|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Relocare in acte - AOS
situatie: un sponsor se ofera sa imi acorde un suport prin oferirea unui AOS dar acesta este in alt stat decat cel pe care l-am ales ! am citit in forum ca sponsorul trebuie sa fie in acelasi stat cu statul destinatie al beneficiarului. in aceste conditii singura solutie ar fi precizarea in acte a unei alte adrese si ulterior pe aeroport la INS modificarea adresei, nu-i asa ? este vreun risc in acest caz ?
pe langa formularul i-134 obtinut de pe net sau de la INS-ul local, sponsorul mai trebuie sa trimita si altceva (form 1040) ? Legalizat/nu ? multumesc |
|
||||
|
||||
Quote:
Insa aceasta este numai teoretic.. practic, sponsorul completeaza AOS-ul, il duce la un notar public, arata ID-ul pentru a isi dovedi identitatea, plateste 1-2$ si notarul ii autentifica formularul. Au fost cazuri in care la interviu a fost suficient AOS-ul, au fost cazuri in care s-au cerut documente in plus (cel mai frecvent, W2). Este ceva subiectiv... banuiesc ca cer dovezi in plus atunci cand sumele trecute acolo de catre sponsor sunt foarte mari, mai ales daca sponsorul este si el roman, rezident sau cetatean de un numar relatv mic de ani. In ceea ce priveste formularul 1040, este, grosso modo, o declaratie pe propria raspundere, pe care fiecare (pe cont propriu sau ajutat de catre o persoana autorizata) o completeaza la inceput de an si in care arata venitul brut pe anul precedent. Deci nu este nimic legalizat, fiecare poate sa declare cat vrea acolo, numai ca pentru sumele declarate trebuie platit si impozit (cam 15% federal, 3% local), iar sumele declarate trebuie dovedite cu formularul W2. Acesta este completat de catre angajator, si arata venitul brut precum si impozitul platit. Succes !
|
||||
|
||||
documente insotzitoare AOS
Maximus,
Orice suma care este trecuta in rubricile AOS trebuie sustzinuta de acte doveditoare care trebuie sa insotzeasca Affidavitul. Fiecare act lipsa poate insemna aminarea interviului si o noua vizita la ambasada. Daca sponsorul scrie in AOS ca detine o anumita suma in banca, se ataseaza un extras de cont, ... etc. Numai bine |
|
||||
|
||||
Dupa cum am spus si in primul mesaj, parafa si semnatura aplicata de catre un notar public tin loc de orice alt act doveditor. Asta este procedura corecta, legala. Daca celor de la ambasada li se pare ceva suspect cu AOS-ul, atunci vor cere eventual dovezi in plus.
Personal, am completat pana acum 3 AOS-uri pe baza carora s-au obtinut vizele, fara a atasa alte "acte doveditoare". Succes !
|
||||
|
||||
multumesc pentru raspunsuri !
pana la urma as putea sa specific in formular alta adresa (din statul de unde as putea obtine AOS-ul) decat cea reala (statul unde vreau sa ajung) urmand ca pe aeroport sa corectez acest lucru ? |
|
||||
|
||||
schimbare adresa
La interviu vei putea da o alta adresa decat cea indicata in formularele trimise la KCC, in asa fel incat acea adresa sa corespunda cu a sponsorului. Aceasta schimbare este posibila, au mai facut-o multi, stiu cateva cazuri. Pe viza va aparea aceasta adresa, indicata de tine.
Dupa ce-ti iei viza, nu mai e nici o problema incotro te indrepti, poti sa mergi unde vrei tu. Am sunat eu personal la ambasada ca sa intreb acest lucru, acum vreo 2-3 luni si mi-au spus ca e ok. Vezi insa ca mai trebuie sa ai grija ca in aeroport, cand predai actele cu viza, sa le spui ca vrei sa-ti schimbi adresa de Green Card pentru ca altfel ei vor trimite Green Cardul la adresa de pe viza. Gianina
|
|||
|
|||
AOS
E neaparata nevoie de AOS? Cine ti-l poate da?[
|
||||
|
||||
Re: AOS
Quote:
La asa intrebare, asa raspuns fulger. Gianina
|
|||
|
|||
AOS
Multumesc pentru raspuns, Geanina. Am aflat intimplator de acest forum, insa este grozav. Trebuie sa recunosc faptul ca atunci cind iti propui sa pleci nu o faci de prea mult bine in tara, iar daca ai dispune de o suma de 40-50,000 USD, poate mai greu te-ai hotari sa-ti iei valea. Pe de alta parte inteleg ca este imperios necesar sa poti dovedi un suport financiar de vreo 15,000-20,000 USD, la interviu, la ambasada.
Este posibil sa imprumuti bani cu care sa-ti intocmesti extrasul de cont necesar, apoi sa restitui banii respectivi? Un alt lucru foarte interesant ce mi s-a parut-necesitatea de a avea un sponsor. Acest lucru l-am aflat de pe acest forum, din experienta altora care au trecut si ei prin ce trecem noi si la rindu-le au folosit ce au citit despre altii. In primul formular nu am completat rubrica "sponsor", n-am crezut ca acest lucru ar fi atit de important. Asa ca o sa ma dau peste cap sa gasesc unul, insa stiu de la inceput ca o sa fie greu, nimeni nu se ofera sa-si ia pe cap o astfel de problema. Pe curind, L. si D.
|
||||
|
||||
Re: AOS
Loredana Stingu a scris:
Quote:
Quote:
In final,multa bafta si prezinta-te si tu aici pe forum, ca sa stim cine esti. Aici suntem ca o mare familie, ne prezentam, spunem ce case number avem, de unde suntem, etc. Nu de alta dar mai usor vorbesti cu o persoana despre care stii cate ceva. Mult noroc si bafta, Gianina
Display Modes | |
|
|