![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Buna ziua tuturor,
De 2 zile sunt in Baltimore, venit pt studii de doctorat la Johns Hopkins University. As avea cateva intrebari pt cei care ar putea sa-mi dea cateva informatii folositoare pt acest nou inceput: 1) care este cea mai ieftina varianta pt telefonul mobil? Eu am adus cu mine tel mobil din Romania, insa ieri am fost la compania Verizon si cea mai ieftina varianta pt o cartela SIM era de $52 pt un SIM cu numar si 60 minute incluse, pt ca apoi sa o reincarc cu cartele prepaid. Cunoasteti alta companie sau alte variante mai ieftine? Mi se pare destul de scump. 2) De unde va faceti cumparaturile pt mancare? Inainte sa plec am mai citit pe forumuri ale romanilor plecati in SUA sau Canada si impresia a fost ca mancarea ar fi la fel ca in Romania sau chiar mai ieftina. Ieri insa, cel la care stau temporar (un student de la departament, foarte dragut de altfel care s-a oferit sa ma gazduiasca pana imi gasesc cazare) m-a dus la un magazin numit Super Fresh de unde spunea el ca isi face cumparaturile si mi s-au parut imens de ridicate preturile. Ca exemplu, am platit 0.99 pt o sticla de apa minerala, 1.69 pt o sticla de Fanta sau 2.59 pt o cutie de biscuiti obisnuiti. Sunt normale preturile astea? Daca nu, ati putea sa ma sfatuiti cu cateva magazine mai acceptabile? Multumesc anticiapat pt raspunsuri. Bogdan |
|
||||
|
||||
![]() cea mai ieftina varianta de telefon mobil pe cartela nu stiu care este. insa daca ai telefon adus din romania, din cate stiu eu doar t-mobile si cingular au sistem gsm (adica cu cartela)
cat despre mancare, sunt produse mai ieftine sau la fel de scumpe ca in romania (oua, lapte, carne), dar sunt si mai scumpe. intr-adevar pentru o sticla de fanta e exagerat pretul de 1.69 (in afara de cazul ca este adusa din europa). eu cumpar o sticla de pepsi de 2L cu 0.99 - 1.19 $ maxim. trebuie insa sa cunosti magazinele si sa stii de unde sa cumoeri. intr-un loc gasesti legume mai ieftine, in altul gasesti carne mai ieftina, sau branzeturi, si tot asa. magazinul la care mergi e si in functie de banii pe care-i ai. insa chestia cu sticla de apa asa e. adica mergi la un magazin si iti iei de pe raft o sticla de 2L de pepsi cu 1$ si daca vrei sa iei o sticla de 20oz (600ml) din frigider costa 1.19$ |
|
||||
|
||||
![]() SIM gasesti sub $10 pe ebay (Cingular sau T-Mobile, depinde de retelele disponibile in zona ta, eu de pilda nu am T-Mobile). CArtelele de reincarcare le iei cel mai ieftin de pe cheapphonecards.com
La ambele, cu $25 iei minute cu valabilitate 3 luni etc. |
|
||||
|
||||
![]() imi pare rau ca numai acum am vazut intrebarea ta,
la telefoane nu ma bag, eu sunt la a treia companie acum, la T-mobile cu abonament sper sa fiu mai multumita desi a trebuit sa facem iar abonament pe 2 ani, celelalte au fost ATT si Nextel insa la magazine da, sunt "profesional shopper", iti spun magazinele ieftine din zona mea, pentru mancare: - Marc's e preferatul meu, desi cred ca e numai in OH - Aldi - Save a Lot, - Mars (sotul il stie pe asta, la Baltimore), aici nu este - tot sotul stie Piata Amish, langa Wal-Mart / Boston St. - Wal-Mart-ul este f. bun, dar numai Super Wal-Mart are mancare si cica ala de acolo nu e Super - Super K-Mart - Big Lots, pentru conserve, apa imbuteliata, vezi ce-ti mai place de acolo ca e ieftin (toate magazinele astea au web-site si la store locator bagi zipul tau si vezi unde e cel mai apropiat) si de fapt orice alt magazin scump are sale-uri ocazionale, pentru care insa trebuie sa bati magazinele regulat . eu cand merg la cumparaturi merg in vreo 10 locuri, am locatiile mele, macelarie poloneza, magazin rusesc de mezeluri insa punandu-ma in situatia ta eu zic sa vezi daca gasesti Aldi vezi ce iti place de acolo, cam asta ar fi cel mai ieftin, si ce nu iti place de acolo sa cauti in alt magazin. p.s. da, cam astea-s preturile, cam asa ar fi la K-Mart aici hai ca ma duc la store locator sa vad daca ai Aldi la tine in zona si revin
|
||||
|
||||
![]() am gasit, pun link-ul http://aldi.us/
|
||||
|
||||
![]() In zona Baltimore gasesti preturi rezonabile la Giant. Ca sa localizezi un magazin cat mai aproape de tine: http://www.giantfood.com/locator/.
Poti incerca si la Wal-Mart: http://www.walmart.com/storeLocator/...u e&continue= Daca vrei produse organice gasesti la Whole Foods Market. Pentru adresele din Baltimore: http://www.wholefoodsmarket.com/stores/list_MD.html |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
informatii va rog | privat_cosmin | Chicago | 1 | 10-20-2006 04:47 PM |
Asigurari de sanatate | Miki03 | Primii pasi | 27 | 01-19-2005 05:39 PM |
Ajutor! Au aparut cateva nelamuri + Expedierea Plicului! | S_orin | Am cistigat Loteria Vizelor! | 16 | 08-12-2004 06:43 PM |
informatii din IT, ajutati-ma cu raspunsuri | Gianina | Catre America ! | 4 | 11-24-2003 10:58 AM |
![]() |