Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Despre cetatzenie

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2005, 11:13 PM
Octav's Avatar
Octav Octav is offline
Junior Member
Bobocel

Default Intrebare mai complicata despre cetatenie

Salutare tuturor - am inca o intrebare, pentru cei care stiu mai bine ce zice legea americana.
In mod normal, ca sa poti aplica pentru cetatenie, dupa 5 ani de rezidenta, trebuie sa fi petrecut minim 2.5 ani in US, daca nu, se anuleaza GC - asa ne-a zis la ambasada. Dar... ce se intampla daca nu aplic peste 5 ani (din diverse motive, as putea sa nu indeplinesc conditia de minim 2.5 ani in state), si o aman, inca niste ani, in care as sta mai mult pe acolo? Se calculeaza pe intreaga perioada (sa zicem, 10 ani), sau se socoteste doar situatia ultimilor 5 ani?
Numai bine,
Octav
Old 01-21-2005, 12:10 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Octav,
daca inteleg eu bine, intrebarea ta principala este ce se intampla dupa 5 ani daca nu aplici pentru cetatenie. Raspuns:nimic. Ramai rezident permanent inca 5 ani. Inainte de 10 ani de la dobandirea green cardului poti aplica pentru prelungirea lui. Stiu ca dupa ani de rezidenta te poti trezi luat la intrebari despre care ti-s intentiile: vrei sau nu cetatenie...
Despre cum se calculeaza perioada dupa care poti aplica, cu iesiri cu tot, s-a scris cu cateva subiecte mai jos.
Old 03-10-2005, 07:12 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Ma indoiesc ca te ia cineva la intrebari. Stiu o persoana care e de 20 de ani LPR si nu intentioneaza sa aplice pentru cetatenie. De ce? E cetatean canadian si anticipeaza ca se va retrage la pensie acolo.
Reply With Quote
Old 03-10-2005, 12:34 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by cal_user
Ma indoiesc ca te ia cineva la intrebari. Stiu o persoana care e de 20 de ani LPR si nu intentioneaza sa aplice pentru cetatenie. De ce? E cetatean canadian si anticipeaza ca se va retrage la pensie acolo.
C-o fi roman si canadian pe de-asupra. Sau invers. Eu am intalnit 2 cazuri "presate" sa depuna pentru cetatenie, un mexican si o columbiana...Asa ca "te poti trezi..." nu mi se pare o generalizare, ci o prezumtie.
Old 03-11-2005, 05:24 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

E canadian mai cu motz - French Canadian, sau, mai bine, Quebeqoise-Canadienne.
Reply With Quote
Old 05-15-2008, 04:54 AM
starroman starroman is offline
Junior Member
Bobocel

Default Intrebare mai complicata despre cetatenie

se calculeaza pe intreaga perioada de stat in us
Reply With Quote
Old 10-06-2008, 12:06 AM
robert_sro robert_sro is offline
Junior Member
Bobocel

Smile question ... !!!

am si eu o intrebare ......de rezidenta vb ...adik trebuie sa ai green cardul ... ? pe toata perioada de 5 ani ? de exemplu daca am SSN-ul .. ? bine inteles si un contract de munca ... ? cum e ...ca nush .. si daca vrei sa te angajezi de exemplu dupa ce iti expira viza si ai SSN-UL valabil poti ?
Reply With Quote
Old 10-06-2008, 01:03 AM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

Quote:
Originally Posted by robert_sro View Post
am si eu o intrebare ......de rezidenta vb ...adik trebuie sa ai green cardul ... ? pe toata perioada de 5 ani ? de exemplu daca am SSN-ul .. ? bine inteles si un contract de munca ... ? cum e ...ca nush .. si daca vrei sa te angajezi de exemplu dupa ce iti expira viza si ai SSN-UL valabil poti ?
poţi să dezvolţi ideea? sau să defineşti mai clar ce �ntrebare ai? că nu se �nţelege nimic!

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 10-06-2008, 03:48 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by robert_sro View Post

Intrebarea e daca poti aplica pentru cetatenie doar cu ss si cu drept de munca? Daca asta e, raspunsul e nu. Trebuie sa fii detinator de green card mai intai si apoi poti aplica la cetatenie.
Old 10-06-2008, 09:54 AM
robert_sro robert_sro is offline
Junior Member
Bobocel

Default ...

thx duduka am inteles ...
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules