Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Despre cetatzenie

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2004, 09:55 PM
Sanda Sanda is offline
Junior Member
Bobocel

Default Intrebare despre cetatenie

O persoana ,cu varsta peste 56 ani,care indeplineste toate conditiile pentru a cere cetatenia ,dar care in cei 5 ani nu a lucrat niciodata fiind intretinuta de fiu care are viza H1 ,poate avea probleme atunci cand cere cetatenia?Multumesc anticipat.Sanda
Reply With Quote
Old 02-20-2004, 08:54 AM
Shaguna's Avatar
Shaguna Shaguna is offline
Profesor
Forumo-dependent

Atata timp cat are acte doveditoare ca s-a aflat in intretinerea fiului (copii ale formularelor 1040 completate de fiu in care apare ca si dependent) nu ar trebui sa aiba nici-o problema la cetatenie.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/shagu_sah/my_photos
Reply With Quote
Old 06-27-2004, 03:46 PM
Ruxandra Ruxandra is offline
Profesor
Forumo-dependent

Default pentru Sanda

Sanda , daca mai vizitezi forumul te rog sa-mi spui daca ai stat 5 ani nentrerupti in America sau daca ai mai stat si prin Romania si cat ?
Multumesc.
Old 09-04-2004, 04:58 PM
Sanda Sanda is offline
Junior Member
Bobocel

Default pentru Ruxandra

Eu am numai 2 ani de cand am venit in state si din 24 de luni am stat numai 17.Nu am lucrat de loc si nici nu cred ca voi putea lucra deoarece la varsta mea nu reusesc sa invat foarte bine limba.Din cauza asta am pus intrebarea .Sunt intretinuta de fiu,dar acum de sot care a reusit sa isi gaseasca job.Nu cred ca voi sta mai mult de 7 luni pe an in state.Sper ca la implinirea celor 5 ani sa reusesc sa primesc cetatenia!!!!!Sunt optimista????
Reply With Quote
Old 09-06-2004, 03:41 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

"If you leave the United States for more than 6 months, but less than 1 year, you have broken or disrupted your “continuous residence” unless you can prove otherwise.
In almost all cases, if you leave the United States for 1 year or more, you have disrupted your “continuous residence.”
Inteleg, Sanda, ca in doi ani ai lipsist 7 luni din State. Si ca de acum intentionezi sa stai 7 luni in State si 5 in tara pe an. Daca vei avea grija sa nu depaseasca sederea ta in Romania 6 luni pe an, la sfarsitul celor 5 ani, vei putea aplica pentru cetatenie. Asta desigur, daca in cei 2 ani scursi nu ai stat continuu 7 luni in afara Statelor Unite. Daca cele 7 luni au fost continue, fara o alta intrare in State, se considera intrerupere a rezidentei si cele 7 luni vor trebui adaugate la cei 5 ani de rezidenta. Incurcat rau, nu? Asa pare...e simplu in fond...tot ce depaseste 6 luni de absenta din State, trebuie "recuperat" ca timp. Bafta!
Old 09-07-2004, 11:00 PM
Sanda Sanda is offline
Junior Member
Bobocel

Default pentru Duduca-despre cetatenie

Multumesc mult pentru informatie!!!Deci ,daca inteleg eu bine pot lipsi mai mult de 6 luni pe an,dar mai putin de 1 an,si nu am probleme la reintrarea in state?Dar pentru cetatenie,nu pot lipsi mai mult de 6 luni pe an din state,da?Acest an este calendarictic?
Sanda
Reply With Quote
Old 09-08-2004, 03:17 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Da, ai inteles bine, Sanda. Si este vorba de an calendaristic.
In ce priveste statul peste 6 luni in afara Statelor nimeni nu garanteaza ca nu pot aparea probleme la reintrare. Daca lipsesti intr-un singur an doar, s-ar putea sa nu-si puna problema ca nu intentionezi sa renunti la rezidenta, daca lipsesti ani la rand, e o chestiune care chiar poate fi interpretata ca o intentie de a nu tine rezidenta americana.
Numai bine!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules