![]() |
|
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Ieri am finalizat si noi. Avem vizele si plicurile!!!
Pot sa spun ca am impresia ca m-am nascut a doua oara, de aceasta data constientizand fiecare pas. Nu am sa spun cum au scris alti colegi de "suferinta": voi cei ce urmati la interviu, sa fiti linistiti pentru ca totul merge struna! Intr-adevar, vizele va vor apartine cu siguranta, dar parte de liniste nu veti putea avea decat atunci cand veti avea pasapoartele cu vize si plicul galben in mana. Asta-i firea omului (romanului) sa-si faca griji de pomana. NU CRED CA SE POATE RATA INTERVIUL ATAT TIMP CAT TOTUL ESTE PREGATIT CA LA CARTE dupa FORUMUL LOTERISTILOR SA TRAIASCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La consulat te trateaza exact ca pe unii de-ai lor (americani). Dimineata nu trebuie sa stai la rand, vin cu o lista cu "loteristi" si te conduc direct in sala de interviuri (bine-nteles dupa ce ti-ai dat si cureaua jos , ca sa nu mai piuie detectorul). Daca intarzii nu-i nici o problema. Da' cine intarzie intr-o asemenea zi? Noi am ajuns pe la 7:30, am parcat in spate la Inter (120.000 pt vreo 4 ore), am cumparat ceva de la patiserie si am asteptat sa se faca ora 8. Si batea un vant rece!!! (A propos, sa va luati caciuli.) Am fost 4 familii: noi, o familie din Suceava (in jur de 50 de ani) si doua familii din Basarabia cu o translatoare. Ne-a chemat cu actele si am inceput sa le predam dupa ce am jurat ca tot ce am scris in documente este adevarat. ORDINEA STABILITA, nu altfel, ca ne enervam! (Cred ca munca asta de rutina te face sa uiti ca ai in fata niste persoane aflate intr-o situatie deosebita, emotionate, care, in plus, nu aud ce vorbesti pe langa microfon. Oricum, la sfarsit, pe la 16:00 cand am venit dupa acte, singura persoana romana cu, care intri in contact (afara de jandarmi) a fost cu totul altfel, adica draguta si amabila. Nu i-am scris numele pt ca nu avea nici o legitimatie si nu vreau sa gresesc.) Bine-nteles ca am avut o eroare, chiar la ultimul punct, cel cu suportul financiar, si deja ma gandeam la tigan si la mal. Am dat hartia de la banca (tr si leg), factura masinii (pe care a evaluat-o instantaneu, in functie de marca, tip si vechime) si mai aveam pregatita evaluarea casei. Numai ca asta n-a fost ce trebuia, vroia contractul. Deci evaluarea unui imobil nu este valabila, chiar daca in ea scrie clar cine este proprietarul si cat valoreaza casa. Nu prea am priceput, da' asta a fost. In fine, am strans vreo 4.000 usd / persoana si a fost suficient. In plus, la final am dat o scrisoare de la fabrica unde lucrez (americana), in care se scria faptul ca imi cauta de munca in cadrul companiei pentru a ma transfera. Nu e obligatoriu sa duceti si diplomele de licenta si master, da' aveti-le la voi, ca le primesc daca le dati (pt aplicantul principal). Iar pe plicul galben pe care il veti primi este atasata o hartie cu niste informatii iar la "professional" vor scrie calificarile, chiar daca in State nu conteaza, dar macar aveti o satisfactie pentru ce ati invatat aici. _ E bine! Mergeti la casierie sa achitati taxele. Am platit vreo 6.350 RON pt 3 persoane si ne-am asezat sa asteptam interviul cu ofiterul consular. Aceasta a fost amabila si comunicativa. (Toti ofiterii consulari vorbesc si romaneste.) Iar am jurat si ne-a intrebat niste simplitati: de ce plecati, unde lucrati, cand ai terminat liceul, facultatea, daca ai mai fost plecat din tara. _Ati indeplinit toate conditiile, va asteptam la 16:00 sa luati pasapoartele cu vizele. La 4 pm am intrat iar in Consulat (sa nu va asezati la randul de afara, le spuneti ca sunteti cu "loteria") si aceeasi persoana romana ne-a chemat la ghiseul 9 unde ne-a predat actele. Ne-a facut o instruire scurta despre faptul ca de acum inainte nimic nu mai depinde de Consulatul de la Bucuresti, si ca trebuie sa ajungem in State cel tarziu pe 13 mai, data scrisa pe viza, altfel totul devine o amintire. Nu stiu daca e vreo noutate, dar eu, care am citit destul de des acest forum nu am mai vazut-o: pe viza este scris un rand si acel rand tine loc de Green Card pana il primesti. Cam asta a fost. Multe emotii, multe pregatiri, ceva bani si multa sansa. Multa bafta urmaritorilor! |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vio & Felix - 31.05.2006 - Povestea noastra...cu tot cu vize | Vio | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 06-01-2006 10:31 AM |
Interviu terminat cu vize in data 19/08/2004 | Somotecan Oana Simona | Interviul | 0 | 08-21-2004 10:00 AM |
DV2005 - direct de la sursa oficiala americana. | Alex4you | Articole de la Pagina Loteristilor | 1 | 09-10-2003 05:20 AM |
DV-2005 INFORMATIE OFICIALA AMBASADA AMERICII BUCURESTI | Borsan Cristian | Articole de la Pagina Loteristilor | 0 | 08-26-2003 05:48 PM |
Consulatul SUA modifica sistemul de programari pentru vize | Radd | Am cistigat Loteria Vizelor! | 0 | 06-13-2003 01:41 PM |
![]() |