|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Biro Stefan - Salt Lake City - 2004
Viza luata in 4 Martie !
Eu am vrut sa va scriu, din prima clipa, dar forumul a fost blocat.Dar sa incep cu inceputul. Marti pe data de 2 martie la ora 17.30 am ajuns la Bucuresti si ne-am oprit intr-o parcare. ATENTIE. A venit un tip ma intreaba cite ore stau, zic doua, spune 60 de mii. Fara ecuson cu un teanc de bilete in mina. Cind ajungem la prietenul, la care am stat trei zile, la doua statii de metro de la ambasada, explica ca am cam fost fraieriti. Deci parcarea este 9000/ora si baietii la care trebuie sa platesti au ecuson si vesta verde ( de culoare deschisa). Miercuri la 9.30 am avut programare la Centrul Medical Unirea unde in afara de o intepatura (luat singe) mare lucru nu am facut. Taxa 55 $. Raza la CMDT, taxa 200 de mii. Miercuri am facut si pozele in dubita aflata linga ambasada ( Barkas, ruginit, jegos, un tip fara dinti, dubita incalzita cu un aragaz legat la butelie), vezi miracol, profesionist in felul lui, ca pozelele lui nu au fost refuzate pina acum. Joi am ajuns la consulat la 8 fara 12, am scos frumos scrisoarea de programare si pina la detectorul de metale nici nu ne-am oprit. Asta imi placea, cum treci ca un om important. Am intrat in sala si locurile erau cam goale, eu baiat invatat de pe forum am luat loc intre cele doua aparate de aer conditionat cu sotia unde erau numai doua scaune, in partea stinga era ghiseul 6, la 1,5 m si in partea dreapta caseria la 1,5 m. Sala era cam naspa si sincer sa fiu parca culorile la vopsele erau alese de un orb. Mai erau si niste parapete de doi bani, deci ma simteam ca la …. Scaunele erau foarte comode, dar pe al meu era lipit o guma de mestecat ( nervii). La 8 si 10 se aprinde beculetul la ghiseul 6 si apare blonda si fara sa ma strige simteam ca noi venim, cum am spus sotiei sa se pregateasca am si auzit numele. Ne-am dus acolo, cu doua mape separate, albumul cu poze si plicurile au analize. MIRACOL. Am avut o discutie cu blonda de parca stateam la un bar. Singura mea problema (dilema) ca nu stiam cum am semnat, dar dupa ce am vazut aplicatia m-am linistit ca am semnat cu semnatura mea normala, adica numele scris intreg. Totusi am fost rugat sa semnez de vreo 5-6 ori .Am semnat pe o fituica de vreo 5 ori si ea pe coala in dreapta signatura a trecut yes. Predarea actelor a mers ca pe roate. M-a rugat sa trec in formularele mele numle sotiei, adresa, si data casatoriei. Am trecut numele sotiei si data casatoriei in formulare, am vrut sa trec si adresa de pe AOS, dar a zis ca rezolva ea, dar nu stia de AOS si a luat inainte de celelate hirtii. Nu a intrebat cu casatoria nimic, am avut vreo 300 de poze, din 2001, din toate colturile tarii si din Budapesta si Viena. Eu impingeam albumul sub geam si ea tragea, dar la urma a intrat. ATENTIE. Albumul cu poze sa nu fie mare si sa fie felexibil. Singura chestie de care sa legat era ca de ce am trecut la Nationality : Hungarian. Eu cu zimbet, totdeauna zimbesc, am explicat, ca dupa cite stiu eu sunt cetatean roman, de nationalitate maghiara si nu am vrut sa ma dau mare maghiar,ca nu e stilul meu, am trecut adevarul. Ea venea cu teoria si eu am zis ca bine. Tonul ei era politicos si chiar zimbea. Am avut AOS de 48 de mii si un extras de cont de 8000 de dolari, cont deschis din august, banii mei si a sotiei, fara evaluari. Noi am fost norocosi la capitolul asta, ca nu ama avut apartament, masina, nimic. M-a intrebat de unde am banii, am zis ca lucrez la ELECTRICA din 98 si am vrut sa scot Cartea de Munca, dar a zis ca nu este nevoie. Toata chestia, predarea actelor, a durat vreo 5 minute si dupa aceea am luat loc si am tras cu urechea. In ziua respectiva in afara de noi mai erau 4 persoane, din care unul nu s-a prezenat. 1. Noi. 2. O pereche din Chisinau, care nu prea stiau romana, au venit cu traducator, si la capitolul engeleza erau 0(zero). La ei a durat vreo 30 de minute si cind au ajuns la consul, traducatorul vorbea in trei limbi. Blonda intreba ocupatia tipului, traducatorul explica ca director la o firma particulara. Atunci blonda venea cu teoria, functia nu prea este egal cu ocupatia. Deci ce te intreaba la aia sa raspunzi fara multe teorii ca nu o aburesti, ca tipa n-a venit cu pluta. In fine au luat viza. Am discutat si cu ei foarte multe in vreo trei limbi. Erau de vreo 35 de ani, imbracati elegant. 3. O pereche cu un copil de trei ani de la Satu Mare, care au discutat vreo 30 de minute iar. Aveau evaluare la apartament, dar nu aveau contract de vinzare-cumparare, iar matusa care a trimis AOS-ul a declarat in AOS ca nu a mai dat la nimeni. Surprize-surprize. Cind blonda a verificat pe calculator, ei erau numarul 3, adica a mai dat AOS de doua ori, in aceeasi perioada. Blonda, iar cu teoria ca este minciuna si daca asta este minciuna, atunci cine stie ce au mai mintit. Si ei au primit viza. Si cu ei am discutat foarte multe, erau de vreo 35 de ani economisti, si se duc la Chicago, nu vor sa vinda apartamentul, ca daca mor de foame in USA sa poata sa vina acasa. 4. Un tip singurel, care mie personal, ca psiholog amator, mi-a creat o impresie negativa, pentru ca purta blugi, a avut o camasa, sub camasa tricou si jeaca de piele. Nu zic, ca haina face pe om si am luat viza pentru cravata, dar vorba multora de pe forum …………… Eu doream ( doresc) sa luam toti viza, dar am impresia ca multi stau si asteapta pe scaun sa aduca postasul viza lor. Din pacate pentru tip, de vreo 20 de ani, nu a luat viza. Tipul a terminat scoala profesionala, nu avea bacalaureat, si nici la capitolul experinta de 2 ani nu statea bine. Blonda iar cu teoria, pe un ton frumos, cu toti a vorbit frumos si cu rabdare, explica ca peste tot sunt scrise conditiile minime si daca nu indeplinesti esti atentionat sa renunti. Oricum a dat termen tipului 30 septembrie 2004 sa aduca diploma de bac, nu am inteles bine, dar asta inseamna ca era la scoala si sa revina atunci. El singur nu a primit viza in ziua aia. 5. Nu s-a prezentat. Am platit la casa 870 de dolari, sotia a dat cu o 100 mai mult, dar tipa a dat inapoi bancnota. Mi-am adus aminte de povestea cuiva de forum, ca a pus mina pe scindura din fata caseriei si a cazut. Da se vedeau urmele, adica a fost reparat, dar de un mester ca nepotica mea de 2 ani. La ora 9,30 deja a fost chemati la ghiseul 5, unde era o doamna (domnisoara) 30 de ani, zimbareata cu un pulover lejer pe ea. CONSULUL. Iar ma simteam la un bar, nu la un interviu. Ne zimbeam reciproc si vorbeam lejer. M-a interbat cine este in AOS, eu am raspuns, ca socrii mei au fost in 2002, 6 luni in Salt Lake City si e prieten de familie. A intrebat sotia de ce nu a luat numele meu de familie. Ea spunea : No. Nu prea e cu engleza, acum invata. Eu veneam cu poanta ca e medic stomatolog si medicii si avocatii nu-si schimba numele. A intrebat ce ocupatie am, am zis electrical engineer, si ce vreau sa lucrez, si eu ziceam ca orice dar sa fie sub tensiune. Asta a fost, doua minute, fara intrebari cu casatoria, cu pozele, cu semnatura. Dupa ce au terminat si ceilalti, blonda ne-a facut semn la ghiseul 6, nu a mai folosit microfonul, si a dat albumul inapoi sub geam. Acum noi trageam si ea impingea. Si-a cerut scuze ca mai dureaza 30 de minute eliberarea vizelor si ne-a rugat sa avem rabdare. Asta a fost la 11 fara 10 minute. La 11,30 a iesit cu vizele, eu baiat informat da pe forum, am zis la celelalte doua cupluri sa verifice inainte de plecare ce au scris pe viza. Am iesit din sala mare si ne-am oprit in dreapta. A facut o scurta introducere despre ce si cum mai departe, dupa care a interbat daca avem ceva interbari. Eu am avut vreo trei. Prima era de ce a trecut la mine, la statut marital, ca SEPARATED, pentru ca acum m-am casatorit. Ea a dat vina pe calculator si a zis ca oricum nu conteza. Poate pentru ea. A doua intrebare era despre puterea magica a GC-ului, adica pot sa calatoresc unde vreau eu. Raspunsul a fost ca nu. A treia era cu plecarea mai repede a sotului.(Nu e cazul, dar eram curios). Ea a zis ca primul intra cel care are DV 1 si nu este nici o problema daca restul merge mai tirziu. Noi mergem la Salt LAke City la inceputul lunii mai, pentru ca acolo este cumnata mea. Premiile Oscar la sfirsit. Multumiri lui Radacuta Sorin, care acum este undeva in Phila, el nu a plecat cu loteria, ci cu alta viza, dar inainte de plecare, in august, mi-a spus sa intru pe google si sa caut acolo ca este un site ca lumea. A avut dreptate. MULTUMIRI la toata lumea care a creat, contribuit, la acest web site. Poate treceam interviul si fara, dar datorita acestui site am trecut super lejer, stiam tot ( Regizor). Exemplu.La un moment dat vreo doi tipi, stateau in picioare, spun sotiei, ca peste un minut o sa apara cineva si tipii nu o sa mai stea in picioare. Nu au trecut zece secunde am si avut dreptate. Deci vorba lui Alex cu lacatul de tip IRE si cheia. Concluzii 1. Dupa razboi e usor sa fii erou. 2. Dar totusi eu m-am pregatit la ceva mai tare si totul a fost lejer. 3. Imbracamintea. NO COMMENT. ( Cei 7 ani de acasa).Fara guma in gura, mai bine o lipesti de scaun, ca miine o pipaie careva. 4. Actele sa fie in regula, dosarul sa fie aranjat, pozele facute la dubita. 5. Zimbesti frumos si raspunzi la interbari. Unii de pe forum au sugerat sa vorbesti despre tine in foc continuu, dar eu zic sa raspunzi frumos si explicit la interbare, ca stiti voi, tipa nu a venit cu pluta …… 6. Blonda isi face treaba, dar cum te prinde cum te ..... 7. Pentru mine cea mai grea a fost perioada de asteptare din august pina in 4 martie. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|