Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Alte Vize decat DV

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2008, 01:15 PM
flo1966 flo1966 is offline
Junior Member
Bobocel

Default Formularul I-130 pt. reintregirea familiei

Salut pe toate lumea !!!! ....si multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta cu sfaturi ..... Sunt intr-o situatie mai delicata .... am sa incerc sa fiu cat mai scurt ... mama(cetatean america) mi-a facut chemare pt. reintregirea familiei (am primit formularul I-130 pe care am inteles ca trebuie sa-l semnez si sa-l trimit inapoi in SUA si abia dupa aceea mama il va trimite la ambasada din Romania) .... problema este ca eu sunt casatorit si am si o fetita ... eu sunt pensionar insa sotia inca mai lucreaza si nu vrea sa plece decat peste 10 ani cand se va pensiona si ea ... in concluzie... trebuie sa plec numai eu (deocamdata) .... se poate???? daca da ... cat timp voi fi obligat sa stau in SUA si cat timp in RO ???? (trebuie sa ma impart intre parinti si familie), care ar fi pasii urmatori ???? ... o sa ma sune cei de la ambasada, sa ma programez la interviu ???? ... ce acte trebuie sa mai pregatesc???/ ...
Reply With Quote
Old 12-22-2008, 08:44 AM
Diandra's Avatar
Diandra Diandra is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Nu am inteles exact ce vrei sa zici!Formularul I-130 il trimite mama ta aici,la USCIS,pentru a fi prelucrat si aprobat! Dupa ce este aprobat ,iti vine un NOA,si trebuie sa astepti sa fie disponibila o viza de imigrare!Te incadrezi la categoria F3 la reintregirea familiei!Uite aici :
http://travel.state.gov/visa/frvi/bu...etin_4406.html
Din cate vad eu,la categoria ta timpul de asteptare este de cca.8 ani!
Tu in care punct al aplicatiei te gasesti mai exact? Daca abia acum se aplica pentru I-130 ,cred ca veti avea viza de imigrare cam pe cand vrea sa iasa sotia la pensie!
Daca deja v-a fost aprobat I-130 mai aveti de asteptat ca sa fie disponibila o viza de imigrare,deci inca cativa ani!Dar atunci nu vad cum ai avea tu I-130 !
Iar daca ati fi deja la punctul cu interviul la ambasada,nu vad legatura cu I-130!Inseamna ca ati trecut de cativa ani buni de I-130!
Deci...pe unde va gasiti mai exact in tot procesul asta?
Reply With Quote
Old 12-22-2008, 11:46 PM
flo1966 flo1966 is offline
Junior Member
Bobocel

Diandra .... multumesc pt. raspuns .... mama(cetatean american) mi-a trimis in RO formularul I-130 ,,Petition for Alien Relative" si mi-a spus sa-l semnez la cap. E ,,Signature of petitioner" si sa-l trimit inapoi in SUA urmand ca ea sa-l trimita mai departe .... ceva nu inteleg .... sora mea cand a chemat-o pe mama in 6 luni a fost acolo in SUA ... acum daca mama ma cheama pe mine(proces invers) cum sa dureze 8 ani .... atata dureaza reintregirea familiei????...pai pana atunci dau coltu..(am glumit)
Reply With Quote
Old 12-23-2008, 03:32 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by flo1966 View Post
sora mea cand a chemat-o pe mama in 6 luni a fost acolo in SUA ... acum daca mama ma cheama pe mine(proces invers) cum sa dureze 8 ani .... atata dureaza reintregirea familiei????...pai pana atunci dau coltu..(am glumit)
Ca sa-ti chemi parintii dureaza putin, pana intr-un an. Ca sa-ti chemi copiii majori dureaza mult mai mult. Nu vreau sa te dezamagesc dar stiu o familie care a asteptat 10 ani pentru asta.
Asa ca, intre timp poti sa joci la loterie, poate vine mai repede.
Mult noroc,
Gianina
Old 12-23-2008, 03:40 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
ceva nu inteleg .... sora mea cand a chemat-o pe mama in 6 luni a fost acolo in SUA ... acum daca mama ma cheama pe mine(proces invers) cum sa dureze 8 ani .... atata dureaza reintregirea familiei????...pai pana atunci dau coltu..(am glumit)
Daca sora ta a avut sub 21 ani, s-a incadrat la rude imediate; da, suna ciudat dar fiindca tu nu mai ai 21 ani te incadrezi la rude care nu au prioritate. De aceea timpul de emigrare este foarte lung in cazul tau, fiindca numarul de astfel de vize este limitat. Esti practic o coada la care-ti astepti randul. Va trebui sa completezi datele pentru toti membri familiei tale, fiindca esti casatorit si ai copii, nu te poti incadra la categoria "single". Daca la timpul emigrarii sotia ta va vrea sa mai munceasca in tara, va putea dupa o intrare in State cu un re-entry permit.
Old 12-23-2008, 05:21 AM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Duduka View Post
Daca sora ta a avut sub 21 ani, s-a incadrat la rude imediate;
Cred ca e o confuzie, sora a chemat-o pe mama nu mama pe sora.
Reintregirea familiei cand iti chemi parintii merge repede, la copii e de durata daca sunt peste 21 ani.
Old 12-23-2008, 03:00 PM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Da, cred ca am inteles eu pe prost care pe care cheama. Oricum, pentru Flo asteptarea e tot aceeasi, de ani buni.
Old 12-23-2008, 03:21 PM
Edes's Avatar
Edes Edes is offline
Profesor

Quote:
Diandra .... multumesc pt. raspuns .... mama(cetatean american) mi-a trimis in RO formularul I-130 ,,Petition for Alien Relative" si mi-a spus sa-l semnez la cap. E ,,Signature of petitioner" si sa-l trimit inapoi in SUA urmand ca ea sa-l trimita mai departe .... ceva nu inteleg .... sora mea cand a chemat-o pe mama in 6 luni a fost acolo in SUA ... acum daca mama ma cheama pe mine(proces invers) cum sa dureze 8 ani .... atata dureaza reintregirea familiei????...pai pana atunci dau coltu..(am glumit)

Signature of Petitioner - este semnatura celui care face petitia. Tu esti beneficiarul petitiei; in faza asta (de inceput, in care doar este completata petitia de catre mama ta) tu nu cred ca trebuie sa semnezi nimic

O sa ma uit pe formular mai atenta dar cred ca s-ar putea sa am dreptate, din cite stiu formularul este completat (in state) de catre cel care face chemarea/petitia si trimis la uscis apoi beneficiarul (din rom) primeste niste hirtii acasa direct de la uscis
Reply With Quote
Old 12-23-2008, 03:25 PM
Edes's Avatar
Edes Edes is offline
Profesor

Dap - punctul E. Signature of petitioner. din formular se refera la cel care face chemarea (deci semnatura trebuie sa fie a mamei) SIGUR SIGUR

Deci poti sa-i spui mamei sa mai completeze un alt formular I-130 si sa-l trimita la uscis aici in state in faza asta nu e nevoie de semnatura ta pe nimic. Sper ca am inteles bine ca voi sunteti la inceput de drum cu procesul si nu m-am avintat in dezbateri aiurea si pe linga subiect

Bafta!
Reply With Quote
Old 12-23-2008, 05:20 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Asa-i, I-130 e depus si semnat de petitionar, adica de mama ta in acest caz, asa cum s-a mai spus. Si mai e ceva: tu vorbesti de UN FORMULAR, dar trebuie depuse I-130 pt fiecare membru al familiei, chiar daca in fiecare formular se completeaza date despre toti membrii familiei.
Uite aici I-130 : http://www.uscis.gov/files/form/I-130instr.pdf
Iar aici instructiunile de completare:
http://www.uscis.gov/files/form/I-130instr.pdf
Aici ai mai multa informatie despre I-130:
http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD

Uite aici ai informatie despre prioritatile in aprobarea I-130 si eliberarea GC:
http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD

Preference Categories

If you wish to immigrate as a relative of a U.S. Citizen or lawful permanent resident, you must obtain an immigrant visa number based on the preference category in which you fall.
People who want to become immigrants are classified into categories based on a preference system. The immediate relatives of U.S. citizens, which includes parents, spouses and unmarried children under the age of 21, do not have to wait for an immigrant visa number to become available once the visa petition filed for them is approved byUSCIS. An immigrant visa number will become immediately available. The relatives in the remaining categories must wait for an immigrant visa number to become available according to the following preferences:
  • First preference: Unmarried, adult sons and daughters of U.S. citizens. Adult means 21 years of age or older.
  • Second Preference: Spouses of lawful permanent residents, their unmarried children (under twenty-one), and the unmarried sons and daughters of lawful permanent residents.
  • Third Preference: Married sons and daughters of U.S. Citizens.
  • Fourth Preference: Brothers and sisters of adult U.S. Citizens.
Citeste cu atentie ce-i scris in albastru.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules