![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Am o intrebare, mai ales pt. cei trecuti de faza interviului.
In 1999 trebuia sa-mi expire pasaportul, dar pt. ca avem mai multe vize, m-am hotarit sa-l prelungesc, pt. ca da bine in cazul in care mai am nevoie de altele. Dar intre timp acestea s-au scos pt. anumite tari, si valabilitatea pasaportului expira pe iunie 2005. Am inteles ca in momentul incare primesc viza, daca ..., pasaportul trebuie sa fie valabil min. 6 luni, eu presupun ca ajung la interviu prin aprilie. Credeti ca ar fi mai bine sa-l schimb si sa ma duc cu unul nou, sau sa-l las pe asta si la anul prin vara sa umblu print state la schimbat de pasaport ?
|
|||
|
|||
![]() Buna Ozana,
Si eu sunt in situatia ta in ceea ce priveste data expirarii pasaportului, dar din cate stiu eu in momentul in care o sa-ti schimbi pasapotul, cel vechi iti va fi retunat din el decupandu-se un colt asa ca daca consideri ca numarul vizelor din pasaport ar constitui un avantaj pentru tine la interviu poti sa te prezinti cu amadoua. Numai bine ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Categoric... schimba-l.
Chiar daca e inca ok pentru data interviului, daca mai este valabil cel putin 6 luni dupa aceea... ai sa pleci cu el in USA si iti expira aici. Te costa 60 sau 70 $ sa iti faci altul nou, si dureaza 2-3 luni tot procesul (trimiti un formular completat consulatului roman care e cel mai aproape de tine, impreuna cu un cec si copie dupa greencard), timp in care esti "descoperita" in caz ca intervine vreo urgenta si trebuie sa pleci in tara... Succes !
|
|||
|
|||
![]() Buna,
multa bafta cu interviul. Noi am castigat anul trecut si pasapoartele noastre erau valabile numai 5 luni la data interviului, asa ca a trebuit sa le schimbam. Am avut ceva cunostinte la serviciul de pasapoarte si a mers repede. Le-am luat in doua zile la urgente. Sfatul meu este sa-l schimbi. Pentru ca acasa este mai usor sa rezolvi deca sa stai apoi sa umbli pe la consulate pe aici. Si apoi stampila de I551 care ti-o va pune la granita cand te vii in state este valabila 1 an si-i mai bine daca o ai pe un pasaport care nu expira asa curand. Pastreaza neaprat pasaportul vechi pentru ca pe noi la interviu ne-a intrebat de ce am schimbat pasapoartele si daca le putem arata pe cele vechi. Si am avut noroc ca le-am avut cu noi. Multa, multa bafta! |
|
|||
|
|||
![]() Categoric schimba-l ..pe langa faptul ca te costa bani si timp inutil ca sa-l reinnoiesti aici, pe noul pasaport iti va scrie "Cetatean roman cu domiciliul in strainatate" ... asta inseamna ca daca vei dori sa te intorci vreodata in Romania sau sa cumperi vreo proprietate acolo, vei plati taxe ca un cetatean strain ... iar o eventuala reintoarcere presupune ca va trebui sa te repatriezi ...
|
|
|||
|
|||
![]() Buna tuturor,
Multumesc de sfaturi. Am sa-l schimb, timp am destul, si asa si sotul trebuie sa-si faca pasaport pt. ca al lui a expirat. Va trebui sa vad ce motiv sa le dau ca schimb pasaportul cu mai mult de 1 an inainte de a expira. Probabil voi apela la "relatii". Va multumesc inca o data si toate cele bune !!
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Asa ca, totul se poate.... Gianina
|
||||
|
||||
![]() Ozana, stiu ca te-ai hotarat deja sa-ti schimbi pasaportul, raspunsul meu vine tardiv dar vreau sa va spun ce inseamna sa-ti schimbi aici pasaportul. Fiindca simt asta pe pielea mea! Mai intai trebuie sa trimit consulatului o cerere pentru formulare(
![]() ![]() Recomand celor care sufera de dor de tara sa faca o incursiune la Consulatul roman de la NY( eu am facut una acu vreo 2 ani), unde totul are specific romanesc- cei care au treburi acolo, functionarii, dezordinea si dezorganizarea. |
|
||||
|
||||
![]() Asta in caz ca ai noroc... eu l-am schimbat anul trecut. Am trimis cererea in aprilie (consulatului din Chicago), la momentul respectiv mi-a dat consulul asigurari ca in 2 luni de zile, in cel mai rau caz 3 o sa am pasaportul. Ei bine.. am plecat in Romania in 14 iulie fara sa vad un pasaport.. ce e mai grav, cei de la Directia Pasapoarte Sibiu nici macar nu au primit cererea mea pana la inceputul lunii iulie...
Explicatia data apoi de stimatul domn consul care sta bine mersi in America pe banii fraierilor din Romania care platesc impozit: pai stiti cum merg treburile in Romania.... se misca incet. Ce a uitat sa imi spuna, dar am aflat totusi de la cineva din anturajul lui, este ca de fapt cererile de pasapoarte le adunau ei in cursul unei luni, apoi le trimiteau la cineva in NY care le dadea unui pilot de la Tarom samd... si uite asa in loc sa trimita oficial, prin curier diplomatic respectivele cereri, varsand cei 70$ in contul statului roman, ajung cererile sa fie depuse direct in Romania, contra sumei de 800 si ceva de mii de lei... adica aproape 30$. Ce se intampla cu restul pana la 70$ cat platesc rezidentii americani ? Va las sa ghiciti voi. Morala: Romanul.. tot roman ramane!
|
||||
|
||||
![]() Quote:
Sa nu va suparati pe mine, dar incerc sa-mi inchipui scena: ![]() Intermediarul de la New York catre pilot: -Hai salutare si sa traiesti. Zici ca-mi duci si mie un pachetzel la Bucuresti?? -Cit dai? -Cit ceri? -Atita. -OK. -Da vezi daca pot ajunge la pasapoarte. -E graba mare?? -Da de unde!! Fraierii din State pot astepta. -OK. Da nu le iau cu zboru asta. Acuma le duc pe alea ce mi le-ai dat acum trei luni. -Beton.Sa ai un zbor placut. -Mersi, mersi, ce faci, nu urci?? -A, saptamina asta nu merg in Romania. Ma duc la Disneyland. -Bun, hai ca o iau din loc. -Auzi, da cererile alea de acu 5 luni le-ai dat?? -A, nu. Se joaca si acuma fiu-meu cu ele. -OK. Sa auzim de bine. Vezi ca ai culoar de zbor. -Ca bine zici, hai noroc si sa ne vedem cu bine saptamina viitoare la Beijing ![]() Intimplarile si personajele de mai sus sint pua fictiune. Orice asemanare cu realitatea este o coincidentza. Sau nu??
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Despre pasaport | Adi | Catre America ! | 41 | 03-26-2007 06:02 PM |
schimbare pasaport romanesc | catalin_ve | Experientele loteristilor ajunsi in America | 2 | 10-17-2006 02:25 AM |
Sectiunea 214 in pasaport -- este de rau??? | mgorgan | Interviul | 3 | 12-22-2004 03:21 PM |
pasaport | alyss | Interviul | 16 | 06-23-2004 08:26 PM |
sa schimb pasaportul ? | IIancu | Interviul | 3 | 03-24-2004 02:42 AM |
![]() |