/ora, cel putin cele cu care am vorbit eu. RN-urile pot ajunge la 70-80k/an, ceea ce e o maaare diferenta.

Bafta!

Simina
Old 07-16-2005, 12:20 AM
Karina Karina is offline
Junior Member
Bobocel

Incerc sa fac o scurta descriere a sistemului de nursing din USA. Sincer imi pare rau ca nu pot fi mai activa pe forum, dar la noul job nu am voie sa accesez internetul in interes personal. However…
In USA exista 4 nivele de nurses si anume: CN, LVN, RG, PN. (Atentie nurse si medical assistant nu este acelasi lucru)

CN – Certified nurse este nivelul cel mai de jos in aceasta profesie, echivalentul infirmierelor din Ro. Scoala 1 an si anumererecuzite in Anatomie, Chimie, Fisiologie, Engleza (nivel de colegiu si nu mai este necesar TOEFL-ul) si Microbiologie + cursul de CN de 4 – 6 luni. Aceste clase se pot face la Community College si costa foarte putin. Salariul este de $11 - $13/ora.

LVN – Licensed Vocational Nurse este un nivel superior CN. Este o asistenta medicala nu cu multe responsabilitati – face injectii, ia tensiunea, etc. Dupa terminarea programului de CN se mai adauga 1 an de scolarizare petru LVN. Acest curs se poate face la Community College. Salariul intre $13 - $25/ora.

RN – Register Nurse este categoria cea mai ridicata implicand responsabilitati mult mai mari. Salariul este pe masura ajungand si pana la $50/ora. (Eu sunt in California si vorbesc de salarile de aici fiind in necunostinta de cauza pentru alte zone din USA)Scoala este de 2 ½ ani dupa terminarea prerecuzitelor care difera de la o Universitate la alta. In general aceste clase premergatoare programului de RN sunt: Anatomie, Microbiologie, Fiziologie, Statistica, Nutritie, Chimie, Engleza. Atentie – clasele facute in liceu nu sunt recunoscute, si anume nu primiti credite pentru ele. Daca in timpul facultatii ati facut una din clasele de mai sus trebuie sa insistati sa va dea credit pentru ea.
Asa cum am mai spus programul de RN este in jur de 2 ani dupa terminarea prerecuzitelor de mai sus, dar numai facut la Universitati. La community college trebui facut fiecare pas in parte si anume CN, LVN si dupa aceea RN, ceea ce inseamna vreo 4 ani de scoala. In cazul in care programul este urmat la Colegiu se poate lucra in acelasi timp deoarece au clase de seara. Incazul in care intrati direct la Universitate programul este aproape full time, cu multa practica in spitale ceea ce nu va permite sa lucrati. Costul scolii este in jur de 3-4000 pe an. (in California). Bineinteles ca dupa terminarea programuli trebuie trecut examenul de RN, dar din cate am auzit nu este foarte greu, si primesti un AS (Associate degree). AS (2ani)este premergator BS de 4 ani.

PN – Practitioner Nurse este cel mai avansat grad de nurse si sunt cele care se perfectioneaza intr-un anumit domeniu. Alti 2-3 ani de scoala in functie de domeniul pe care ti l-ai ales.
(Dupa terminarea programului de RN esti un nurse generalist.)Aceasta perfectionare este considerata Master degree si necesita existenta unui BS – bachelor degree.

Asistentele medicale din Ro, dupa terminarea postlicealei de 3 ani, trebui sa treaca examenul de RN. Cunosc o romanca care venita in USA, fara sa vorbeasca engleza si fara experienta ca asistenta in Ro, a invatat 1 an engleza plus materialele necesare pentru examenul de RN si l-a trecut cu brio. Era venita illegal in USA, dar acum lucreaza ca RN, $25/ora plus un bonus de semnare a contractului pentru 3 ani de $10.000 si sponsorizare pentru greencard. Ce vreti mai mult de atat???

