Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Am cistigat Loteria Vizelor!

Am si eu cateva intrebari

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2004, 09:12 PM
RedBlack's Avatar
RedBlack RedBlack is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Am si eu cateva intrebari

Intai de toate multumesc celor care s-au gandit sa puna pe picioare acest forum, lui Alex4you si prietenilor lui din Philadelphia.

Sper sa va surprind

Q1. Printre altele sunt si traducator autorizat de Ministerul Justitiei si am tradus mai multe acte pentru cei care au plecat cu loteria in anii trecuti. Au luat toti asa ca se pare ca am avut mana buna. Oare pot sa traduc si actele mele si sa legalizez la notariat sub semnatura mea?
Q2. Nu am pe nimeni in State si am citit pe forum ca la punctul 10 din DS-230, s-a scris in acest caz: Available at the time of the interview. As dori o reconfirmare.
Q3. Re: DSP122-Punctul 7 - Am experienta ca translator-interpret, dar nu am gasit aceasta profesie in lista de pe net, in ultimii ani am fost manager la o firmulita de softulete, dar am inteles ca nu este relevant? Ce sa trec la acest punct? Anybody?
Reply With Quote
Old 06-18-2004, 10:40 PM
Lily Lily is offline
Membru
Invatzacel

Da intr-adevar o situatie inedita Tom. Iti urez noroc.

Sa raspund punctual:
1. Daca esti traducator autorizat de Ministerul Justitiei, nu vad impedimentul in a traduce propriile acte. Pt. confirmare suna insa la Ambasada si explica aceasta situatie doamnei de acolo, este f. draguta. Eu am primit raspuns prompt la multe din intrebarile mele.
2. Corect.
Eu de exemplu, am descoperit acest forum dupa trimiterea aplicatiilor, asa ca n-am stiut ce sa trec la adresa, neavand ca si tine de altfel, rude in State. Am trecut N/A si a fost ok. La interviu, a fost primul lucru care mi s-a solicitat. Am dat adresa si gata.
3. Scrie exact ce ai lucrat in ultimii 5 ani. Nu stiu cine ti-a zis ca nu este relevant ca ai fost manager.
In fine, cred ca este important sa scrii acolo meseria(ocupatia, functia) care te-ar avantaja, asa cum spui si tu sa se gaseasca pe acea lista a ocupatiilor.

Nu stiu daca am fost prea explicita, dar am incercat. La intrebarea 3 n-am putut sa te ajut prea mult, fiindca este destul de dificil sa dai sfaturi cand nu ai sufuciente date initiale.

Mult succes. Daca mai ai nelamuriri sunt aici,
Old 06-19-2004, 01:55 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Poti sa iti traduci propriile acte dar in general traducatorii evita sa faca acest lucru pentru a nu da nastere unui conflict de interese.

Poate rogi un coleg traducator sa ti le faca el- adica numai sa le semneze el- ca sa nu te coste atatia bani. Si eu cred insa ca si Lily ca numai cei de la ambasada te pot lamuri.

Cu actelea acelea insa (in special foaia matricola, diploma) vii apoi in America si aici nu prea face impresie buna sa ti le traduci singur. Eu cunosc doua prietene surori (maritate, cu nume diferite) venite tot din Ro, care sunt ambele traducatoare, si cand e vorba de acte mereu isi dau hartii una alteia. Bineinteles ca sunt traduse corect dar rationamentul lor este ca face impresie mai buna sa figureze si numele altcuiva in afara de al tau, e o garantie in plus.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 06-19-2004, 03:04 AM
RedBlack's Avatar
Forumar fidel
Aspirant

Default Multumesc mult Lily si Tana

Binevenite sfaturile, am sa apelez la un coleg traducator sa puna stampila. E un pic caraghios, pentru ca in aplicatie o sa scrie ca sunt traducator, iar eu mi-am dat actele la tradus la altcineva. Daca ma intreaba o sa spun ca am vrut sa evit un conflict de interese.
Nici nu-mi vine sa cred ca exista acest forum, si ca sunt ROMANI care chiar te ajuta dezinteresat.
Thanks again.
Old 06-19-2004, 07:43 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Default Re: Am si eu cateva intrebari

Quote:
Originally Posted by tommoldovan
Am experienta ca translator-interpret, dar nu am gasit aceasta profesie in lista de pe net, in ultimii ani am fost manager la o firmulita de softulete, dar am inteles ca nu este relevant? Ce sa trec la acest punct? Anybody?
Din cate stiu eu lista aceea de pe net nu este punct obligatoriu de referinta decat pentru cei care nu au diploma de bacalaureat; numai aceia trebuie sa dovedeasca minim 2 ani de experienta profesionala intr-o ocupatie ce se incadreaza in lista.

Tom, nu prea suni a om care n-ai terminat liceul, iar dincolo de asta experienta profesionala este facultativa. Puteai sa nu fi lucrat deloc, si tot nu puteau sa-ti refuze viza pe chestia asta.

Experienta profesionala e importanta numai pe CV, la angajare, si poate te intreaba si la interviu ce vrei sa faci in America. Atata tot. Pe formular completezi cum vrei.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)
Reply With Quote
Old 06-19-2004, 01:32 PM
RedBlack's Avatar
Forumar fidel
Aspirant

Default ok

Multumesc Tana, asa ziceam si eu.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules