Quote:
Originally Posted by stefioradu
Multam de raspuns. Oferta de lucru nu am. Oricum in meseria mea nu pot profesa pana nu echivalez studiile. O sa vin cu ceva bani si sper sa gasesc ceva de lucru pana voi rezolva cu studiile. Am o ruda acolo care s-a aratat dornica sa ma ajute. In Italia traim langa Venetia, Mestre. Apropo, suntem in trei. Fiica noastra are 12 ani. Tu unde esti? Ai ceva sfaturi pt noi?
|
Daca te referi la mine eu sunt inca in tara mama, la domiciliu.Am fost in ultimii ani, in fiecare an, in Veneto, la mare, in statiunea Bibione, si la niste prieteni, sot si sotie, care sunt asistenti medicali la o clinica din Abano Terme.Frumoasa zona insa din pacate viata s-a scumpit si acolo destul de mult. Mai mult ca si in Romania, in timp ce in Germania, daca ne limitam la produse alimentare cumparate de la magazin, si carburant, preturile sunt aproape identice cu cele din Romania.In unele situatii chiar ceva mai ieftine.Ma rog, acolo eficienta si pragmatismul sunt la putere.
Ai cetatenia italiana?Fiind asistent medical si daca detii si cetatenia italiana, in locul tau as incerca sa ma reloc in Ticino, Elvetia, unde se cauta personal medical.In acest canton voi sunteti favorizati de folosirea limbii italiene si stilul de viata italian cu care sunt familiarizati.Cunosc foarte bine care sunt regulile de stabilire si munca in Elvetia insa daca ai avea posibilitatea sa te reloci acolo, la nivelul vostru profesional ar fi mult mai ok fata de SUA.Imi permit sa afirm ca Elvetia este una dintre cele mai stabile tari din lume.Am prieteni nativi elvetieni de lb germana care locuiesc in cantonul Luzern si de la ei am aflat ca in ultimii 7 ani, de exemplu, acolo nu s-a schimbat ceva, inclusiv la preturi.Unii isi deschid firme iar altii intra in insolventa.Ei zic ca asa a fost intotdeauna insa nu au sesizat ceva sa se schimbe in ultimii 10 ani, de exemplu, in timp ce marea majoritate a tarilor din Europa, inclusiv Germania, a fost afectata de scumpiri sau de unele dificultati economice si sociale.Omul de rand din Elvetia nu a simtit criza economica din perioada 2007-2010.
La rubrica sfaturi iti recomand sa te documentezi cat mai mult despre viata reala din SUA care nu este cea pe care o stim din filmele americane.In viata fiecare are propria experienta de viata asa ca nu trebuie sa generalizam insa multe stari de fapt sunt comune, inclusiv la capitolul rezolvare.Multe lucruri interesante le poti afla pe acest forum daca ai vointa sa il rasfoiesti.Tu ai avantajul ca ai rude deja stabilite in SUA , dispuse sa te ajute, insa ideal ar fi sa nu te bazezi prea mult pe cineva, facandu-ti planuri de viitor construite exclusiv pe sprijinul ipotetic pe care ti-l pot acorda anumite persoane deoarece exista posibilitatea sa ai deceptii.