|
|
|||
|
|||
AAhh! Semnatura!
M-am gandit sa-mi scriu si eu aici experienta interviului, avut azi.
Azi dimineata m-am prezentat la 8 fix in fata ambasadei. Am intrat direct, nu am asteptat deloc. Inauntru, dupa aproximativ o ora jumate am fost chemat sa-mi prezint actele. Le-am avut pe toate in ordine, eram imbracat la costum, exact cum s-a recomandat in acest forum. Primul lucru pe care m-a intrebat a fost daca este semnatura mea in aplicatie. Era a mea, dar o facusem mai mare pt. ca aveam mult loc, si era prescurtata. Intr-adevar nu prea semana cu cea din formularele trimise dupa ce am castigat. Doamna de la ghiseu mi-a tinut morala cu semnatura, ca romanii semneaza cum le vine lor. A spus ca totusi imi ia actele. Dupa aceea mi-a puricat toate actele foarte amanuntit. Pozele le-a masurat foarte exact cu un liniar, numai ca nu a luat un micrometru. Parca a fost dezamagita ca erau bune (inainte certase pe cineva ca nu e in stare sa respecte niste reguli). M-a intrebat cu ce ma ocup, i-am raspuns ca sunt student si lucrez part time la o firma de proiectare. A inceput sa rada, nu prea credea ca lucrez ca inginer in timp ce sunt student, dar aveam si acte sa dovedesc. M-a intrebat cat timp am fost plecat cel mai mult din tara. I-am raspuns ca am fost 5 luni in germania. Si aici a gasit sa ma critice ca de ce nu am scris in formular. I-am explicat ca in formular se zice clar ca se precizeaza doar localitatile in care aplicantul a locuit minim 6 luni. A raspuns sec "5 luni sunt aproape 6". Dupa inca vreo 2 ore m-a chemat consulul la interviu. Si el mi-a spus ca este o problema cu semnatura mea si m-a pus sa o reproduc. Eu am semnat de cateva ori dar lui i se parea ca nu prea seamana (sincer difereau dar ff putin, nu cred ca e posibil sa o mai reproduc 100% exact la fel). Consulul se pregatea deja sa-mi scrie formularul de respingere si mi-a zis ca nu pot primi viza. Deja mi s-a urcat adrenalina la cap si am inceput sa-i explic ca sunt tanar iar in 2002 cand am semnat aplicatia eram si mai tanar si aveam alta semnatura. Adevarul este ca dupa ce am aflat ca am castigat loteria m-am apucat sa semnez in stil american, adica cu tot numele. Nu stiam ca este atat de importanta semnatura, si acum mi se pare absurd. I-am mai spus ca de cand am intrat la facultate mi s-a schimbat automat scrisul, deoarece trebuia sa scriu mult mai repede. A inceput sa rada. Dupa aceea s-a apucat sa se uite pe restul actelor. m-a intrebat unde o sa stau, i-am dat adresa, m-a intrebat cine este persoana si i-am explicat. S-a uitat si peste suportul finaciar si nu a zis nimic. Trebuie sa mentionez ca aveam doar un cont de 6 500 $. Eu credeam ca aici va fi problema, nu la semnatura. A stat fara sa exagerez vreo 10 min. si a comparat semnaturile, s-a consultat si cu niste colegi, iar cand a revenit mi-a spus sa ma reprogramez si sa vin cu permisul de conducere si orice alte acte semnate inainte de data de noiembrie 2002, ca sa demonstrez ca, ca urmare a castigarii loteriei mi-a schimbat semnatura pe stilul american. Acum eu nu stiu ce sa spun, voi ce parere aveti? Mai am vreo sansa? Am ceva facturi semnate din acea perioada si carnet de conducere semnat in stilul vechi, cum vrea consulul sa vada. Dar eu nu stiu ce sa spun, poate dansului nu i se pare ca seamana. In aplicatie am semnat pe dimensiuni mari, iar pe acte am semnat in dimensiuni mai mici. Nu a spus nimic de suportul financiar. oare ce inseamna asta, ca din acest punct de vedere este multumit? |
|
|||
|
|||
Re: AAhh! Semnatura!
Quote:
Quote:
Stiu persoane care au fost intorsi de la ambasada de 4 ori si pana la urma tot au luat viza ...asa ca SUCCES |
|
||||
|
||||
Stefan,
iti doresc din tot sufletul bafta! Sfatul meu este sa nu lasi prea mult timp sa treaca. Strange dovezi cat mai elocvente si stabileste o alta programare. Intrunesti TOATE celelalte cerinte ca sa ti se dea viza. |
|
|||
|
|||
Good news!
Azi am fost la al doilea interviu, la care trebuia sa arat semnaturi.
A mers totul perfect si am primit viza!!! Am vazut ca sunt multe discutii cu AOS-ul pe forum. Mi-a fost foarte teama ca nu am avut AOS si nici bani foarte multi. Va spun sigur ca nu trebuie AOS daca ai ceva bani si te prezinti bine la interviu. Conteaza foarte mult imbracamintea decenta si discutia cu consulul in ENGLEZA. Asta a fost impresia mea. Multumesc mult membrilor forumului. Am gasit multe informatii utile. |
|
|||
|
|||
Felicitari Stefan.
Ma bucur ca totul s-a terminat cu bine. De-acum trebuie sa te gandesti la cheful de despartire. Cred ca prietenii asteapta. Mult noroc in State si acomodare cat mai usoara. Spre ce locatie te vei indrepta? Cele bune sa se adune cele rele sa se spele ,
|
||||
|
||||
Felicitari Stefan,
Ma bucur sincer pt tine. Poti sa ne spui ce acte ai mai prezentat, cu vechea semnatura? Multa bafta pe taram american. |
|
|||
|
|||
FELICITARI !!!!
Offf D-ne ... pe bune c-am avut emotii pt tine.
Felicitari si bafta mare in State. --alina
Display Modes | |
|
|