|
||||
|
||||
Intrebare mai complicata despre cetatenie
Salutare tuturor - am inca o intrebare, pentru cei care stiu mai bine ce zice legea americana.
In mod normal, ca sa poti aplica pentru cetatenie, dupa 5 ani de rezidenta, trebuie sa fi petrecut minim 2.5 ani in US, daca nu, se anuleaza GC - asa ne-a zis la ambasada. Dar... ce se intampla daca nu aplic peste 5 ani (din diverse motive, as putea sa nu indeplinesc conditia de minim 2.5 ani in state), si o aman, inca niste ani, in care as sta mai mult pe acolo? Se calculeaza pe intreaga perioada (sa zicem, 10 ani), sau se socoteste doar situatia ultimilor 5 ani? Numai bine, Octav
|
||||
|
||||
Octav,
daca inteleg eu bine, intrebarea ta principala este ce se intampla dupa 5 ani daca nu aplici pentru cetatenie. Raspuns:nimic. Ramai rezident permanent inca 5 ani. Inainte de 10 ani de la dobandirea green cardului poti aplica pentru prelungirea lui. Stiu ca dupa ani de rezidenta te poti trezi luat la intrebari despre care ti-s intentiile: vrei sau nu cetatenie... Despre cum se calculeaza perioada dupa care poti aplica, cu iesiri cu tot, s-a scris cu cateva subiecte mai jos.
|
|||
|
|||
Ma indoiesc ca te ia cineva la intrebari. Stiu o persoana care e de 20 de ani LPR si nu intentioneaza sa aplice pentru cetatenie. De ce? E cetatean canadian si anticipeaza ca se va retrage la pensie acolo.
|
|
||||
|
||||
Quote:
|
|||
|
|||
E canadian mai cu motz - French Canadian, sau, mai bine, Quebeqoise-Canadienne.
|
|
|||
|
|||
Intrebare mai complicata despre cetatenie
se calculeaza pe intreaga perioada de stat in us
|
|
|||
|
|||
question ... !!!
am si eu o intrebare ......de rezidenta vb ...adik trebuie sa ai green cardul ... ? pe toata perioada de 5 ani ? de exemplu daca am SSN-ul .. ? bine inteles si un contract de munca ... ? cum e ...ca nush .. si daca vrei sa te angajezi de exemplu dupa ce iti expira viza si ai SSN-UL valabil poti ?
|
|
||||
|
||||
Quote:
|
||||
|
||||
Quote:
Intrebarea e daca poti aplica pentru cetatenie doar cu ss si cu drept de munca? Daca asta e, raspunsul e nu. Trebuie sa fii detinator de green card mai intai si apoi poti aplica la cetatenie.
|
|||
|
|||
...
thx duduka am inteles ...
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|