Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Ai nostri copii

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-31-2008, 10:44 AM
mariusb mariusb is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Indemnizatia de copil in Ro

Quote:
Originally Posted by tmuresan View Post
Nu e chiar asa populista atata timp cat o gramada (O GRAMADA!!!!) de femei fac sub $350 pe luna. Pai nu le merita sa stea acasa 2 ani dupa care sa mai faca un copil si sa mai stea 2??
Cate femei fac 1200 de euro si cate fac $300? Hai sa fim seriosi...

zilele trecute a dat o femeie in judecata statul roman , pentru indemnizatia de copil de numai 600 ron(pe motiv de discriminare-deoarece pana sa intre in concediul de maternitate fiecare femeie plateste taxe diferite, in functie de salariu) si tribunalul i-a dat castig de cauza.

sa vedem ce va urma , un precedent s-a creat.

http://www.romanialibera.ro/a121298/...nate-mame.html
Reply With Quote
Old 03-31-2008, 04:18 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by mariusb View Post
zilele trecute a dat o femeie in judecata statul roman , pentru indemnizatia de copil de numai 600 ron(pe motiv de discriminare-deoarece pana sa intre in concediul de maternitate fiecare femeie plateste taxe diferite, in functie de salariu) si tribunalul i-a dat castig de cauza.

sa vedem ce va urma , un precedent s-a creat.

http://www.romanialibera.ro/a121298/...nate-mame.html
Eh, vezi, in America asta se numeste "class action suit" si de rezultatul lui beneficiaza toate persoanele aflate in aceeasi pozitie si care se inregistreaza.

In Romania, problema e fundamentala. Legea aia tampita trebuie schimbata. Toate femeile cu salariu mai mare de 8 milioane, aflate in ingrijire copil, ar trebui sa dea statul in judecata. Maamaa, ce de bani ar face avocatii aici dintr-o situatie de genul asta...
Old 03-31-2008, 06:42 PM
CBIME CBIME is offline
Junior Member
Bobocel

E de vazut, ca e lege pe tema asta. Acum trebuie ca avocatul poporului sa se adreseze curtiii constitutionale referitor la lege ca e neconstitutionala. Si conform spiritului hotararii asteia ar trebui ca cica sta sa ingrijeasca copilul sa primeasca procentual din salariu. Si parerea mea e ca majoritatea prefera 8 milioane decat 85% din salariu.
Reply With Quote
Old 04-01-2008, 08:02 AM
Forumar fidel
Aspirant

Quote:
Originally Posted by CBIME View Post
E de vazut, ca e lege pe tema asta. Acum trebuie ca avocatul poporului sa se adreseze curtiii constitutionale referitor la lege ca e neconstitutionala. Si conform spiritului hotararii asteia ar trebui ca cica sta sa ingrijeasca copilul sa primeasca procentual din salariu. Si parerea mea e ca majoritatea prefera 8 milioane decat 85% din salariu.

Nu e chiar asa, s-au mai marit salariile in Romanica.

Poate rromii prefera 8 milioane

Schema cu 85% din salariu a mai fost parca, mai demult, dar a picat, nu au fost bani sau nu mai tin minte exact ce a crapat.
Reply With Quote
Old 04-01-2008, 08:04 AM
Forumar fidel
Aspirant

Quote:
Originally Posted by dmstangu View Post
Eh, vezi, in America asta se numeste "class action suit" si de rezultatul lui beneficiaza toate persoanele aflate in aceeasi pozitie si care se inregistreaza.

In Romania, problema e fundamentala. Legea aia tampita trebuie schimbata. Toate femeile cu salariu mai mare de 8 milioane, aflate in ingrijire copil, ar trebui sa dea statul in judecata. Maamaa, ce de bani ar face avocatii aici dintr-o situatie de genul asta...

ai dreptate, ar trebui sa urmeze un potop de procese, sa ceara femeile despagubiri.

din pacate, in afara de un articol rahitic pe ici pe colo, nimeni nu face valva.

In America , ar fi o paine buna de mancat pentru avocati
Reply With Quote
Old 04-01-2008, 11:16 AM
CBIME CBIME is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by mariusb View Post
Nu e chiar asa, s-au mai marit salariile in Romanica.

Poate rromii prefera 8 milioane

Schema cu 85% din salariu a mai fost parca, mai demult, dar a picat, nu au fost bani sau nu mai tin minte exact ce a crapat.
Nu e chiar asa. Chiar daca salariile sunt ceva mai mari. Salariul mediu este acum putin peste 1000, deci 85% e pe acolo. Ce vad eu ca se va intampla este ca cei cu salarii mari vor intra in concediu de ingrijire copil, vor angaja pe cineva sa se ocupe, si vor lucra la negru.

In alta ordine de idei, cum se calculeaza chiriile. Ca vad preturi de la 600 la 1700 pentru 2 bedroom cu aproximativ aceleasi chestii incluse, si pe harta sunt la 3 km una de alta. Si daca nu sunt incluse, cat inseamna aproximativ caldura, curentul, etc ? Si ce e mai bine casa, sau apartament in ansambluri rezidentiale ?
Reply With Quote
Old 04-06-2008, 05:47 PM
POPI POPI is offline
Profesor
Forumo-dependent

De ce variaza asa chiriile? Destul de simplu, la 1700$ vei avea un apartament decent si vecini pe spranceana, la 600$ vei avea probabil mizerie si vecini care mai de care si cu asta cred ca te-ai lamurit de ce variaza asa mult. Vorba aia dai un ban dar stai fata!

O duminica placuta!

Razvan
Old 04-06-2008, 10:38 PM
diapunctc's Avatar
diapunctc diapunctc is offline
Profesor
Forumo-dependent

Pe un forum de avocati din Ro, la intrebarea "noi (v. restul mamicilor intr=o situatie similara) ce si cum facem ca sa putem beneficia si noi???" raaspunsula fost ca :
1. in Romania o sentinta nu e un izvor de drept (nu are relevanta precedentul...)
2. depide de situatia individuala a fiecareia ...d-na judecator care a castigat "daunele morale" de 10.000 avea recomandare de la medic sa alaptezi 2 ani (Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda tuturor mamicilor sa alapteze si in al doilea an de viata!) si ca ar fi bine sa evite efortul prelungit si stresul (hai serios...ca asta e o recomandare extrem de generala) ..adica serios orice mamica poate obtine asa ceva!
3. un proces implica si costuri (avocat, taxe de timbru etc.)
(...de unde ar fi trebuit sa deduci probabil ca nu merita sa declansezi un proces)
4. solutia este (nu alte procese ci) schimbarea legislatiei! (de parca schimbarea legislatiei s-ar aplica retroactiv si ar folosi cu ceva actualelor mamici)

...as spune ca e o forma civilizata si subtila de a spune ca celelalte mamici n-au de ce sa faca la fel, ca decizia va fi alta! (gresesc?) - daca nu stiati, acea "femeie" e (din intamplare) judecator...chiar la Bucuresti, unde s-a judecat dosarul.

Iar sentinta, din care am gasit fragmente pe internet, spune ca mama a fost "nevoita" sa se intoarca la servici ca sa isi poata intretine familia si ca "prin aceasta s-a expus unui mediu care nu era adecvat conditiei sale MEDICALE". Pentru asta a castigat daune morale! (nu despagubiri, nu diferenta rezultata din "discriminarea" la care se face referire - si care chiar e reala: platesti procent din salariu contributii, primesti suma fixa)
Am mai mutle probleme cu acest caz:
* legea iti sa dreptul sa alegi : stai acasa 2 ani cu 800 lei sau te intorci la servici si beneficiezi de 300lei (alocatie+stimulent); ea a ales (ca multe alte femei din Ro) a doua varianta...nu vad problema si mai ales nu inteleg formularea cu "a fost nevoita"
* daca era vorba de motive medicale, dl. dr. care ia dat recomandarea mentionata mai sus, de ce nu i-a dat concediu medical? ca atunci primea 85% din salariul brut!
* daune MORALE? ...si asta inseamna ca toate celelalte state in care nu exista "concediu platit de crestere a copilului" (adica SUA, Franta, Amglia ...si multe alte tari dezvoltate) sunt imorale pentru ca "lipsesc copilul de prezenta permanenta a mamei, pana la varsta de 2 ani, prezenta absolut necesara pentru o buna dezvoltare fizica si psihica" (citez din sentinta..sper ca nu ma inseala memoria)
* prin aceasta sentinta, statul e obligat sa corecteze o discriminare (acea plata in suma fixa) cu o discriminare si mai mare - adica 10.000lei din taxele si contributiile noastre pentru o mamica ...parte provenind de la mamici aflate intr-o situatie identica cu d-na judecator, dar care nu au "colegi" care sa le judeze cauza si in loc sa primeasca si ele 10.000lei contribuie la plata sumei respective.

Am citit cam tot ce-am gasit pe net (daca chiar va intereseaza subiectul ofer link-uri) si pe mine personal ma dezgusta acest caz, imi intoarce stomacul pe dos si ma face sa nu mai veau sa stau nici un minut in tara asta.
(asta in conditiile in care probabil ar trebui sa o inteleg si sa o compatimesc, pentru ca am fost in aceeasi situatie pana in urma cu 2 luni ...si nu mi-a convenit 800lei pentru ca 85% din salariul brut insemna si pentru mine mult mai mult)
... dar continutul acelei sentinte e de domeniul SF! Legislatia e proasta si discriminatorie - de acord cu asta; dar modul in care s-a pus problema in acel caz este aberant.
Reply With Quote
Old 04-07-2008, 02:10 AM
Diandra's Avatar
Diandra Diandra is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Din pacate, daca indemnizatia pentru mamici este "uniforma" cred ca va creste numarul de copii in familiile mai sarace..si in consecinta..putintel mai fara educatie! Nu vreau sa jignesc pe nimeni..so..e o parere! Si de aici..tot ce decurge pe viitor!
Reply With Quote
Old 04-09-2008, 11:39 AM
tudyy's Avatar
tudyy tudyy is offline
Membru
Invatzacel

Poate are legatura cu subiectul ....poate n-are....desi eu zic ca are
http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...-Romaniei.html
pfffff
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules