![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu am bifat rubrica din formularele pentru interviu in care mi se cerea sa specific daca vreau sa mi se elibereze SSN cand ajung in US, insa in momentul cand am ajuns aici, Green Card-ul a venit destul de repede ,cam la doua saptamani, iar despre SSN nici vorba... am fost la office-ul local, am explicat situatia, functionara de la ghiseu nu a inteles nici un cuvant din ce i-am explicat eu cu loteria vizelor, nu avea nici cea mai vaga idee cum am aplicat eu pentru SSN cat timp nu eram in US.... m-a cautat in sistem, a zis k nu am aplicat niciodata pentru SSN.... asa ca am completet un formular acolo si in 10 zile mi-a sosit prin mail si SSN-ul...
|
|
|||
|
|||
![]()
Iar altora le-a sosit SSN-ul la citeva zile de la aterizare, fara macar sa aplice vreodata in US, ci doar pe formularul de la DV.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Buna tuturor....un prieten ma intreba : "daca eu plec din SUA fara a primi Green Card, pot sa ma intorc, sau nu (viza e valabila 1 an) ?''...nu stiu ce sa-i raspund...va rog ajutati-ma....va multumesc....
|
|
|||
|
|||
![]()
Prietenul poate sa plece linistit. GC vine la niste prieteni presupun, deci i se poate trimite prin posta/FedEx/UPS/DHL. Daca se intoarce inainte de a-i ajunge GC, viza din pasaport e valabila.
|
|
|||
|
|||
![]()
salutare la toata lumea
ma confrunt cu urmatoarea problema. pana acum cam tot ce sa scris pe forum a fost in mare masura conform cu realitatea. in anul 2010, luna ianuarie, multe s-au schimbat. si eu ma refer acum la SSN si la procedura de aplicare. pe visa mea eliberata in 2009, sub poza este scris urmatorul rand: upon endoresment serves as temporaary I-551 evidencing permanent recidence". Toate bune si frumoase. Urmarind indeaproape procedura expusa de predecesorii mei, a doua zi cum am aterizat m-am si infiintat la biroul SSA sa aplic pt SSN. am nevoie de el ca de aer. Dupa ce am stat la o coada de 2 ore, o functionara minoritara, dupa ce se uita in pasaport, imi spune ca mai devreme de 21 de zile, nu vrea sa ma mai prinda pe acolo, ca aplicatia pt SSN a fost facuta de la bucuresti si ca sa dormn linistit acasa ca o sa vina numarul. si ca sa imi confirme inca o data ca nu vorbeste prostii, imi arata celebrul rand scris de sub poza. Plec acasa, il deranjez pe unul dintre greii si Guru acestui forum cu experineta mea si il intreb daca e OK. omu imi spune, ca am fost facut ca ultimul gugustiuc si ca sa ma duc din nou in alta zi, poate am noroc. ma trezesc azi din nou, iau nevasta si copilul mic dupa mine, fac o regie de acasa sa facem show la SSA, si ne infiintam din nou. dupa alte 2 ore de asteptat, dam de un domn majoritar, care ne serveste acceasi poezie. la insistentele noastre, ca avem nevoie de ssn ca de aer, omu se apuca calm sa ne explice, ca si dara ar vrea sa ne ia acum aplicatia pt SSN, mai rau de ne face, pt ca acum, tot procesul de obtinere a unui SSN depinde de Immigration, si ca daca deabia dupa ce trec cele 21 de zile, nu avem numarul, deabia atunci sa venim la el personal. ne-a si programat omu pt 29 ianuarie, la prima ora la el, sa nu mai stam la coada si am plecat tristi si deprimati acasa. acum, vreau sa ma consult cu cei mai noi dintre cei veniti in america, sa vad daca si in cazul lor au primit acelasi raspuns, sau chiar am fost eu cel mai gugustiuc dintre toti. eu sunt venit in zona Miami. multumesc mult de tot pt sprijin |
|
||||
|
||||
![]()
Cei de la SSN asteapta intotdeauna sa primeasca datele voastre de la "point of entry", adica de la aeroport. SSA va compara datele din aplicatia voastra pt. SSA cu cele primite de la aeroport si daca totul e OK, vi se emite SSN. Intervalul de 21 de zile (noua ne-au spus 10-12 zile) e necesar pt. cei de la aeroport sa bage datele in sistem.
Angajatorul care iti cere SSN ar trebui sa se multumeasca cu pasaportul si viza (cu acel randuletz de sub poza), eventual cu scrisoarea de reporgramare de la SSA. Incearca sa le explici situatia. Welcome si multa bafta in America!
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu care o mai fi procedura acum , da eu in 2006 l-a fel mi-a zis prima persoana de la ghiseu , ca nu e nevoie, m-am dus iar a doua zi , acelasi sediu , alta persoana si mi-a primit hartia. Probabil sau s-a schimbat procedura de ai nimerit aceleasi raspunsuri de la 2 sau le-ai nimerit exact pe alea care nu te-au ajutat de fiecare data. Daca iti e greu sa te mai duci odata probabil poti astepta dupa numarul ala de zile si sa aplici iar, intre timp o sa fie greu , da o sa vina si vremuri mai bune.
|
||||
|
||||
![]() Quote:
|
|
||||
|
||||
![]()
ok, s-a rezolvat! s-a dus sotul aici, la un oficiu (altul decat cel unde a aplicat) si i-au spus ca l-au trimis demult, dar se pare ca nefiind numele lui pe cutia postala, cei de la posta nu l-au lasat. pana la urma, i-au facut un duplicat.
|
|||
|
|||
![]()
Noi am sosit in Atlanta pe data de 7 februarie si pe 8 februarie am fost si am aplicat pt SSN, sotului i-a zis ca peste 7 zile va primi prin posta cardul dar mie mi-a zis sa incerc peste 2 saptamini, ca e o neconcordanta in sistem. Pentru green card unde trebuie sa aplicam???
sau tre sa asteptam pina ne vine SSN-ul??? Va multumim. Astepatm raspuns. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
San Francisco: un boem zapacit in America | filu_freeman | Los Angeles + | 209 | 10-02-2010 08:59 PM |
Cit dureaza fabricarea unui AOS | Miki03 | Affidavit of Support - I134 | 1 | 09-12-2003 05:29 PM |
Mihaela - Chicago - 2003 | Alex4you | Experiente personale ale loteristilor | 0 | 07-10-2003 06:00 PM |