Si acum sa va spun un tip celor care aveti un BS si sunteti interesati in cariera de Nursing. Exista programe, mai la toate universitatile mari de medicina, de 1 an in urma caruia puteti obtine Second Bachelor Degree in Nursing. Programul se numeste Accelerated Second Bachelor Degree in Nursing. Nu are importanta domeniul in care ai obtinut BS, dar este necesar ca evaluarea diplomei sa fie facuta aici cu un GPA mai mare de 3.00. Of course, sunt necesare prerecuzitele de mai sus pentru a fi acceptat in program. Dar ganditi - va la timpul castigat si la degreeul pe care il puteti avea in numai 2 ani de scoala (un an pentru prerecuzite + 1 an programul in sine care este full time, mai mult practica in spitale, si deci nu puteti lucra). RN cu BS sunt considerate mult superior celorlalte RN. Deasemenea pentru cei cu un BS,indifferent de domeniu, exista programe de Entry Level Master Degree de 3 ani. Primul an este full time si iti obtii BS in Nursing si te poti inscrie pentru examenul de licenta pentru a profesa ca RN. Urmatorii 2 ani sunt part time si te poti specializa in domeniul preferat in timp ce poti lucra part-time ca RN. Conditile de a fi acceptat sunt ca si cele pentru Accelerated second Bachelor Degree in Nursing si anume: prerecuzite, GPA mai mare de 3.00 plus GRE cu un scor bunicel. Inconvenienta acestor programe este cea financiara. Primul an costa in jur de $30.000 iar pentru ceilalti doi inca $30.000. Pretul este foarte mare, dar un nurse cu master degree, adica cu specializare, poate face in jur de 150 mii pe an, aproape ca un doctor. Exista o multime de programe financiare si loanuri pentru cei care vor sa se indrepte catre nursing.

Vreau sa va atentionez sa nu faceti greseala de a va inscrie intr-un program de Medical Assistant. Nu are nici o legatura cu nursingul. Medical Assistant lucreaza ca receptionist la cabinetele medicale sau spitale fiind platite cu 11-13/ora, dar fara nici o sansa de a avansa. Cursurile facute in programul de Medical Assistant (10-12 luni) nu sunt echivalate pentru a intra in nursing.

Sper ca informatile de mai sus au clarificat in mica parte nelamuririle voastre. Pentru mai multe informatii si programele existente in USA intra pe www.allnursingschools.com

Apropo de ce nu se face lumea nurse in USA? Acum foarte multi se indreapta catre nursing, dar nu este usor deoarece necesita scoala, timp si bani ceea ce nu iti poti permite in cazul in care ai mortgage de platit, copii, familie, etc. Pentru cei care sunt in colegiu si isi aleg ca major nursingul, locurile sunt limitate si foarte multi sunt respinsi. Locurile la programul de RN sunt limtate, numai aceste in comparative cu cele de LVN si CN care sunt nelimitate. Pentru detalii referitoare la criterile de admitere intrati pe pagina de web de mai sus, alegeti programul, statul in care va intereseaza si dupa care urmati lincul catre universitatea/colegiul/programul care va intereseaza.

Pentru cei care sunt in USA si vor mai multe detalii ma puteti contacta telephonic, seara dupa 5 PM in California (805) 268-9505 cell. De putin timp am acceptat un job la State of California, Legal Department si sunt foarte stricti: nu internet in interes personal, nu convorbiri telefonice, etc. Colegii mei nu le respecta, dar eu sunt inca in probation sin u vreau sa calc stramb asa ca … I follow the rules. Chiar si acest mesaj il scriu in Word, unde fiecare cuvant este subliniat fiind speluit gresit in engleza, si o sa-l cut and paste pe pagina forumului.
Reply With Quote
Old 07-16-2005, 12:56 AM
Viorel Viorel is offline
Junior Member
Bobocel

Karina,

Multumesc foarte mult pentru raspunsul amplu si clar.

Iti doresc succes in noul job.
Reply With Quote
Old 07-16-2005, 06:17 PM
Forumar fidel
Loterist confirmat

karina,ne-ai fost de mare mare ajutor,ne-ai deschis mintile si cred ca multi de pe site o sa citeasca si o sa se reorienteze.pai cum sa nu se merite sa lucrezi macar ca si certified nurse de inceput cu 11-13 $ pe ora,numai dupa un an de scoala si cu posibilitati de avansare decat ca vanzatoare la starbucks sau la haine cu 8-10 la ora si fara posibilitati de avansare.plus asigurarea din spital.cel putin pt. noi cele venite de putin timp si fara prea multi bani acum exista o sansa de inceput.multumim tare mult.mult succes si tie in continuare,vad ca esti deja pe drumul cel bun.
Old 08-16-2005, 09:09 AM
so so is offline
Junior Member
Bobocel

karina ......multumim pentru lamuriri....sintem si noi in Garden Grove si sotia mea o sa urmeze o astfel de cale asa ca ne-ai ajutat mult cu informatiile de la tine.Speram sa reuseasca.
Reply With Quote
Old 08-16-2005, 02:41 PM
Forumar fidel
Loterist confirmat

