Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experiente personale ale loteristilor

Aurelia & Stefan - Atlanta 2004

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-16-2004, 10:18 PM
Sasha Sasha is offline
Junior Member
Bobocel

Default Aurelia & Stefan - Atlanta 2004

Scuze pentru intarziere in relatarea povestii noastre de interviu dar suntem inca bulversati de evenimetele petrecute. Nu mai povestesc cum a decurs examenul medical la Centrul Unirea, povestea fiind clasica.
Am ajuns la ambasada in ziua de Luni la ora 7:30 si de la poarta, dupa ce te recomanzi ca esti cu loteria vizelor, in afara clasicului control ca la aeroport de la intrare, te lasa sa intrii direct in sala de asteptare. Am fost primii in ambasada si am luat loc in partea stanga a salii de asteptare, intre ghiseele 5,6 si casierie.
La ora 7:50 a venit doamna Draghici la ghiseul 6 si a strans toate pasapoartele. A trimis vreo doua familii la celebra dubita, sa-si refaca pozele. Aici vreau sa fac o paranteza si sa va zic ca nu arata mai deloc cu Gabi Szabo in afara faptului ca poarta ochelari ca ai sportivei.
La 9:15 dupa ce au venit si ceilalti cu pozele bune, a inceput predarea actelor. De data aceasta, au lucrat in paralel atat doamna Draghici cat si tipa roscata, noi predand actele celei de-a doua. Tipa roscata a luat actele in ordinea deja stiuta, bifand si sriind pe o foaie tot ce a preluat. Mi-a dat la inceput sa semnez pe un postit de 5-6 ori, m-a intrebat daca eu am semnat si cate aplicatii am trimis. Actele au fost toate corect intocmite si aranjate, cum de altfel am inteles si retinut de pe forum, la suportul financiar prezentand: un cont pe numele sotiei de 3000 USD deschis anul trecut in noiembrie, doua conturi de 2500 USD si 3000 USD deschise in martie anul acesta, respectiv cu trei zile inainte de interviu. Pentru cel de-al doilea care a fost deschis asa de curand, am dus o declaratie, intocmita de Gianina si care se gaseste pe forum, pe care notarita mi-a legalizat doar semnaturile, nu am facut-o ca donatie. Aici vreau sa atrag atentia ca aceasta declaratie se poate face la notar ori legalizand semnaturile care costa acum aproximativ 300.000 lei ori autentificand declaratia ca donatie care costa 1-1,5 % din suma donata, asa ca mai bine intrebati la mai multi notari, deoarece nu toti vor sa legalizeze doar semnaturile, din motive lesne de inteles. Despre ceilalti bani pentru care nu aveam declaratie ne-a intrebat de unde ii avem si i-am raspuns ca de la nunta si ce am mai vandut, noi avand dosar de emigrare in Canada din Septembrie 2001. Pe langa cele trei conturi am avut si contract de vanzare-cumparare pentru un apartament cu doua camere, proprietate personala, cu o adeverinta de la fisc de impunere de 15.000 USD. Am avut si un AOS de la verisoara mea din Atlanta, unde de altfel ne vom duce, de doar 24.000 USD. Din discutiile cu doamna Draghici, se pare ca AOS-ul este doar pentru a dovedi ca ai unde sa locuiesti cateva luni pana iti procuri toate actele, fiind totusi necesara si o anumita suma de bani pentru a te intretine.
La ora 11:15 am fost chemati la interviu cu consulul care dupa ce ne-au luat amprentele, am jurat ca tot ce am declarat este adevarat si am semnat, ne-a pus urmatoarele intrebari: cine este sponsorul? in ce relatie suntem cu el? ce lucreaza sponsorul? ce lucram noi? Atat. Pentru primele 3 intrebari putea sa se uite si cred ca s-a uitat pe AOS. Dupa care ne-a chemat sa luam vizele la 14:30.
Concluzii:
1. Daca intelegi si faci tot ce se explica pe forum de catre moderatori si nu numai, totul va fi ok. Daca stii sa cauti, site-ul lui ALEX este AUR curat. Am avut impresia la interviu ca suntem stapani pe noi deoarece stiam pasii de urmat dinainte. Si este mare lucru.
2. Imbracamintea - no comment. Te duci la un interviu care iti da viata peste cap, nu la piata.
3. Doamna Draghici mi-a lasat impresia de femeie care lucreaza foarte detasat, dar de un profesionalism cert. A fost un tip, cred ca era mecanic auto, imbracat destul de ciudat si cam aiurit. Nicole nu a tipat nici o clipa la el, cu toate ca nu prea cred ca avea actele in ordine si a luat si el interviul. A mai fost o familie in care sotul era cetatean sirian si trebuia sa fie verificat de catre Washington in decurs de o luna ca sa vada daca este ok. Cand ne-au predat pasapoartele cu vizele, la 14:30, le-au acordat viza doar sotiei si celor doi copii, iar tipului i-au zis sa astepte o luna ca ii suna de la ambasada. Sotia a inceput sa se roage de Nicole, ca macar pentru copii, ca poate sa mai ia o audienta la consulul general, iar Nicole calma dar cu un ton apasat si ferm i-a explicat ca trebuie sa astepte o luna. Deci fiti politicosi si optimisti ca nu e dracul chiar asa de negru.
4. Din 7 familii doar 6 am luat interviul, deoarece o familie nu indeplinea (cred, nu sunt sigur) cerintele de studii si vechimea in munca. Destul de ciudat, dar mi-a parut rau de ei deoarece au platit 4x435 USD sa le explice si consulul, ceea ce Nicole le zisese deja. Nici la ei nu a tipat si chiar le-a zis sa se consulte inainte de a plati taxa de procesare, deoarece nu este returnabila.
Multumim lui Alex si tuturor acelora care imbunatatesc si fac posibila existenta acestui site. Ne pare rau de Liviut si de cei care au avut CN prea mare si nu au apucat sa sustina interviul.

Aurelia si Stefan - Atlanta

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules