|
|
|||
|
|||
Si America din ochii nostri.
Cu putina intarziere vin si eu sa va spun cum vad America dupa ce am ajuns aici.
Fara prea mare surpriza.Ca si cand ma asteptam la tot ce vad.Si poate ma si asteptam.. gratie atator relatari postate aici pe forum. Sau poate din cauza ca privirea nu-mi e inca limpede ci e plina de ce am lasat in urma. Mai poate fi si fenomenul despre care am mai vorbit cu totii aici si anume balanta in care cantarim radacinile smulse si stralucirea artificiala a reclamelor luminoase pe Broadway. Castiga detasat corzile inimii atinse grav. America nu mi se pare o lume atat de diferita.Mai organizata,da, poate si mai civilizata,poate nu, habar n-am.Cert e ca nu ma extaziaza zgarie norii. Am o prietena ajunsa aici cu trei saptamani inaintea mea si care spune: New York-ul este un Bucuresti mai mare.Si mie mi se pare cam la fel. Totusi Manhattan-ul cu cladirile lui are un farmec aparte, personal si de neegalat.Noaptea arata chiar ca-n filme. Prietena mea mai spune si ca-s carcotasa.Si eu admit cu un inceput de zambet ca sunt.Carcotesc impotriva gandacilor de bucatarie(pe care uneori ii privesc cu o indulgenta care ma mira: si ei imi amintesc de casa.), carcotesc impotriva chinezoaicei de la SSA care nu s-a obosit sa imi spuna ca ea a procesat acolo o informatie statistica si nu aplicatia mea pentru SSN.Carcotesc impotriva taxelor mari din New York.Si impotriva ploii de la geam noaptea cand insotesc cu privirea a invidie un avion care zboara inspre o zare pe care eu n-o mai pot atinge. Carcoteala ma mentine in forma si cu scutul ridicat.Si imi mentine sistemul nervos activ si tonusul moral echilibrat. Oricum America nu e doar New York.Dar New York este cel mai european oras american.Poate de aia nu mi se pare atat de diferit, o alta lume, o lume noua. Ma asteptam si la gandacii din bucatarie.Nu pot decat sa adopt viziunea optimista asupra problemei si sa zic:doamne ajuta ca nu sunt si soareci.Inca. Ce ma surprinde foarte tare , in schimb, si-mi creeaza si o senzatie de puternic disconfort e lipsa spatiului.Camera de aici e jumate din garsoniera de acasa si inca e spatioasa dupa parerile celor avizati. .Si tot ce vad in jur ma duce cu gandul tot la ingustime si la ingramadeala, de la casele din zonele bunicele care sunt inalte si cu etaj, dar inguste rau si imbracate intr-un fel de placaj colorat dupa bunul/prostul gust al fiecaruia si care-mi dau impresia ca stau sa cada din moment in moment.Pai casa bunica-mii din Romania e munte de stabilitate pe langa cabanele muntenesti ale new york-ezilor. Si par nefinisate, obloanele alea parca-s scorojite,iar chestia cu care-s acoperite si care imita tigla parca e desprinsa din cartile de colorat cu care ma indeletniceam in copilarie.E ciudat...pentru mine.Parca toate sunt facute in goana calului, expediente si carpeli.Asta o fi societatea de consum?Si care o sa ma consume si pe mine? Am fost intr-un magazin de mobila, toate rafturile alea se clatinau de parca erau de cauciuc.Ma clatinam si eu in rand cu ele... pai pentru asta mi-am deschis eu rana, vorba Mihaelei? O sa-mi spuneti ca ma concentrez pe detalii si pierd din vedere ansamblul.Se poate.Nu va contrazic. Probabil n-am vazut destule inca.N-am decat 3 saptamani.Sper sa-mi schimb parerile. Sau poate undeva in adancul inimii sper sa nu mi le schimb si sa ma intorc acasa intr-o zi cu inima impacata ca veni vidi si...nu mi-a placut. Mai revin cu alte impresii.
|
|||
|
|||
Maia, bine ai ajuns cu bine in noua ta casa si tara! Nu te lasa doborita inca de la inceput de pareri de rau si nostalgii. Ai tot timpul pentru asta mai incolo. Iti urez "integrare usoara" (stiu ca suna a lozinca, dar este reala)!
Nu-ti actualizezi locatia la profilul tau propriu si personal?
|
||||
|
||||
Maia...steagul sus si mergem inainte,nu?
Mult noroc,multa putere de a trece peste toate si...stii tu,eu va tin pumnii stransi
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
||||
|
||||
Maia, bine ai revenit pe forum pentru inceput.
Imi pare rau insa ca prima ta poveste are un ton atat de trist. Trebuie sa treci insa peste toate pentru ca tu ai ales sa ai o viata noua. Nu va fi asa pentru totdeauna. Se va schimba in bine, in curand. Am citit ca ti-ai gasit si serviciu, pas bun daca ti-ai gasit in domeniul tau. Gandeste-te ca eu mai am multi ani in care trebuie sa invat pana sa ajung cat de cat similar cu ceea ce faceam in tara. Deci se poate si mai rau. Si mai gandeste-te, daca nu-ti place acolo unde esti acum, poti sa te muti oricand si oriunde. Eu inca va astept aici, mai devreme sau mai tarziu. Imi pare rau ca ai gandaci prin zona, la noi nu sunt, asa ca...daca va tenteaza, va astept. Numai bine iti doresc si mult optimism. Gianina PS Trimite-mi prin MP numarul vostru de telefon sa va sun.
|
|||
|
|||
Dragii mei,
multam' de mesajele de intampinare. Shrek, o sa-mi actualizez locatia la profilul personal si propriu. Miki03 draga, trebe sa mai vorbim nitel noi doua. Si Gianina, n-am uitat nimic! Oricum, sa stiti ca nu disper asa repede, numai ce am ajuns, am tot timpul pentru asta
|
||||
|
||||
stii unde ma gasesti,si eu cred ca trebe sa mai stam oleaca la povesti
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
||||
|
||||
Iti doresc si eu multa bafta la inceput de drum, ma bucur cand citesc mesajele tale pentru ca ma regasesc in ele atat de bine si simt ca am sa percep America intr-un fel asemanator.
Deja trec prin toate starile descrise de tine inainte de plecare, am ajuns la concluzia ca e recomandabil sa pleci cat mai repede dupa ce ai luat vizele pentru ca gandurile te omoara. Cu bine, Misoti |
|
|||
|
|||
Ei si de cate ori nu mi-am dorit cu disperare sa nu fi existat loteria asta a vizelor si a viselor iar eu sa nu fi avut de luat niciodata o asemenea decizie.
E ciudat ca stiam ca asa va fi.E ciudat...pentru ca intelesesem foarte bine inspre ce ma indrept.Nici macar nu mai visam.Si totusi n-am putut ramane.Pana la urma, cum zice cineva tare tare drag mie, ce ti-e scris in frunte ti-e pus. Ma tot uit in stanga si-n dreapta, grandiosul New York, America, Manhattan, Broadway si luminile sale, Brooklyn Bridge, ce frumos suna, ce nume exotice, ce silabe aromate in cerul gurii mele...si mi-e dor, doamne, cat mi-e de dor de acasa, de prunii de la poarta si de mirosul fumului in serile alea incredibile de vara. Ma intreb daca voi fi vreodata fericita aici, ce ar putea sa-mi dea mie America asta a ogarului cenusiu si a zgarie-norilor, America marilor perspective si a tuturor cararilor deschise, America din filme si America din vise ca sa nu ma mai doara pana la sange imaginea decolorata a unei casute cu hornul fumegand intr-o incredibila seara de vara?!?
|
||||
|
||||
Maia,pui scump...tu stii...daca America ar sterge mirosul de fum si prunii de la poarta...nu te-ai mai recunoaste ...nu ai mai fi tu...si nu asta iti doresti,nu-i asa..?
Ma rog la Dumnezeu sa avem putere.Da,putere.Si...este adevarat: ce nu te omoara te intareste.Numai OM sa ramai,asta-i tot !
|
|||
|
|||
Putere zici...?
Pentru cine? Pentru ce?
Display Modes | |
|
|