eu am si urmat sfaturile karinei si am fost la un community college(oakton community college in skokie)am auzit ca e unul din cele mai bune [i]community[/i] college din chicago area.pt nurse cereau un pic mai multe(asigurare medicala,chimie biologie,mate,etc sa ai nu stiu ce puncte si un test de engleza(wsat &drp) plus cursul de cna obligatoriu.ok.am zis ca o sa incep cu primul,cna ,asa cum trebuie.in brosura mea ziceau ca se intra pe baza de interviu,am fost sa ma programez si mi-au zis ca inainte de interviw tre sa trec testul.testul nu e asa greu daca le aveti cu engleza cat de cat.se cere matematica(algebra si anume adunari, scaderi ,fractii,zecimale,radicali si ceva ecuatii),engleza reading,writting si listening.eu nu am trecut decat jumate de test si anume matematica si listening la care mi-am vazut si notele(curios notate de la 1 la 10)la mate 9,2 la listening 9 iar la writing si reading 6.interviul se facea pe baza notelor si mi-a zis ca nu e multumita de readingul meu si writingul meu asa ca mi-a dat o carte despre nursing de unde pot citi si sa incerc sa imi formulez eu propozitii si sa vin in 5-6 sapt sa dau si restul de test.mate si listening nu il mai dau.sa va mai spun despre curs,costa cam 460 plus registration si alte fee-uri cam la 700-750$ maxim cu totul.durata e intre 10 sapt daca alegi programul de zi a cate 6 ore pe zi sau 16 sapt daca alegi cursurile de seara sau weekend cate 3 zile pe sapt a cate 4 ore pe zi.deci e simplu.e scurt si ieftin.ne-a zis de asemenea ca la finalul cursului o sa dam un examen cu nu stiu ce departament de illinois pt a fi certificate si acest certificat e valabil 2 ani,timp in care tre sa gasesti job in domeniu ,daca nu atunci expira.eventual in maxim 2 ani mergem mai departe multa bafta la toti
Old 08-24-2005, 02:15 PM
vladytom's Avatar
vladytom vladytom is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default poate fi de folos cuiva!

De curind mi-a cazut in mina o brosura!
Nurse USA!
Iata adresa: www.ssm.ro/nurseusa

Oricum, pare-se ca se iau asistente pentru a lucra de fapt ca infirmiere!
Sper ca adresa va ajuta! In rest nu stiu nici eu mai multe! Baphta!
Old 10-13-2005, 07:25 PM
Misoti's Avatar
Misoti Misoti is offline
Profesor
Forumo-dependent

Pentru Community College- cursuri de nurse

Va rog sa-mi spuneti daca a fost necesar sa va faceti intai Evaluation of Foreign Educational Credentials sau v-ati inscris la Community College si v-ati programat pentru testul de mate si engleza.

Eu am fost la un consilier de la college si mi-a spus ca trebuie sa completez aplicatia de inscriere, sa platesc 20$ si mi-a dat o lista cu niste firme care se ocupa de evaluare actelor de studii si asta va costa vreo 170-200$.

Ma gandesc ca poate daca astept evaluarea diplomei de bacalaureat si am liceu de mate fizica nu trebuie sa mai dau test de mate, sau nu conteaza ce liceu ai terminat, oricum dai teste.

Apoi ar mai fi o intrebare, merita sa platesc evaluarea diplomei de economist daca vreau sa urmez cursuri de nursing? Oricum nu am nici un curs in foaia matricola de la Stiinte economice ,care sa aibe legatura cu ce ar trebui sa studiez pentru nursing.
Mai mult m-ar ajuta, ma gandesc, foaia maricola din liceu unde apare chimia, biologia dar din pacate asta nu o am.

Cu bine
Reply With Quote
Old 10-13-2005, 08:00 PM
lia14 lia14 is offline
Membru
Invatzacel

Buna!
Eu sint deja asistenta medicala , am terminat postliceala sanitara in ro; as vrea sa lucrez asistenta aici, dar inca nu am reusit nici sa imi echivalez diploma macar; am scris la nursing board si nu m-au ajutat cu nimic de fapt, mi-au trimis un link care nici macar nu il pot deschide! am gasit acest cgfns certification program,care ma costa citeva sute bune de dolari in total, nu stiu ce sa fac, oare la aceasta comisie trebuie sa ma inscriu prima data?stie cineva, a fost cineva in aceasta situatie?o alta problema este ca lor le trebuie foaia matricola si programa analitica ca sa le trimita oficial scoala unde am terminat(cu toate ca originalele sint la mine), aceasta scoala nu cred ca le va raspunde inapoi pe linga faptul ca secretara este o scirba nici macar nu stie engleza si este foarte necooperanta, in acest caz ce se va intimpla?are cineva vreo idee?
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules