|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
Interviu 20nov - a venit si randul meu
Cam de o ora am ajuns acasa de la bucuresti. Azi am avut interviul impreuna cu acslater si sotia, o famile cu bebe din cj si inca o familie cu copil (nu stiu de unde).
O data ajuns acolo am constatat ca multi au povestit prostii aici pe forum ceea ce nu a facut decat sa streseze pe cei care nu au avut inca interviul. Tin sa precizez ca d-na aia blonda care ridica documentele si poreclita (?) aici GS nu e muma padurii si daca esti dragutz cu ea e si ea la fel. Iar in fond si la urma urmei nu e decat un functionar acolo si nu depinde de ea obtinerea vizei. Inca ceva. Cei care ati fost programati la interviu si aveti Bac-ul si sunteti sanatosi: vizele voastre sunt deja la ambasada SUA din bucuresti. Ce se intampla acolo e doar o formalitate ca "asa trebuie facut". Au fost intr-adevar unii care au spus asta dupa interviu dar si altii care au incercat sa bage frica in cei care urmau doar pt ca au avut ei o situatie mai speciala. Dar sa povestesc cum s-a intamplat. Am ajuns dim la 7 la MC universitate si am baut o cafea cu acslater si sotia (salut alex - sigur citesti :P) apoi pe la 7 jumate am fost in fata la ambasada. Au aparut si cei din cj cu copilasul si pe la 8 fara ceva ne-a strigat pe loteristi in ordine alfabetica. Ne-a cautat de tot ce avem la intrare, si ne-a trimis in fata la ghiseul 8. D-na blonda ne-a chemat pe rand sa predam actele si apoi sa platim. Am fost ultimul si cand am adus chitanta m-a oprit pt amprentare. La predat acte am fost intrebat cat am stat cel mai mult in afara si cine e sponsorul si cand l-am vazut ultima data. Si m-a intrebat cand am ajuns in tara si daca am domiciliul momentan in germania (da). Ordinea actelor e cea scrisa in plicul 2. Extrasul de cont nu necesita traducere. Au fost chemati toti la amprentare si apoi am asteptat. Vreau sa spun ca a fost f destinsa atmosfera si eu am ras si am glumit cu fam din Cluj si cu cei din turda tot timpul. pe la vreo 10 fara ceva a venit o d-soara draguta si tinerica la ghiseul 6. Am fost chemat de data aceasta eu primul la interviu. Pt ca am spus la predat acte ca stiu engleza interviul a fost in engleza. Am fost intreabt ce mai fac si apoi pus sa jur. Nu prea stia ce sa ma intrebe, ca drept dovada ca statea si se gandea pe loc ce sa mai intrebe. Deci nu exista o lista cu intrebari care le pun.. ce ii trece prin cap pers de la ghiseu pe moment. Am zambit si eu si ea tot timpul. M-a intrebat de ce am depus la loterie (ca am sperat sa castig) daca am prieteni rude in america, daca o sa stau la ei, daca o sa lucrez cu ei la inceput, daca am absolvit fac (nu inca) si daca vreau sa o continui, daca banii din cont sunt ai mei, s-a amuzat ca am fost respins de 3 ori pt viza normala in anii precedenti, si tot felul de banalitati... a fost f dragutza, chiar f dragutza (si daca citeste forumul cum zic unii ca asta fac cei de la mabasada chiar o rog sa ma contacteze sa iesim la un suc ))) ) Apoi mi-a spus zambind ca indeplinesc conditiile pt a mi se elibera o viza si sa astept sa mi-o imprime si m-a felicitat. Au urmat ceilalti loteristi si in afara de acslater care a luat viza la 4 noi toti am primit-o pe la 11 fara ceva. Ne-a explicat d-na blonda de la inceput ce e si cum e cu vizele si cu plicurile alea galbene, ne-a felicitat si ne-a urat succes. Asta a fost. Nici cel ma mic motiv de stres. Daca mergi relaxat si le zambesti de la inceput merge totul lejer. Daca esti stresat tot nu rezolvi nimic si la interviu gagica iti zambeste si te face sa scapi de emotii. Deci vizele sunt ale celor care au castigat. Nu trebuie sa va faceti griji. E ca si cum ati castiga la loto si va e teama ca nu va da premiul Daca are cineva vreo intrebare poate sa imi scrie pe mail, mess sau daca vrea ii dau si nr de tel. Acum sunt obosit, fericit si inca nu realizez ce mi se intampla. Urmeaza. Mult succes la cei care au de acum incolo interviul. P.S. tin sa multumesc celor de pe forum care mi-au spus ca imi trebuie cazierul nemtesc pt ca am avut nevoie de el
Display Modes | |
|
|