Noi suntem o familie din Brasov, cu doi copii .Ieri, 4 noiembrie am avut interviul. Plicul 2 l-am primit de vreo trei saptamini,fara instructiuni medicale. Totul a fost o cursa contra cronometru. Nu aveam nici un act tradus,deoarece pur si simplu nu m-am asteptat sa cistig. Ceata s-a risipit dupa ce am gasit acest minunat forum, deoarece aici am gasit toate informatiile de care aveam nevoie.Multumesc pe aceasta cale celor care au creat acest forum si celor care mi-au raspuns la intrebari. Ma bucur ca exista intr-adevar o solidaritate romaneasca, si voi sta si eu la rindul meu la dispozitia oricui are nevoie de un sfat sau ajutor din partea mea.Analizele medicale le-am facut la Centrul Medical Unirea si am fost placut impresionati de politetea si promptitudinea lor. Rezultatul il elibereaza in aceeasi zi.La interviu am fost programati la ora 8. Noi am dormit la Hotel Muntenia, care este foarte aproape de ambasad�, pe strada Academiei,linga Universitate, o camera cu trei paturi cu baie costa 1500000lei si fara baie costa 700000lei.
Dimineata la ora 7,30 am fost in fata ambasadei. Imediat cum am sosit ,un soldat ne-a indrumat unde sa asteptam , unde la scurt timp a venit o tipa( seamana cu Gabi Szabo) care ne-a luat la fiecare pasapoartele,spunindu-le celor care nu au avut poze potrivite sa mearga la dubita de linga ambasada sa faca poze.Apoi am intrat in ambasada, unde am asteptat vreo ora pina ne-a strigat la ghiseul 6. Acolo o tipa roscata ne-a cerut rind pe rind toate actele in ordinea urmatoare
riginal-copie-traducere. Atentie : la certificatul de casatorie cere 2 copii xerox, noi nu am avut decit una si ne-a taxat cu un dolar copia ,de unde am platit vreo trei dolari, ca nu aveau la caserie rest. Apoi supoare. A intrebat-o pe sotia daca are sentinta de divort din prima casatorie , act pe care nu l-am avut la noi ,din neatentie.
Ne-a spus ca sigur doamna Consul ni-l va cere. Ca suport finaciar am avut un apartament si o garsoniera evaluate ANEVAR la 70000dolari. AOS si bani in cont nu am avut. M-a intrebat daca pot sustine acest interviu in engleza cu doamna Consul si i-am raspuns ca da, apoi am platit la caserie 1750 dolari,ptr 4 persoane. Dupa aceea am asteptat sa intram la interviu vreo patru ore, timp care s-a scurs foarte incet din cauza emotiilor,pentru ca aveam un act lipsa.Intr-un tirziu ne-a strigat la ghiseul 6, unde doamna Consul,ne-a pus sa juram, ne-a amprentat, am semnat niste formulare. Este foarte politicoasa si zimbeste tot timpul. M-a intrebat daca vind apartamentul, si i-am raspuns ca il vind daca iau viza, m-a intrebat apoi ca de ce nu am lua-o si i-am raspuns da dinsa decide. M-a intrebat apoi ce intentionam sa lucram si i-am raspuns ca tot ceva in domeniul plantelor medicinale , noi avind o experienta de peste 15 ani in domeniul plantelor medicinale.Ne-a explicat apoi ca ne da viza cind aducem si actul care ne lipseste, ca nu mai este nevoie sa venim decit unul dintre noi, cu actul lipsa si pasapoartele. Cam asta este;personalul de la ambasada mi s-a parut politicos si bine organizat avind in vedere cit de multa lume incearca sa obtina mult rivnita viza americana. Succes tuturor si sa nu faceti greseala noastra!