![]() |
|
|||
|
|||
![]() Salutare!Sunt Georgiana si am o intebare pentru cei dintre voi care mi-ar putea raspunde.Nu am stiut unde sa incadrez acesta problema asa ca am postat-o aici fiind ceva legat de locul de munca.
OK. Lucrez din februarie 2007 si as vrea ca eu si sotul meu sa ne gandim la un copil,nu ca nu ne-am gandit pana acum dar acum as vrea sa ne gandim mai serios. Stiu ca aici nu e ca in Romania sa stai acasa 2 ani dupa ce ai nascut. Ceea ce vreau sa stiu este daca dupa 6 luni de contributie la asigurarile sociale pot primi ajutor de somaj in conditiile in care renunt la slujba actuala pentru 3-4 luni. Multumesc! |
|
||||
|
||||
![]() Din cite stiu eu, dupa minim 6 luni de platit contributiile sociale, poti primi disability aid (parca asa se cheama) pentru perioada sarcinii.
|
|||
|
|||
![]() Nu primesti nici un ajutor de somaj daca tu renunti la slujba. Daca angajatorul renunta la serviciile tale atunci da, poti cere ajutor de somaj. Uite aici mai multe detalii despre acest subiect: http://www.epinet.org/content.cfm/is...employment_faq Iar aici si cam ce trebuie sa faci in cazul in care vrei sa ceri ajutor de somaj: http://careerplanning.about.com/cs/j...t/apply_ui.htm Mult succes! |
|
|||
|
|||
![]() Multumesc mult pentru informatii!
|
|
||||
|
||||
![]() Sa aplici pentru disability aid, pentru ca nu este considerat ajutor de somaj. Dar asta inainte sa iti dai demisia de la servici. Ca poate asa nici nu-ti pierzi serviciul.
Succes!
|
|||
|
|||
![]() Disability = Handicap
Sarcina nu este nicidecum un handicap (cel putin pentru marea majoritate a femeilor). Unele intradevar poate ca au probleme medicale majore in timpul sarcinii si se pot gandi la asa ceva. Dar in general, nu vad cum s-ar putea obtine "disability aid" pe motiv ca ai fi insarcinata. http://ezinearticles.com/?Applying-F...its?&id=366000 Shrek: Ai cumva la indemana niste surse mai exacte despre ce ai zis mai inainte? Ar fi extrem de folositoare atat Georgianei cat si altor mame sau viitoare mame care ar vrea sa beneficieze de un concediu de maternitate platit. |
|
||||
|
||||
![]() Mai, m-ati omorit! Nu, nu am surse, si mai am si de lucru, deci nu pot cauta.
Dar daca toata lumea aici isi ia disability pe timpul sarcinii, inseamna ca se poate. Si mie mi s-a zis de la locul de munca anterior celui actual, ca pot aplica pt. disability daca am cel putin... 6 luni parca lucrate (deci si taxe la SS platite). Parca era vb. de 6 luni. Oricum, nu le aveam. In rest, musiu gugal e mare.... Succes! Ca se poate!
|
||||
|
||||
![]() Uite si informatia:
http://www.babycenter.com/0_maternit...-basics_449.bc Cred ca faceti o confuzie: In principiu maternity leave inseamna ca poti sa stai acasa o perioada fara sa-ti pierzi slujba, nu ca primesti si bani pentru asta. Depinde foarte mult de firma la care esti. Daca ai insurance iti acopera o parte din salariu, daca nu nu. Oricum "Six weeks is the standard amount of time covered for pregnancy", asa ca nu visati prea mult... |
|
||||
|
||||
![]() Desi nu este un site guvernamental sau statal, uite totusi ce spune chiar in articolul citat de tine:
"How does short-term disability work? State STD benefits typically cover half to two thirds of your salary, and the coverage for pregnancy usually lasts four to six weeks but can last up to 12 weeks. In California, for example, you're covered at 55 percent of your usual salary for up to six weeks per 12-month period. You may be able to get coverage for eight weeks or longer after the birth if you've had a c-section or medical complications, but your doctor must certify this." Samd. Deci tot e ceva 6 sau 8 saptamini decit deloc, Cel putin aici stiu ca mothers-to-be isi iau acest STD (ca vad ca asa se cheama).
|
||||
|
||||
![]() am incercat sa spun ca "short-term disability insurance" e exact ce zice: insurance. O poti avea sau nu. Eu am spus "Daca ai insurance iti acopera o parte din salariu, daca nu nu"... asa ca nu ma contrazici deloc... Nu in toate statele e obligatorie, eu de exemplu am avut la o firma si nu la alta... Au trecut si altii prin astea...
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
job vs. business | sorin_a68 | Vreau sa imi construiesc propriul Business. | 76 | 03-30-2007 06:58 PM |
![]() |