![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Intreb pentru sot, ca eu nu mai tin minte de acum 7 ani. A aplicat de 2 luni, mi se pare cam mult. GC a venit repede, ma ingrijorez..
|
||||
|
||||
![]() Quote:
La noi a durat cam o saptamana pana ne-au sosit plicurile cu SSN. Green card-urile au sosit la o luna de zile.
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc, dumi. Da, si el a fost si a aplicat pentru SSN dupa 2 zile de cand a ajuns. Asa [parca ramasesem si eu cu impresia, ca vine mai rapid decat GC-ul. Ufff.. cei de la centrul national spun ca nu stiu, cei unde a aplicat nu raspund la telefon.
|
||||
|
||||
![]()
La mine a durat 4 luni jumate si a trebuit sa-i vizitez de 5 ori pana am primit SSN. Problema a fost ca era o neconcordanta intre aplicatia mea la SSN si baza de date a DHS.
Pe I94 e rubrica de "first name" si last name", asa ca eu am trecut ambele prenume la first name. Pe formularul de la SSA, sunt rubrici separate pt. first, middle si last name si normal, le-am completat pe toate. Asta i-a dat peste cap. Idea este ca sotul sa insiste, sa-i viziteze din 2 in 2 saptamani (stiu, e nasol sa stai 2 ore la coada de fiecare data... ![]() ![]() Scuzati frustrarile... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
La mine a durat 2 saptamani pina a venit plicul cu SSN dupa ce am aplicat
|
|
|||
|
|||
![]()
eu am bifat rubrica din formularele pentru interviu in care mi se cerea sa specific daca vreau sa mi se elibereze SSN cand ajung in US, insa in momentul cand am ajuns aici, Green Card-ul a venit destul de repede ,cam la doua saptamani, iar despre SSN nici vorba... am fost la office-ul local, am explicat situatia, functionara de la ghiseu nu a inteles nici un cuvant din ce i-am explicat eu cu loteria vizelor, nu avea nici cea mai vaga idee cum am aplicat eu pentru SSN cat timp nu eram in US.... m-a cautat in sistem, a zis k nu am aplicat niciodata pentru SSN.... asa ca am completet un formular acolo si in 10 zile mi-a sosit prin mail si SSN-ul...
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar altora le-a sosit SSN-ul la citeva zile de la aterizare, fara macar sa aplice vreodata in US, ci doar pe formularul de la DV.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
SSN-ul se poate obtine si cu viza de non-imigrant (F1, H1, etc). La mine a durat 10 zile.
Off topic: I-94 este un document foarte important, care practic dovedeste ca tu ai fost admis si inspectat de un ofiter la intrarea pe teritoriul US. Ca non-imigrant cand aplici pt SSN mergi cu pasaportul, cu I-94 si celelalte documente care atesta statutul tau legal si dreptul de a munci. Pe primul card pe vremea cand aveam viza de student scria ca e valabil pt a munci only with DHS authorization. Cand am luat GC am fost si mi-am schimbat cardul, numarul a ramas acelasi, numai mentiunea respectiva a fost data jos.Cand am primit GC-ul, mi-a fost oprit I-94.
|
||||
|
||||
![]()
suntem in status quo.
![]()
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
San Francisco: un boem zapacit in America | filu_freeman | Los Angeles + | 209 | 10-02-2010 08:59 PM |
Cit dureaza fabricarea unui AOS | Miki03 | Affidavit of Support - I134 | 1 | 09-12-2003 05:29 PM |
Mihaela - Chicago - 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-10-2003 06:00 PM |