Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Locuri de munca

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-18-2014, 01:22 AM
Adriana Tomasevici Adriana Tomasevici is offline
Membru
Bobocel

Mihaela, daca tu ai gasit de aia care in loc sa se planga vin cu solutii, e bine! Eu am avut mai mult de-a face cu plangaciosi (si in general eu sunt aia care vine cu solutii si vrea sa mute muntii, lucru care nu i-a incantat intotdeauna pe sefii mei. Sefa mea de la spital, de exemplu, nu inghitea deloc chestia asta pentru ca la 40 de ani facuse trei copii in trei ani, mai avea si o adolescenta acasa, si de aia chiulea de la munca atat cat putea. Din cauza asta prefera oameni moi, care sa nu creeze probleme atata vreme cat lipsea. ). Parerea mea e ca americanii nu sunt asa de greu de "citit", cultura e intr-adevar diferita, dar de la un punct incolo suntem toti la fel. Gasesti de toate: si prosti, si destepti, si puturosi, si harnici, si oameni buni, si oameni rai...Cred ca e mai important ce avem in comun decat ce ne separa. Daca tu te simti emigrant, si ei te vor vedea la fel. Cativa ani la rand, pentru ca n-aveam o familie a mea, am petrecut Craciunul cu familia unei prietene americance. Oameni modesti, ca si parintii mei, tatal a lucrat toata viata la o tipografie, mama a stat acasa si a crescut cei trei copii...Mancarea era un pic diferita (paste si chestii italienesti) dar atmosfera era identica: aceeasi masa impodobita, aceeasi lancezeala de dupa masa, fratii amintindu-si de copilarie si intreband ce mai face X si Y, tatal concentrat la televizor pe nu stiu ce film, mama ba trebaluind prin bucatarie, ba la o tigara si un pahar de vin alb, nepotii ciondanindu-se de la jucarii... Nu m-am simtit straina nicio clipa.
Stiu ca asta e un thread despre interviuri si resume-uri, dar cred ca e important ca, inainte de a trimite un resume sau de a ne prezenta la un interviu sa ne reamintim sa fim noi insine si nu neaparat ceea ce credem noi ca ar vrea persoana aflata de partea cealalta a mesei sa fim. Si cred ca ar trebui sa ne fie mai putin teama ca vom fi judecati dupa niste standarde si reguli pe care nu le cunoastem.
Despre salarii de 100k, sunt nu doar destui emigranti, ba si destui americani care nici nu viseaza la asa ceva, nu cred ca suntem discriminati. Pentru mine, una, obiectivul nu e sa fac peste 100k, venitul familiei mele e peste (in principal datorita sotului meu), dar asta e mai putin important. Important e sa ma bucur de ceea ce am, stiu oameni care traiesc din ajutor social de $800.00 pe luna.
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules