Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Informatia zilei > Experiente personale ale loteristilor

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 05-09-2011, 03:59 PM
titione's Avatar
titione titione is offline
Junior Member
Bobocel

Default Titione- Interviu finalizat 9.05.2011 dupa o amanare

Quote:
Originally Posted by titione View Post
Salutare la toata lumea,
Ieri am fost la interviu impreuna cu sotia si fiica noastra de 8 luni. Am plecat din Pitesti pe la ora 5.30 ca sa fim siguri ca nu prindem aglomeratia din Bucuresti cand lumea pleaca la munca. Pe la ora 6.40 am intrat in Militari, dar se circula bara la bara poate si datorita faptului ca ploua. In fine pe la ora 7.30 am reusit sa gasesc un loc de parcare vizavi de Intercontinental. Daca nu sunteti din Bucuresti va recomand sa va lasati masina in aceea parcare pt ca este foarte aproape de consulat si nu faceti decat 3 min pe jos.
La 7.40 eram in fata la ambasada si asteptam sa intram. Din cauza ca am fost cu fiica noastra ne-au lasat sa intram primii dintre loteristi fara sa ne lase sa stam in ploaie, ceilalti loteristi au ramas afara. Impreuna cu noi la viza au mai fost 5 tineri din Rep. Moldova si un baiat din Constanta.
La ora 8.10 ne-au invitat pe rand la ghiseu sa predam actele. Prima data mi-a cerut scrisoarea de invitatie la interviu, dupa care mi-a specificat foarte clar �din acest moment predati celelalte acte dupa ordinea in care le cer � fiecare act in original, copie si traducere.
Am predat pt toti 3: certificate de nastere, certificat casatorie, caziere, livret militar, plicul cu examenul medical, diplome Bac si Fac pt mine si cand sa predau si diploma de Bac a sotiei mi-a spus pe un ton aspru �Nu trebuie !�. ca suport financiar am predat un extras de cont 9300$ si 2100 euro si cartea masinii pe care au evaluat-o ei ~5000-600euro. In plus de asta am mai avut o scrisoare de sustinere din partea prietenilor la care plecam dar acestia nu garanteaza decat cazarea pe primele 6 luni, din aceasta cauza mi-a spus ca nu o ia in calcul.
Din pacate pentru noi ne-a lipsit un act.. o hotarare judecatoreasca si astfel ne-a anuntat doamna �Gabi Szabo� ca nu putem obtine viza azi si sa luam loc ca ne vor chema. Doamna era putin cam �acra� si din cauza ca avea o problema la picior si mergea in carja(asa am banuit eu).
Dupa aproximativ o jumatate de ora m-a chemat si mi-a pus cateva intrebari legate de ce perioada de timp a iesit sotia din tara, de ce perioada am iesit eu, daca vorbesc fluent engleza, am spus ca nu vorbesc foarte bine dar ma descurc sa port o conversatie si a bifat interviul in engleza. M-a trimis la casierie sa platesc, dupa care ne-a luat amprentele la toti si iar la asteptare.
Am mai stat cam 20-30 min si ne-a chemat pe noi trei la acelasi ghiseu, unde ne-a intampinat un domn consul destul de amabil. Ne-a pus sa ridicam mana dreapta si sa juram ca tot ceea ce a fost completat in acte este adevarat dupa care ne-a explicat ca din cauza lipsei acestui act nu ne poate da viza azi, ne-a spus ca atunci cand avem actul sa facem o programare, nu este nevoie sa venim decat o persoana cu pasapoartele si acest act. Le-am dat noua adresa la care s-au mutat prietenii nostrii din SUA pt ca nu mai corespundea cu cea completata in formulare si cam asta a fost. Pe la ora 10.30 am iesit afara din ambasada.

De ceilalti nu am apucat sa vad ce au facut, cred ca au trecut cu totii cu bine. Noi ne vom duce luni si sper sa ne dea viza. Va tin la curent cu noutati.
Salutare,
Azi la ora 7.50 am ajuns in fata consulatului cu "hotararea judecatoreasca si pasapoartele". Din pacate sistemul nostru de bugetari se aplica si la Ambasada SUA, pe de-o parte este normal ca este format tot din concetatenii nostrii. Aici ma refer la personalul de la intrare, pe care daca il intrebai ceva spunea �dupa ora 8� (cu toate ca era deja 8.10), in cele din urma i-am spus ca e ora 8.15 si fara sa se uite la nume mi-a spus ca sa revin dupa ora 9.

In fine, pe la ora 9.20 am intrat in Consulat si iar am dat de persoane obosite si nervoase. Am incercat sa explic unei doamne care se tot fataia de colo-colo si ma trimetea in sala de asteptare ca inca nu am predat pasaportul si nu au de unde sa stie ca eu stau in sala de asteptare. Pana la urma am mers la ghiseul 6 unde doamna �Gabi� m-a recunoscut, mi-a luat actul si pasapoartele si mi-a spus sa astept. Pentru mine nu a mai fost nici un fel de interviu, dupa ~ o ora si 20 min am fost chemat impreuna cu o doamna din Rep. Moldova la ghiseul unde am platit taxa, ne-a dat plicurile si pasapoartele si ne-a explicat care este parcursul pe care trebuie sa il urmam de acum inainte.
Cu noi la interviu a mai fost o domnisoara din Suceava, trei familii si un baiat din Rep Moldova.
TIN SA MULTUMESC TUTUROR FORUMISTILOR CARE NE-AU INCURAJAT SI AJUTAT CU RASPUNSURI LA INTREBARI ! Noi plecam cam pe la inceputul lui sept in Portland ! Pentru cei care au intrebari suplimentare nu ezitati sa scrieti.
Sanatate si numai bine!
2nd NL received: March 21th, 11
Medicals: April 29th, 11
Interview Date: May 4rd, 11
Visa Pickup: May 9rd, 11
OTP-PDX: Sept 8th, 11
SSN Arrived: Sept 15th, 11
GC Arrived: Sept 24th, 11
Citizenship: ...

Imagination is more important than knowledge!(A. E.)
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules