Oriunde te duce jobul. Ca nu din lene am ajuns in State, majoritatea dintre noi. Cum tocmai vine primavara, ar fi momentul optim pentru o mutare acolo.
Orice zona are insa elemente specifice, asa si cu ND. Dincolo de faptul ca exista iarna adevarata cu strat gros de zapada (nu ca in Sud), iarna asta, inrudita cu cea canadiana, este mai grea decat cea cu care suntem noi romanii obisnuiti: este mai frig (minus 20F uneori) si dureaza mai mult. Pe de alta parte zona nu e asa extrema ca Alaska, unde poate in afara de Anchorage nu ai dupa ce merge fara sa ai un job in mana.
Eu unul m-am uitat anul trecut dupa niste joburi acolo, din pacate chiriile sunt deja ridicate de o buna bucata de vreme din cauza boom-ului, iar ce am vazut ca salarii oferite de school districts nu acopereau costurile, chiar daca exista nevoie urgenta de profesori pentru copiii multor noi relocati in ND din alte parti. Am inteles ca probleme similare exista si in sanatate, domeniu critic, pentru ca accidentele de munca si degeraturile (pe vreme de iarna) sunt relativ frecvente.