![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Au mai trecut doua saptamani, in total sunt cinci de cand am pus piciorul pe pamantul Americii, atat de hulit de unii precum si atat de laudat de altii. Nu pot sa zic ca America m-a surprins cu ceva pana acum. Dar banuiesc ca este timp pentru toate.
Am hotarat ca de acum sa scriu numai pe thread-ul acesta, pe care l-am denumit �America vazuta de Florin si Irina - Phoenix�. Sunt sigur ca America reprezinta pentru fiecare altceva, dar speram sa foloseasca la cineva. Am vazut ca pentru unii romani de aici, reprezinta un taram al furtului. http://rousa.blogspot.com/2008/07/primii-artisti-romni-ai-tunurilor.html. Si de aici se poate invata cate ceva, ca in America mai esti si prins daca furi. Multumim tuturor care ne-au scris. Sunt sigur ca sunt foarte multi care citesc fara sa se implice. Si eu am fost la inceput printre ei, pentru ca din punctul de vedere al experientei nu aveam ce oferi. Dar incepand cu interviul am scris experientele noastre. Deci sa trecem la subiect. In aceste 2 saptamani s-a mai petrecut cate ceva. Am luat driver license-ul, am fost la interviu, am fost si angajat si ne-am luat masina. La driver license am fost cu Mircea in South Phoenix, sambata ,ca atunci era si omul liber si pentru ca acela era cel mai apropiat centru deschis in week-end (10 mile). Lume multa si pestrita. Albii as putea spune ca erau in minoritate, asta si din cauza ca South Phoenix-ul este o zona mai saraca, populata de mexicani. Totul a durat cam 5 ore pentru ca era foarte aglomerat. O ora jumate la primul birou, unde iti verifica actele si platesti (numai 10 dolari si poti sa dai de trei ori in banii aia � ce e urat e ca daca nu iei nici a treia oara, mai astepti un an din momentul primei incercari). Apoi inca 20 de minute pana am intrat la examenul teoretic. Simplu, grila, 30 de intrebari, din care poti gresi sase � eu am gresit doar una. Vezi la fiecare intrebare daca ai raspuns corect si poti sa sari peste intrebari daca vrei (dar iti vine urmatoarea sau a doua asemanatoare). Daca ai raspuns correct la primele 24 atunci ai terminat. Variante a,b,c, din care numai una este corecta. E bine sa citesti manualul, dar e usor, zic eu. Pana la proba practica am mai stat 2 ore. Ma urcam deja pe pereti. In sfarsit ne zice sa aducem masina ( tu trebuie sa vii cu masina de acasa). Masina a fost a lui Mircea (pentru care ii multumesc foarte frumos � si pentru asta si pentru ca stat cu mine rabdator 5 ore), o Honda Accord, usor de condus. Parcare lateral cu spatele, se pare ca e cea mai grea parte.Daca repeti oleaca inainte si daca iti calculezi reperele si distantele bine, iti reuseste din prima (eu asa am facut). Ai trei incercari, cica. Dupa asta s-a urcat si nenea examinatorul in masina, mi-a zis ca am scapat de cea mai grea parte si daca imi pastrez calmul, totul o sa fie bine. Dupa aceea te duce prin trafic, 2-3 strazi distanta. Faci un ocol si vii inapoi. Oricum are timp sa te verifice. La sfarsit o parcare si iti zice pe loc ce ai gresit, cate puncte ti-a mancat si daca ai luat. Eu cica am fost la prima intoarcere la dreapta prea lent si ca l-am bruscat cu franele la inceput. Mare grija, ca daca mergi prea incet aici se considera ca incurci circulatia. Mi-a zis ca am luat, am mai asteptat 10 minute, m-a chemat mi-a facut poza si peste un minut aveam permisul in mana. Urrrraaa. Ca s-a terminat povestea. Uite ca o sa fiu mai scurt cu job-ul. E o firma mica ( 4 angajati- cu mine cinci). E un job part-time, dar ce e important e ca e calificat (web developer). Asa ca daca da Domnul si totul e bine, imi fac si eu experienta americana. Am doua zile pana acum. E ca la inceput, mai mult te obisnuiesti cu sistemul si mai putina treaba efectiva. A mai ramas masina. A fost a patra masina vazuta live (aici multumim lui C, care ne-a ajutat foarte mult � se mai pricepe, spre deosebire de mine care sunt un afon in domeniul asta). Am vrut sa evitam dealerii, pentru ca e cam obositor cu ei din cate am auzit. Asa ca ne-am bazat exclusiv pe craiglist. E important sa va luati carfax (iti da istoricul masinii � daca a avut accidente, cati proprietari a avut etc- 37 de dolari � 30 de zile-nelimitat). Puteam sa luam multe tepe fara carfax. Daca anuntul nu include si VIN-ul (Vehicle Identification Number), sunati si cereti-l. Nu va deplasati fara a verifica masina pe carfax. Masina este un Nissan Maxima (2000-125000 mile � un raport corect aici- se cam fac 15000 de mile pe an in medie, motor de 3 litri, V6, cutie automata). E foarte curata, asta ne-a placut foarte mult. Oricum parerea tutoror care au vazut-o, e ca si-a meritat banii � 4700 de dolari. Viata sociala merge si ea inainte. Am mai cunoscut si alti romani. Asa ca nu ne putem plange. Ce pot sa mai zic e ca �va urma�. Irina ma tot zoreste ca cica trebuie sa mergem la piscina. Viata grea in America. |
|
||||
|
||||
![]()
Bine atzi venit !
Cand aveti chef de schimb de experienta...video..urcati-va in nissan si mai puneti 30 mile la bord catre nord...ca ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Multumim de post mie mi s-a parut foarte de ajutor mai ales ca peste 2 luni ma duc shi eu , iar primii pasi vreau sa fie carnetu de state si jobul si mashina daca va fi cazul si pe cand o sa-mi permit.
Mult succes in continuare ! |
|
|||
|
|||
![]()
Fie ca primii vostri pasi sa fie chiar si mai usori decat ai nostri.
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Sidonia, ti-am scris pe private. |
|
||||
|
||||
![]()
felicitari pentru permisul de conducere! si pentru un inceput de "viata americana" reusit!
|
|
|||
|
|||
![]()
Foarte frumos scris si pozitiv pe deasupra. Totusi, este posibil sa ajungi sa dai de trei ori de permis, nu stiu ma intreb...
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca nu conteaza de cite ori ai dat examenul ci e important ca l-ai luat!
In rest sanatate sa fie. Toate bune! Cezar |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Informatzii - Phoenix | Sidonia | Phoenix | 120 | 11-30-2014 02:55 PM |
Interviu 17 ianuarie - Florin si Irina- destinatia Phoenix | florinp | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 01-18-2008 04:15 PM |
Experienta primilor mei pasi in America | SoSo | Primii pasi | 13 | 06-18-2004 09:22 PM |