Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2014, 04:40 PM
GheorgheN GheorgheN is offline
Junior Member
Bobocel

Default GheorgheN - Interviu cu efect intarziat 04.02

Buna ziua! Este pentru prima oara cand scriu si eu pe acest forum . In primul rand vreau sa multumesc tuturor care au impartasit informatii aici. M-ati ajutat enorm sa ma luminez si sa duc la capat toate procedurile. Acum o sa va impartasesc si eu experienta mea si sper ca informatiile mele sa va fie de folos celor care urmeaza sa aplicati sau ati castigat. Eu m-am inscris la loterie dupa o vizita de o saptamana in USA in care am vazut oportunitatile si sansele de acolo. M-am inscris in 2012 si in 2013 ,luna mai, am fost selectata ! ''Norocoasa'' imi spune toata lumea . Cand am aplicat eram necasatorita dar intr-o relatie de 2 ani cu care doream sa merg mai departe. Cand am fost selectata am grabit casatoria civila(cu un an) pentru ca doream sa mergem impreuna. In prima instanta am trimis la KCC documnetele doar pentru mine (ca sa fiu promta cu actele) si o scrisoare in care am explicat ca voi grabi casatoria pentru a putea pleca cu sotul meu, ca imi voi schimba numele si adresa de domiciliu. Am precizat inclusiv si data in care urma sa ne casatorim.
Dupa casatorie , la o saptamana am trimis din nou un plic la KCC cu formularele completate cu noile mele date, cele pentru sot si copie dupa certificatul de casatorie. Din cauza emotiilor si stresului am omis sa bag in final in plic formularul sotului meu... Va dati seama ce panica am trait ..... Am sunat la KCC si mi s-a spus ca il pot trimite scanat pe mail . Am trimis formularul pe e-mail si am si explicat ca din cauza emotiilor am omis sa il trimit . Asa ca este un mit faptul ,ca daca cumva gresesti ei nu te inteleg si te descalifica! Sunt si ei oameni... Ba chiar sa ma linisteasca mi-au trimis un e-mail in care mi s-a spus ca actele scanate au fost adaugate la dosar si ca totul este in regula.
Apoi a urmat lunga asteptare de aproape 6 luni pana cand am primit programarea la interviu. Ne-am facut analizele la clinica Regina Maria unde am platit 450 lei de persoana , iar sotul in plus pentru un vaccin 160 lei. Analizele le-am facut cu trei saptamani inainte de interviu.Inaintea interviului (cu 3 saptamani) am sunat la ambasada sa ma asigur ca totul este ok , si mi s-a cerut copiile pasapoartelor noastre si o persoana de contact din America pe e-mail. Deasemenea am primit si o lista cu documentele cerute suplimentar : dovezi de relatie, suport financiar si inca 2 poze pt mine pt ca cele trimise la KCC se pierdusera.
Am mers la interviu impreuna cu sotul meu in data stabilita. Am ajuns cu jumatate de ora mai devreme si ni s-a cerut sa asteptam. La interviu am avut:
-certificate casatorie+copie
-certificate nastere+copii
-cont 9500 $
-2 taloane masini evaluate la 7000 $
-dovezi relatie
-poze si pt mine si pt sot
-caziere+ copii
-dilploma bac+copie
-scrisoare de recomnadare de la o prietena din state
-inregistrarea la TNT
-diplome,calificari +copii dar nu ni le-a cerut
-pagina de programare la interviu de la KCC
-660 de $ pentru cele doua taxe de viza.
Interviul a fost placut cu o domnisoara consul foarte tanara care din start a destins atmosfera. Am vorbit jumate de interviu in romana si jumate in engleza. Am jurat ca spunem adevarul si am fost intrebati de ce mergem in USA, daca cunostem pe cineva acolo (este un benefiu sa cunosti) si ce vrem sa facem cand vom ajunge acolo. Vizele din punctual meu de vedere vin aprobate din SUA, iar interviul are ca scop inca o asigurare ca tu te vei descurca acolo si nu vei deveni o problema a statului. Impedimentul nostru a fost suportul financiar care nu I-a convins ca vom face cheltuielilor (adica 17 000$ pentru doua persoane). Drept urmare am fost anuntati ca vizele sunt aprobate dar sa mai trimitem prin TNT in cel mai scurt timp o scrisoare AOS si un Job reccomadation letter. Avem un prieten care ne garanta angajarea (dar avand atatia bani nu ne-am gandit ca e nevoie sa dovedim asta). Ideea este ca a fost un pic frustant ca nu am primit viza pe loc ca toata lumea de aici. I-am spus doamnei consul ca le vom trimite pe ambele chiar a doua zi . Mi s-a anulat viza de turist pt ca nu ai voie sa ai doua vize de America si am plecat relativ posomorati ca ne prelungeam agonia. A doua zi am trimis actele inclusiv pasapoartele , prezentandu-ne personal la sediul TNT de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. In trei zile au fost primite, procesate si vizele imprimate pe pasapoarte. Am fost din nou la sediul TNT de unde am ridicat plicurile sigilate (pe care nu ai voie sa le deschizi pana la granita SUA) si pasapoartele cu vize. Putem rasufla usurati acum ! Sper ca experienta noastra sa ajute si alti oameni ! Acum facem pragatirile si apoi vom pleca sa ne traim visul de a trai o viata mai buna! Interviu reusit!
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules