|
|
|||
|
|||
AlinaV - interviu reusit 16 aprilie 2013
Ca multi altii, asteptam cu nerabdare sa putem posta aici, dupa o asteptare de aproape un an.
Interviul nostru nu a fost cu nimic altfel decat majoritatea celor deja expuse aici, dar totusi voi relata si experienta noastra. Noi suntem 3: sot, sotie si copil de 3 ani Am trecut de verificari si am intrat in ambasada. Dupa putin timp, sotul a predat actele in ordinea in care i le-a cerut doamna de la ghiseu. Mentionez ca nu am avut AOS si pentru asta am incercat sa compensam cu o suma in cont dar si cu cateva proprietati. Zilele trecute intrebam agitata prin forum ce si cum cu alte acte care sa insoteasca si contractele de vanzare-cumparare proprietati si am avut norocul sa putem atasa unui contract si o intabulare recenta. Exact cum am banuit, nici macar nu s-a uitat la anexele respective ci strict la actul de proprietate. Dintre contractele pe care le-am carat dupa noi, a cerut actul unei singure proprietati si nimic mai mult, iar la masini nu s-a uitat Dat fiind observatiile facute la evaluarea noastra dar tinand cont si de ceea ce au spus alti loteristi pe forum, nu cred ca trebuie sa va agitati cu documente suplimentare legate de suportul financiar, ci trebuie sa tineti cont strict de ceea ce va cer in faimosul mail. Exceptand masini si alte proprietati, noua ne-au oprit copii dupa toate actele, inclusiv dupa toate diplome. A urmat amprentarea la un alt ghiseu de catre un domn de culoare. Specific asta pentru ca noi puteam sa avem parte de un mic show: copilul nostru nu a interactionat cu persoane de culoare si eram stresata ca, el fiind direct in absolut tot ce spune, sa nu spuna ceva de genul "mami, nene e negru"! Mai in gluma, mai in serios, l-am tinut pe alt nostru babuin, departe de ghiseul cu pricina Copilul nostru a fost foarte obosit si implicit, mai agitat si trebuie sa recunosc faptul ca ne-a dat de furca: saracu' , a crezut ca acolo e vreun loc de joaca si a facut zeci de ture, a numarat ghiseele de zeci de ori, distragand atentia celor care sustineau interviuri sau predau actele Despre locul de joaca dintr-un coltisor, nu ne-au zis decat la final asa ca daca aveti copil, sa nu uitati de acest loc de dupa panou. La interviul desfasurat in engleza, intrebarile au fost standard: unde mergem, cu ce se ocupa persoanele respective, cu ce ne ocupam aici... Sotul meu este aplicantul principal asa ca a vorbit doar el. Doamna consul te intampina cu acel zambet clasic american si ni s-a recomandat sa zambim si noi la fel. Ne-am chinuit si trebuie sa recunosc ca in cazul meu, care nu am spus decat un YES la un moment-dat, era tare ciudat sa stau acolo si sa zambesc ca la televizor, in timp ce sub ghiseu, copilul meu ma ciupea sau imi lega sireturile Impreuna cu noi au mai fost cu loteria vizelor -si care au si reusit-, o domnisoara care mai fusese in SUA cu work&travel, o doamna de 60-70 ani care am inteles ca urma sa plece la fiica dansei stabilita de multi ani in SUA si un cuplu. Acum urmeaza partea cea mai grea: finalizarea proiectelor aici si plecarea Multumim mult de tot celor care ne-au indrumat pasii aici pe forum si dorim multa bafta celor care mai au de sustinu interviul.
Display Modes | |
|
|