Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2006, 07:15 PM
terbea terbea is offline
Junior Member
Bobocel

Default am avut interviu in 15.11.2006

Salutare.
Felicitari si success in noua viata celor care au luat deja viza si bafta multa celor care vor avea interviu la Ambasada SUA.
In primul rand tin sa spun ca sunt castigator al loteriei cu viza luata in 15 noiembrie 2006. Asa ca�acum e mult mai usor sa scriu cum a fost la Marele Interviu.
Altfel e acum�daca as fi scris pareri despre interviu inainte de a-l da�nu as fi fost atat de linistit,cu siguranta !
Sa-mi povestesc si eu experienta interviului�deci.

In primul rand, am avut mari emotii ca nu voi mai fi programat la interviu, pentru ca, desi aveam un numar bun (33XX) nu imi venea al doilea plic ! Intr-un final l-am primit cu doua saptamani inaintea datei interviului ! Asa ca, aviz celor care au un numar �pretabil� de a fi chemat la interviu. Daca vedeti ca nu apare al doilea plic, puneti mana pe telefon si sunati la Ambasa SUA din Bucuresti sau in Kentucky . Parerea mea! Nu are sens sa stati stresati si sa va agitati degeaba. Plus ca veti fi nevoit sa alergati ca sa va puneti actele la punct in graba�daca nu le aveti puse deja.

Ca sa nu mai divaghez de la subiect�iata cum s-au petrecut lucrurile in cazul nostru.
Am ajuns in jur de 7.30 (toti loteristii sunt programati la ora la Ambasada SUA, asteptand cuminti sa vina un guardian ca sa-i strige pe loteristi. Nu am vazut pe nimeni cu plicuri galbene in mana, toti le aveam puse in cate ceva (plase, serviette etc)�La ora 7.50 am fost strigati si invitati in Ambasada, unde am fost controlati, ni s-au retinut bagajele si am fost condusi la etaj, unde am fost indrumati sa luam loc pe scaunele aflate in zona celebrului �ghiseu 6�. In 15 nov. am fost programati noi (suntem sibieni), o familie de tineri din Galati, o alta din Fagaras (aveau peste 60 de ani) si o familie numeroasa (6 membri) din Rep. Moldova. Contrar experientei altora care au fost la interviu, atmosfera intre noi a fost destul de circumspecta, ni se raspundea foarte sec daca am intentionat si noi sa ne bagam in seama cu ei�ni s-a parut o atmosfera de concurs L�de abia dupa ce am primit vizele s-a destins putin.
Dupa cateva minute de asteptare am fost strigati la ghiseul 9 unde am facut predarea actelor din dosar. Nu mai insist ce acte ne-au fost cerute�aceleasi ca la toti, in mare�ce vreau sa spun e ca la dovada financiara e bine sa aveti o scrisoare de bonitate tradusa si legalizata din partea bancii, semnata de directorul general si cel de operatiuni bancare�ajuta mult, zic eu. In rest, daca aveti TOATE actele cerute in instructiuni consider ca nu sunt probleme. Am fost indrumati la caserie (este la acelasi etaj�o gasiti, nu va speriati ca scapati fara a da banii�2x755 $ ) si am revenit la ghiseul 9 cu chitanta.
Dupa predarea actelor la ghiseul 9 am asteptat cam o ora, dupa care am fost chemati la acelasi ghiseu pentru scanarea degetelor aratatoare de la fiecare mana, atat eu, cat si sotia.
Dupa inca o ora am fost chemati la ghiseul 6 (se sta ca la un ghiseu obisnuit, in picioare,de la o banca, de exemplu) unde o doamna ofiter consular foarte draguta ne-a pus sa juram, sa semnam actele din primul plic, daca am mai fost in State, daca banii sunt ai nostri, de cand suntem casatoriti si daca vrem sa lucram si acolo ce am lucrat aici. Ne-au dat pasapoartele vizate peste un sfert de ora, cand ni s-a tinut si un mic discurs�numai castigatorilor, fara ca aplicantul secundar sa fie de fata! La 10.30 eram afara din Ambasada.
Interviul a fost in romana, foarte simplu si a nu durat nici doua minute. Dar, repet, dupa ce il iei, e usor de spus asta!
Oricum, eu zic ca daca aveti toate actele in ordine nu ar trebui sa fie probleme.
Noi nu am avut AOS, am avut scrisoarea de bonitate si un extras de cont TRADUS SI LEGALIZAT (trebuie) de vreo 20000$ si o scrisoare prin care niste prieteni din state spun ca ne vor gazdui o perioada la ei. De asemenea, si scrisoarea asta a fost legalizata la un notar din SUA�fiind scrisa in engleza, nu am mai trades-o, normal J . Orice act original in engleza nu mai trebuie tradus( certificatele de nastere si de casatorie model nou, de exemplu�) .
A, si atentie la livrete militare (care aveti asa ceva) ca tipului din Moldova nu i-au dat viza pentru ca nu-l avea la el!
Si sa stiti ca daca va lipsesc acte sau poze din primul plic, nu va va suna nimeni acasa de la ambasada ca sa va aminteasca sa le aduceti. Acestea sunt doar exagerari ale unor oameni de bine. Si nici nu se poate intra in ambasada cu bagaje aproape de nici un fel�cand am fost noi nu s-a permis intrarea cu nici un bagaj�nici servieta,nimic! Sunt curios cum �cara bagaje cu poze� unii�
Si alte probleme care nu ajuta deloc -dimpotriva- nu mai mentionati pentru cat timp stau banii in cont�asta e problema fiecaruia�dar si cei de la ambasada ar putea intra foarte bine pe forumuri si sa inaspreasca veificarile dovezilor financiare; fiti siguri pe voi, dar nu �smecheri�, zambiti, fiti decent imbracati.
Inca o data, felicitari celor care au primit viza si multa multa bafta celor care vor avea interviul.
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules