|
|||
|
|||
Despre pasaport - cand sa-l schimbam?
Am o intrebare ipotetica legata de pasaport: o persoana castigatoare la loterie se prezinta la interviu cu un pasaport care mai este valabil inca un an. Primeste viza, pleaca in USA, iar la 6 luni de la sosire pasaportul expira. Nu vrea sa-l prelungeasca prin ambasada ( taxe mai mari, dureaza mult, etc.). In tara va veni abia peste 3 ani. Ce se intampla in acest interval? La ce riscuri se expune? Ce se intampla pe aeroport la sosirea in tara cu un pasaport expirat? Este adevarat ca in state poti folosi oriunde GC, SSN, sau permisul auto, deci sa inteleg ca nu te intreaba nimeni despre pasaport?
Va multumesc anticipat. |
|
|||
|
|||
Nu crezi ca ar fi mai usor sa-si schimbe pasaportul inainet de a merge la interviu, iar 5 ani nu va avea probleme ?!
Pasaporul meu expira in iunie anul viitor, la interviu sper sa merg prin mai, saptamina trecuta am fost la pasapoarte si mi-am depus dosarul de preschimbare a pasaportului. Este acelasi procedeu, aceleasi taxe ca la eliberarea unui pasaport nou, daca cel vechi ti-a expirat. Este adevarta ca am avut emotii ca poate se fac comentarii, dar nu m-a intrebat nimeni de sanatate, doar mi-a ciopirtit pagina cu poza si m-i la dat inapoi. Te costa 1.000.000 lei, stat la coada si ridicat in 2-3 saptamini. Dar exista si varianta cu urgenta. Pote te ajuta intr-un fel aceste informatii.
|
|||
|
|||
Da. Ar fi mult mai bine cum spui tu, dar nu peste tot vor ''militienii'' sa-ti preschimbe pasaportul inainte de a expira. Au mai fost cazuri (chiar pe acest forum). Probabil cu spaga se rezolva, dar nu-i sigur. Cel mai sigur ar fi o audienta la Bucuresti la serv. pasapoarte, dar asta implica timp si bani pentru cineva care nu locuieste in Bucuresti.
|
|
||||
|
||||
adi, banuiesti tu ceva..
ai dreptate, ti se poate intampla si asa cum zici, cu poticneli din partea vreunui "militian".
pasaportul meu expira in aug, dar la interviu in decembrie m-am prezentat cu el (din "nestiinta"-intruneam conditiile de valabilitate in momentul ala si credeam c-asa e bine sa fac). apoi,stiind sigur ca plec in mai, am inceput procedurile de prelungire. cu greu, dar nu imposibil, caci se intrase in faza finala aprogramului de securizare a pasapoartelor, cand nu se mai prelungea nimic. si aici ai dreptate, am fost in audienta la col. stoica parca. ca el saracul n-a inteles de ce vreau prelungire (nr. pass era trecut pe viza, deci trebuia sa am concordanta), e altceva, dar a inteles aghiotantul care asista la intrevedere si ia explicat pe intelesul lui de colonel lol. pana la urma s-a prelungit cu 5 ani dupa voia mea. asadar, acum cred ca pana si aghiotatntul colonelului ti-ar zice ca nu se mai prelungeste nimic, deci solutia schimbarii inainte de termen pe motivul mai sus mentionat cred ca e cea viabila. acum, depinde daca "militienii pricepe" din prima. bafta. |
|
||||
|
||||
Adi....parerea mea: Sa-si schimbe pasaportul daca poate INAINTE de interviu...desi, militzienii...tot militzieni raman,si daca mai sunt si buzoieni...atunci e de rau.... -pentru ei, sa ma scuze baietzii...Povestea noastra, de fapt a sotului meu am facut-o deja cunoscuta si nu-ti ascund faptul ca ne da deja dureri de cap...Dar ideal ar fi sa se prezinte la interviu cu un act nou, cu care, ulterior, nu va avea probleme legate de preschimbarea statutului de CRDS...
\"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.\"(Albert Einstein) ***Foaie verde de dai- n-ai...ia nu da, sa vezi cum ai !*** PS: http-uri, www- uri, bla-bla-bla-uri am cu program: o zi- da, o zi- nu. Azi NU. |
|
||||
|
||||
Quote:
Daca nu se schimba pasaportul inainte de a merge in Romania, trebuie mers la un consulat al Romaniei si aplicat pentru o autorizatie de calatorie. Este un document care inlocuieste temporar pasaportul romanesc, care permite iesirea din USA si intrarea in Romania, o singura data. Succes !
|
||||
|
||||
Si pasaportul sotului meu expira in august 2005, dar am de gand sa-i fac altul. Al meu este in lucru, il voi avea pe 08 sept., iar dupa aceea am de gand sa le fac pasapoarte si copiilor, ca poate noi n-o sa putem veni in tara prea repede (nu de alta, dar n-o sa-mi fie dor), asa ca de ce sa fie "legati" copiii de noi, cand ei ar putea veni in vizita la bunica, ca numai pe ea o mai avem. Chiar daca costa, dupa cum am citit e mai bine sa fie cat mai proaspete.
|
|
||||
|
||||
Quote:
La mine pasaportul ma e valabil inca 8 luni dupa interviu...! Eu as vrea sa plec dupa interviu cam peste 5 luni (deoarece am la dispoziti 6 luni) si imi mai ramin 3 luni de valabilitate in state ..! Ce ar trebui sa fac..? Sa imi schimb acum pasaportul sau poate merge si asa ..? Dupa sosirea in state in cit timp pot optine green Cardul..? Va multumesc anticipat..!
|
|||
|
|||
Quote:
Asa o sa te coste probabil ceva bani in plus..presupun ca Moldova nu are ambasada sau consulat in orasul in care vrei sa te stabilesti...si alte dureri de cap apar.....drumuri..telefoane..etc... Daca ai posibilitatea schimba-l acum... Green Cardul soseste intr-o perioada diferita de timp de la caz la caz...unii l-au primit dupa 2 saptamani..altii au asteptat si o luna doua... Bafta! |
|
|||
|
|||
Si al meu expira in oct 2007, insa nu am cum sa-l schimb. Adica am cum, prin ambasada insa ar dura 6 luni... iar pina atunci nici nu o sa mai fiu pe aici. Nu stiu cum si daca au mai schimbat astia legile in tara, dar stiam ca al meu pasaport poate fi prelungit (din cite stiu nu se pot prelungi pasapoartele eliberate inainte de iunie 2002 sau asa era legea). Am rubrica pe pasaport pt prelungire. Trebuie sa dau un telefon aici la consulat.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|