|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
Intrebare despre ofertele de munca
Am si eu o intrebare legata de ofertele de munca din SUA.
Daca cineva imi face o oferta de munca, cu care sa ma prezint la interviu, eu in SUA, voi fi obligat sa muncesc in acel loc? Multumesc anticipat
|
||||
|
||||
Va rog mult raspundeti, pt. ca s-ar putea sa am si eu un job offer pt. interviu. Nu ca mi-ar displacea sa muncesc, cel putin pt. inceput, acolo unde este, dar trebuie totusi sa stim, poate acolo gasim oferte mai bune!
|
||||
|
||||
Pai normal ar fi sa nu te poate obliga nimeni sa muncesti pt ei, atata timp cat nu ai semnat un contract cu firma respectiva.
Daca pe hartoaga aia de act cu care mergi la ambasada (toate sunt niste hartoage la urma urmei) nu este trecuta semnatura ta, ci numai semnatura angajatorului, legalizata, pe hartie cu antet, in fine, respectand cerintele, atunci ar fi normal sa ti-o ia in considerare la suportul financiar in sensul ca la o adica ai din ce sa te intretii daca accepti oferta. Dar nu te poate obliga nimeni s-o accepti cand vii aici, doar daca ai mai semnat si alte acte, in speta un contract, ca la asta se reduce tot. La oferta de munca eu vad o situatie similara cu a apartamentului, unde aduci evaluare, in sensul ca la nevoie il poti vinde, dar nu te obliga nimeni sa il vinzi.
|
|||
|
|||
Si mie mi se pare la fel de logic, dar am intrebat sperand ca a mai facut asa ceva vreo persoana de pe acest forum, si imi poate raspunde care a fost situatia. Este si normal ca o hartie, mai ales nesemnata de tine, nu te poate obliga sa faci ceva. Exact la fel si cu apartamentul.
Multumec mult Tana.
|
||||
|
||||
Stiu eu, spun eu
Stiu eu, spun eu, caz clar, experientza proprie: le-am facut AoS, n-a fost deajuns, l-am suplimentat cu oferta de munca in toata regula (DOAR PENTRU TRECEREA DE INTERVIU), au trecut de interviu, au ajuns, nimeni nu le-a cerut nimic legat de ofertele de munca, toata treaba a fost OK pentru ca si cel care a afacut ofertele de munca a stiut pentru ce le face si s-a hotarit sa ajute fara pretentzii !
Gata, am stiut, am spus ....
|
|||
|
|||
mersi mult alex. eu m-am gandit la oferta de munca pentru a suplimeta acel aos si sa nu am probleme la interviu. Ma gandeam ca poate pot aranja ceva pe acolo pentru o mica oferta, dar poate nu o sa-mi placa sa muncesc acolo.
|
||||
|
||||
o alta parere
Quote:
Gandeste-te putin si la asta. Gianina
|
||||
|
||||
Teoria relativitatzii
Gianina are dreptate, oferta de munca te-ar putea ajuta, dar ai grija in ce te bagi, cartzile pe masa de ambele partzi de la inceput.
Am mai spus despre amicii de la NY care au venit la cunostintze care le-au dat de munca, la curatzenie, ca la inceput, insa cind au anuntzat ca noua sosita e insarcinata ceea ce insemna piedica in calea jobului de curatzenie atunci au fost alungatzi (noii sositzi) si au plecat cu jalba in batz si femeia insarcinata pe drumuri. Drept pentru care au ramas si fara green carduri de au trebuit sa reaplice SI sa plateasca pentru ele ! Ai grija cu cine te bagi in cird si punetzi cartzile pe masa de la inceput daca oferta de munca trebuie onorata !
|
|||
|
|||
Gianina si Alex...
Multumesc mult pentru sfat, dar... cel care imi va face oferta de munca este omul la care ma duc sa si locuiesc. Si nu sunt genul de om care sa uit ajutorul pe care mi-l acorda cineva. Ei ma primesc la ei in casa si imi ofera acest job offer pentru a-mi fi mie mai usor la interviu, nu neaparat sa muncesc la ei. Dar daca ei vor avea nevoie de ajutorul meu in afacerea lor nu ii voi refuza nici un moment. Mi-au propus intr-adevar sa muncesc la ei, dar doar pentru a castiga eu niste bani, cat voi fi la inceput. PS: acum sunt insa disperat pentru ca nu m-ia ajuns plicul la KCC si sper sa nu fie totul in zadar.
|
||||
|
||||
oferta de job la interviu
si eu am avut o oferta de job , in momentul cand m-am prezentat la biroul consular pentru interviu. oferta era de la un miiic magazin din LA, care vinde obiecte de arta si decorative in stil Zen; propietarul magazinului a compus & scris oferta asta din pura prietenie, fara sa astepte ca eu sa lucrez la magazinul lui , dupa intrarea in USA; o singura foaie , cu insemnele oficiale ale magazinului si semnatura lui.
cert este ca nimeni dintre oficialii USA nu s-a interesat vreodata daca am ajuns sa lucrez pe jobul ala sau nu; probabil, tot ce vor cei de la consulatul USA din Bucuresti este sa fie siguri ca Loteristii odata ajunsi in America vor avea o sursa de venit, cat de cat. oricum, eu nu m-am gandit vreodata sa ma duc la jobul ala. despre plicuri , data interviului si orice altceva poti intreba direct pe cei de la KCC, sunandu-i ; or sa-ti raspunda la orice intrebare, zau. la fel si pe cei de la Consulatul USA din Buc. , desi astia nu mai sunt chiar la fel de amabili... daca ai toate actele in regula si ai facut toate miscarile corecte , la timpul potrivit - trimis plicuri, pregatit extras de cont, AOS, eventual dovezile relatziei - NU ai nici un motiv de stress, zau. dar stiu, o sa intelegi asta ca lumea abia dupa ce te vezi cu Visa in mana baftaaa !
Display Modes | |
|
|