|
|
||||
|
||||
Despre tigari in bagaje
Buna din nou tuturor,
Iata ca mai revin si eu cu o intrebare, poate ma poate cineva ajuta in gasirea unor raspunsuri. Intrucat sunt o vicioasa fumatoare, ma intreb daca as putea sa-mi iau cu mine in bagaje, la intrarea in US niste cartuse de tigari. Stiu ca pentru Europa numarul cartuselor pe care ai voie sa il ai in bagaje e limitat la 2 de persoana dar din anumite mesaje citite pe aici, am descoperit ca in America e interzis sa introduci tigari. Este sau nu asa? Stie cineva? Multumesc din nou anticipat pentru raspunsuri, Gianina
|
||||
|
||||
Suma viciilor
Ai face mai bine sa te lasi de fumat pentru ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din tirg !
Presupun ca in Romania tzigarile sint inca sub 1$ pachetul iar aici incep de pe la 2.5 -3$ si asta depinde de zona pentru ca la NY incep de pe la 5$/pachetul. Deci vei avea o rezerva de o saptamana, doua dupa care va trebui sa te adaptezi la pretz ceea ce nu itzi recomand ca incepator. Apoi devine din ce in ce mai greu sa te lasi si pina la urma dai banii pe alte chestii care sa te ajute sa te lasi. Depinzind de gradul de inraire ai sa cheltuiesti undeva intre 100 si 300$ pe luna numai pe tzigari. Bani cu care ai putea sa faci multe altele .... Eu am ajuns la o medie de 5 tzigari pe zi si tot mi se pare mult chiar dupa atita amar de vreme in state ... Mai bine te lasi ...
|
||||
|
||||
sunt de acord
Stiu Alex ca asta ar fi ideea cea mai buna: sa ma las, dar eu am pus si ipoteza in care nu pot sa ma las, ce fac atunci. Si voiam sa salvez macar ceva bani pe o luna-doua macar, sa le iau de aici. Da, aici inca un pachet de tigari e un dolar, cel putin ce fumez eu. Stii si tu cum e cu ce-ti doresti sau ce se poate face. Mai e si chestie de vointa, stiu, dar socul va fi destul de mare pentru mine la sosirea acolo ca sa renunt chiar la orice si poate n-o sa pot atunci, cine stie?
Gianina
|
||||
|
||||
Alternativa la "drogul" cel de toate zilele...
Intrati pe adresa de mai jos, pentru cei ce nu se pot desparti in nici un fel de TABAC...
E o solutie mai ieftina de ati STRICA sanatatea... hehehehe ...ce ciudat sa fii constient ca iti faci rau si sa existe o alternativa sa nu platesti asa mult pentru a primi acel rau. Suna cel putin bizar pentru cei ce doresc sa priveasca dincolo de gest... Oare sa fie doar pentru senzatia aceea ce se afla in rotocoalele de fum ce iti invadeaza plaminii...singele si apoi mintea....parca amortindu-te pentru citeva minute...si traind un fel de extaz furat ... Citisem despre yoghini care fumau opiu si ajungeau la starea de extaz si transcedentza prin asta. Isi tratau trupul cum nu se poate mai rau pentru a-l chinui si a fortza spiritul sa treaca din el in altceva si sa se inaltze. Succes la pufait! Asta e adresa: www.yesmoke.ch |
|
||||
|
||||
Daniela,
La fiecare venire in State am adus cu mine cel putin 10 cartuse de tigari, pe care le imprastiam prin bagaje si nu am avut nici o problema. Din avion poti sa mai cumperi(la Tarom aveau preturi chiar bune la ce vindeau ei acolo), daca insesi companiile de zbor comercializeaza tigari nu vad cum nu le-ai puteai introduce in State( ca doar nu le cumperi in avion si le arunci inainte de vama); in plus, nu am vazut niciodata niciunde precizat ca e interzisa introducerea tigarilor. Daca de la romani poti iesi cu ele, n-ar trebui sa ai probleme mai departe. Aici va fi intr-adevar durerea cea mare dupa ce vei epuiza stocul din tara, fiindca sunt scumpe si se scumpesc mereu. |
|
||||
|
||||
tot despre viciul fumatului.
In primul rand, mersi de lamuriri. Si de sfaturi.
Din pacate, Duduca, tocmai dintr-un mesaj al tau am dedus, acum vad ca prost, ca sunt interzise tigarile. Citez: "Stiam ca alimentele,medicamentele,tigarile,sunt interzise." Probabil ca te refereai in mesajul respectiv la pachetele trimise din tara dar eu am presupus ca se refera si la cazul bagajelor pe care le iei cu tine. De aceea am intrebat de tigari ca doar de-aia trecem zilnic pe aici sa mai aflam o chestie noua, sa ne lamurim intr-o anumita privinta, sa comunicam, etc. Gianina
|
|||
|
|||
Pentru Gianina
Azi am mai rasfoit forumul si am dat peste intrebarea ta despre tigari , Draga Gianina si as vrea sa te intreb daca ai reusit sa te lasi de fumat si daca nu , cat te costa tigarile acolo intr-o luna.
Multumesc pentru raspuns.
|
||||
|
||||
socoteala
Socoteala in Chicago e simpla. Un carton este pe la 49.90 de "lei", daca fumezi un pachet pe zi asta face cam intr-o luna vreo 150 de "lei" - asa ROTUND!
|
|
|||
|
|||
tigari
Multumesc pentru raspuns , Cezar , dar de fapt vroiam sa stiu daca Gianina a renuntat la tigari , adica daca a putut face acest lucru si daca da , cum a reusit .
|
||||
|
||||
rasp
Din cite stiu eu nu exista o FORMULA MAGICA ce sa se aplice la TOTZI. Depinde de la om la om.
Totusi daca ar fi sa te hotarasti de "TAIAT" tzigarile, in ecuatzia aceea ce ar trebui sa tzi-o aplici, un mare procent il are factorul VOINTZA! Fara asta nici nu poate fi vorba de a te lasa de fumat ci numai asa...un fel de amageala si un joc fara rost cu tine insutzi.[/b] |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|