Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-25-2013, 10:27 AM
cata64 cata64 is offline
Junior Member
Bobocel

Default cata64 - Interviu reusit 22 aprilie 2013

Imi cer scuze ca nu am prezentat cazul meu si am intarziat cu detalii despre interviu. Acesta a avut loc luni 22 aprilie cam in jurul orei 13.30. Cu 15 de minute mai devreme este bine sa fiti acolo dar stiu ca cineva a ajuns la ora fixa, il si strigase in sala inainte; sunt intelegatori, cateva minute acolo. La poarta un policeman ne-a verificat pasapoartele si ne-a bifat pe o lista. O familie avea interviul programat la 14.30, dar a fost refuzat categoric si politicos sa intre la ora 13. Dupa cateva minute am fost invitati in sala de la poarta, se fac verificari, obiectele electronice nu sunt acceptate (telefoane, stick-uri USB, aparate foto, suporturi de memorie: CD, DVD, etc) si va recomanda sa luati ce va trebuie pentru interviu, iar alte bagaje sa le lasati acolo (genti, umbrele, etc). Am primit un card pentru ce mi-au retinut la poarta apoi mi-au spus sa merg intr-o alta cladire. Acolo un ofiter verifica iar pasaportul, am luat loc cu toti cam in dreptul ghiseelor 4,5,6. Eram ingrijorat ca interviul are loc acolo dar se folosesc ghiseele 11 si 12, mai in spate, pentru discretie. Prima data am fost strigati de o doamna care vorbeste in romana, am predat actele asa cum le-a cerut acea doamna inclusiv rezultatele medicale, dar mi-a returnat radiografia. Am vazut ca a desigilat acel plic cu analize (analizele, la Regina Maria, Opera Center - il recomand) si mi-a zis ca au iesit bine. Eu am fluturat si TNT-ul ala printat, l-a vazut si l-a cerut si pe acesta. Cred ca uitase de el. Si chiar a fost util!!! Apoi un domn de culoare ne-a strigat la alt ghiseu pentru amprentare, apoi ne-a strigat undeva mai in spate la un ghiseu pentru achitarea taxei, iar bonul trebuie predat la doamna din fata care initial a cerut actele. Nici nu m-am dezmeticit bine ca m-a si strigat la ghiseul 11 (sau 12, nu imi mai amintesc). O doamna foarte amabila mi-a zis in romana sa depun juramantul, l-a spus in engleza si eu am raspuns (cu mana dreapta ridicata) doar "I swear!". S-a uitat cateva secunde pe acte, m-a intrebat la cine merg, daca am prieteni acolo, ce lucreaza, eu unde lucrez, daca am mai lucrat in alte tari (lucrasem si aveam cazier de acolo luat si trimis direct la ei la ambasada). M-a intrebat inca o data ce anume lucrez. Maniera in care intreaba mie imi sugereaza ca vizele sunt deja aprobate si ei vor sa arate ca au interviu cu tine "de ochii lumii", formal. Daca si-ar pune mintea cu noi cred ca... Un minim de engleza este necesar dar nu este critic zic eu; cand am fost sa platesc taxa, o doamna era la ghiseul de langa mine si a sustinut interviul in romana. La final mi-a zis in engleza ca interviul a reusit si ca viza mi-a fost eliberata si daca doresc sa raman in sala sa astept returnarea actelor sau sa primesc prin TNT acele documente. Am zis ca astept in sala. Dupa vreo 5-10 minute doamna de la ghiseul 5 (cea care preia actele la inceput) m-a strigat si... "nu va putem acorda viza" azi si va fi trimisa prin TNT si o luati maine sau peste doua zile de acolo. Mi-a zis ca o sa primesc plicul galben, sa nu il deschid, instructiuni de plata a taxei de 165 de dolari. Mi-a zis ca o pot plati cu cardul online si din Romania. Si cam atat. Uitasem! Cand am predat actele am spus ca trebuie sa modific numele de familie a persoanei la care voi merge in US. Pur si simplu a taiat numele cu pixul si a scris alaturat numele corect. Suportul financiar a fost trei extrase de cont de la trei banci, semnate si cu stampile luate cu doua zile in urma. Aveam si AoS dar cand ai bani in cont este inutil. Nu l-am mai dat. Am fost vreo 6 persoane cu loteria si toate au fost acceptate. Spun si eu ce spun toti si asa este: pentru cei care indeplinesc conditiile minime nu sunt probleme la interviu. Prea mult m-am stresat inutil!!! Ieri am ridicat plicul de la TNT. Stiu ce ma asteapta de acum inainte. Eu am fost in US in urma cu 15 ani, sase luni, si prin alte tari dar la munca. Imi cer scuze ca am scris mai "intins" dar stiu cat de mobilizator este pentru cei care se afla in asteptare de luni de zile si mai ales pentru cei care incep acum cu DV-2014 sa citeasca experienta celor care au trecut de interviu, cat mai detaliat. Am plecat de la consulat nu asa de entuziasmat ca in urma cu 15 ani. A fost asa, o formalitate! Sfaturile care le dau cei de pe forum mai ales "greii" sunt foarte utile si extrem de importante. Trebuie sa ii felicit pe acesti oameni minunati care isi rup din timpul lor sa ne dea sfaturi, sa ne incurajeze si mai ales sa stranga din dinti cand primesc intrebari mai "sucite": Multumesc Milie, Aramis, ady624 si tuturor care au venit cu detalii despre experienta lor! Felicitari pentru acest forum!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules