![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
zilele trecute a dat o femeie in judecata statul roman , pentru indemnizatia de copil de numai 600 ron(pe motiv de discriminare-deoarece pana sa intre in concediul de maternitate fiecare femeie plateste taxe diferite, in functie de salariu) si tribunalul i-a dat castig de cauza. sa vedem ce va urma , un precedent s-a creat. http://www.romanialibera.ro/a121298/...nate-mame.html |
|
||||
|
||||
![]() Quote:
In Romania, problema e fundamentala. Legea aia tampita trebuie schimbata. Toate femeile cu salariu mai mare de 8 milioane, aflate in ingrijire copil, ar trebui sa dea statul in judecata. Maamaa, ce de bani ar face avocatii aici dintr-o situatie de genul asta... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
E de vazut, ca e lege pe tema asta. Acum trebuie ca avocatul poporului sa se adreseze curtiii constitutionale referitor la lege ca e neconstitutionala. Si conform spiritului hotararii asteia ar trebui ca cica sta sa ingrijeasca copilul sa primeasca procentual din salariu. Si parerea mea e ca majoritatea prefera 8 milioane decat 85% din salariu.
|
|
|||
|
|||
![]() Quote:
Nu e chiar asa, s-au mai marit salariile in Romanica. Poate rromii prefera 8 milioane ![]() Schema cu 85% din salariu a mai fost parca, mai demult, dar a picat, nu au fost bani sau nu mai tin minte exact ce a crapat. |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
ai dreptate, ar trebui sa urmeze un potop de procese, sa ceara femeile despagubiri. din pacate, in afara de un articol rahitic pe ici pe colo, nimeni nu face valva. In America , ar fi o paine buna de mancat pentru avocati ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Quote:
In alta ordine de idei, cum se calculeaza chiriile. Ca vad preturi de la 600 la 1700 pentru 2 bedroom cu aproximativ aceleasi chestii incluse, si pe harta sunt la 3 km una de alta. Si daca nu sunt incluse, cat inseamna aproximativ caldura, curentul, etc ? Si ce e mai bine casa, sau apartament in ansambluri rezidentiale ? |
|
|||
|
|||
![]()
De ce variaza asa chiriile? Destul de simplu, la 1700$ vei avea un apartament decent si vecini pe spranceana, la 600$ vei avea probabil mizerie si vecini care mai de care si cu asta cred ca te-ai lamurit de ce variaza asa mult. Vorba aia dai un ban dar stai fata!
O duminica placuta! Razvan
|
||||
|
||||
![]()
Pe un forum de avocati din Ro, la intrebarea "noi (v. restul mamicilor intr=o situatie similara) ce si cum facem ca sa putem beneficia si noi???" raaspunsula fost ca :
1. in Romania o sentinta nu e un izvor de drept (nu are relevanta precedentul...) 2. depide de situatia individuala a fiecareia ...d-na judecator care a castigat "daunele morale" ![]() 3. un proces implica si costuri (avocat, taxe de timbru etc.) (...de unde ar fi trebuit sa deduci probabil ca nu merita sa declansezi un proces) 4. solutia este (nu alte procese ci) schimbarea legislatiei! (de parca schimbarea legislatiei s-ar aplica retroactiv si ar folosi cu ceva actualelor mamici) ...as spune ca e o forma civilizata si subtila de a spune ca celelalte mamici n-au de ce sa faca la fel, ca decizia va fi alta! (gresesc? ![]() Iar sentinta, din care am gasit fragmente pe internet, spune ca mama a fost "nevoita" sa se intoarca la servici ca sa isi poata intretine familia si ca "prin aceasta s-a expus unui mediu care nu era adecvat conditiei sale MEDICALE". Pentru asta a castigat daune morale! (nu despagubiri, nu diferenta rezultata din "discriminarea" la care se face referire - si care chiar e reala: platesti procent din salariu contributii, primesti suma fixa) Am mai mutle probleme cu acest caz: * legea iti sa dreptul sa alegi : stai acasa 2 ani cu 800 lei sau te intorci la servici si beneficiezi de 300lei (alocatie+stimulent); ea a ales (ca multe alte femei din Ro) a doua varianta...nu vad problema si mai ales nu inteleg formularea cu "a fost nevoita" * daca era vorba de motive medicale, dl. dr. care ia dat recomandarea mentionata mai sus, de ce nu i-a dat concediu medical? ca atunci primea 85% din salariul brut! * daune MORALE? ![]() * prin aceasta sentinta, statul e obligat sa corecteze o discriminare (acea plata in suma fixa) cu o discriminare si mai mare - adica 10.000lei din taxele si contributiile noastre pentru o mamica ...parte provenind de la mamici aflate intr-o situatie identica cu d-na judecator, dar care nu au "colegi" care sa le judeze cauza si in loc sa primeasca si ele 10.000lei contribuie la plata sumei respective. Am citit cam tot ce-am gasit pe net (daca chiar va intereseaza subiectul ofer link-uri) si pe mine personal ma dezgusta acest caz, imi intoarce stomacul pe dos si ma face sa nu mai veau sa stau nici un minut in tara asta. (asta in conditiile in care probabil ar trebui sa o inteleg si sa o compatimesc, pentru ca am fost in aceeasi situatie pana in urma cu 2 luni ...si nu mi-a convenit 800lei pentru ca 85% din salariul brut insemna si pentru mine mult mai mult) ... dar continutul acelei sentinte e de domeniul SF! Legislatia e proasta si discriminatorie - de acord cu asta; dar modul in care s-a pus problema in acel caz este aberant. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Poate are legatura cu subiectul ....poate n-are....desi eu zic ca are
![]() http://www.9am.ro/stiri-revista-pres...-Romaniei.html pfffff |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Primesc ajutor de somaj daca fac un copil? | Buganu Daniel | Ai nostri copii | 16 | 09-08-2007 12:24 AM |
Cum (re)inscriu un copil la scoala in Ro | Misoti | Intre doua lumi - despre repatriere | 2 | 07-18-2006 12:16 AM |
Asigurare medicala copil (copii) | SorinR | Ai nostri copii | 2 | 07-06-2006 07:13 PM |
Castigator la loterie cu copil din casatorie anterioara | laurbel | Am cistigat Loteria Vizelor! | 5 | 07-26-2005 04:14 AM |
green card pentru copil | Patydor | Ai nostri copii | 3 | 06-26-2004 05:11 AM |