Dupa ce am citit experientele voastre - Gianina, Mihaela, Sid - acum ca am si vesti bune am zis sa va spun si povestea noastra.
Noi ne-am mutat in Saint Paul, MN la inceputul lui iunie. Actele ne-au venit destul de greu - dupa 6 saptamani sotului meu castigator si 7 saptamani mie. Am venit aici fiindca aveam aici niste cunostiinte de-ale mamei mele - f indepartate, dar pe care le-am cunoscut pe net un pic mai bine. Am stat 3 saptamani la ei, dupa care ne-am inchiriat un studio. A fost f greu sa gasim apatamentul- fiindca nu vroiau sa ne primeasca fara ssn, job si history. Am gasit in sfarsit o garsoniera care culmea e ca era si cea mai faina din ce vazusem- pana atunci vazusem multe basement-uri si ma ingrozea mirosul si intunericul lor...dar aceasta e la etajul 1, avea mocheta noua, are walk in closets -plus extra storage, frigider, aragaz, hota, aer consitionat- si e si f curat complexul. Arata ca un parc cu copaci si iarba verde si floricele - toata ziua vine o firma de landscape si le taie... sunt gratare si mese de picnic in complex. Aici nu ne-au cerut nici un document, in afara de pasaport. am dat deposit 200$ si chiria pe o luna in avans. Prima oara am facut month to month (575) dar intre timp ne-am schimbat la 6 luni (525$). Cartierul nu e f bun- in sensul ca traiesc mai multi emigranti pe aici, dar nu e periculos...Daca vreo unul din loteristi vrea sa vina aici...cred ca o sa va accepte fara probleme...sie si ieftin.
am primit mobila de la biserica de aici - niste doamen f dragute, si am mai luat si de la savers, garage sale, si open itemuri de la best buy- si chiar ne-am facut de toate in casa si cu bani nu f multi. Masina ne-am luat un Chevy Minivan (a carat mobila saracu...) din '95 cu 1700$ si sunetm multumiti de el.
Cel mai greu a fost sa ne punem telefon. deci nu recomand qwestul - a durat aproape o luna, desi spuneau ca o sa dureze numai 3 zile. de fiecare data cand sunam ziceau ca nu stiu ce s-a intamplat si ca sa veem daca il instaleaza peste 3 zile- si uite-asa m-au frecat o luna...
Dupa lungi cautari ne-am si angajat...subliniez lungi- eu 2 luni jumate si Luci 3 luni. Eu la wells Fargo (teller), dar fac si consultanta pentru o firma de consultanta in brand management - asta ca freelancer si free. Oricum tipul care e president acolo incearca sa ma ajute si adevaru e ca fac niste lucruri asa de faine si care vor cantari tare in resume...
Sotul meu care e programator Java s-a angajat printr-un recruiter la Minnesota department of Health-25$/h - ceea ce e f bine ca el nu avea decat un an experienta in Romania. Noi am plecat dupa 5 luni si 3 saptamani de cand am castigat sin 2 motive: 1. sa ne facem nunta si 2. sa faca si el mai multa experienta si se pare ca l-a ajutat experienta din Romania. Cred ca a dat bine ca a spus ca era o companie franceza...si facusera si proiecte faine. De cand am ajuns aici el s-a apucat sa dea cerificari de Java de la Sun - si-a dat de programmer si de web developer...si au cantarit si astea tare la interviu. avea mai multi recruiteri care il acceptasera, dar unul din ei era mai insistent si pana la urma el i-a si gasit...de fapt a fost primul interviu cu un angajator care la avut...si singurul.
asa ca suntem f bucurosi de cum s-au aranjat lucrurile. Ieri ne-am luat o camera digitala si o sa va punem si poze.
Inca o data va multumesc pentru tot sprijinul pe care mesajele voastre mi l-au dat...chiar si cand cazusem in butoiul cu melancolie