Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > Chicago

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-15-2009, 01:51 AM
SorinTgM's Avatar
SorinTgM SorinTgM is offline
Profesor
Forumo-dependent

Doar munca de birou ?
Daca nu tine figura luati in calcul un restaurant, un magazin, poate te realizezi in alt domeniu... Pot trece luni de zile fara rezultat.
Pina una alta ce ai zice de vreo luna-doua la parchet ? N-a murit nimeni.
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 08:25 PM
diapunctc's Avatar
diapunctc diapunctc is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by saramagusta View Post
A, si inca ceva: sfaturile legate de gasirea unui loc de munca sunt putin rizibile atunci cand vin din partea ta, Dia. Cu teoria stai bine, dar practica te-a cam omorat...
Asa-i . Chiar ma gandeam cand se va gasi primul care sa ma traga de maneca si sa-mi spuna ca n-am ce cauta pe thread-ul asta.

Ok: atunci sa ma limitez sa vorbesc din experienta - teste de typing dat in SUA X 2 - viteza bine peste limita ceruta de ei, evident text in engleza; etste de data entry - mi s-a spus mult peste medie si acuratete peste 99% la toate testele; resume studiat la agentie de plasare forta de munca si soldat cu multe "wow! impressive" ...si dupa peste 6 luni de "n-avem joburi" a urmat un mesaj de genul "s-ar putea sa avem joburi, dar nici vorba de 10$/ora...poate pe la 7,5$/ora"

Ajungi in situatia sa accepti orice job; asa am facut si eu => agent de vanzari; pentru ca sa constat dupa 2 saptamani ca fac chestii ilegale si risc amenzi peste 1000$ si vreo 3 luni inchisoare.
Ah, sa nu uit! si un sef care se lauda aproape zilnic ca nu trebuie sa fi inteligent sau sa ai vreo diploma ca sa faci bani, ca el la faculta doar a dormit la ore si a copiat ...si-n final s-a lasat de scoala, si uite ce bine a ajuns!

Dar daca zic astea o sa ziceti ca sperii lumea si-i descurajez pe oameni.

Asa ca pentru compensare o sa spun tot dine xperienta priprie (a sotului) ca daca ai un pic de noroc si dai de aomeni nromaoi, intr-o firma in care au mai lucrat romani sau alte tipuri de emigranti europeni (si ca urmare stiu angajatorii ca si romanii sunt oameni, si chiar ok), poti gasi job super ok, fara networking, fara expeirenta si calificari americane, unde esti platit din start peste 15$/ora pe baza calificarii din Romania si unde ti se da ocazia sa demonstrezi ca poti sa faci tot ce fac ei si sa ai rezultate mai bune la testele de evaluare decat orice american din firma.
Ce bine-ar fi daca mult mai multi romani proaspat ajunsi ar avea norocul asta, sa dea de oameni deschisi, dispusi sa iti dea o sansa sa demonstrezi ce sti si ce poti, si care nu se limiteaza sa creada ca lumea s-a terminat la granita SUA si tot ce vine din afara e net inferior americanului si nu se poate compara nici macar cu un absolvent de liceu american!

Ah, deci am inteles gresit...aproape gratis se referea la peste 6.000 dolari platiti din buzunar, din imprumuturi si alte solutii. ...mai ziceam si-n alte locuri, fiecare are dreptul la propriul sau punct de vedere.
Si daca datul cu matura la 7 AM in SUA se incadreaza la munca "de birou" ...imi confirmi parerea despre standardele foarte inalte ale americanilor.

Last edited by diapunctc; 07-09-2009 at 08:40 PM.
Reply With Quote
Old 07-10-2009, 03:27 AM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

Quote:
Originally Posted by diapunctc View Post
...ca daca ai un pic de noroc si dai de aomeni nromaoi, intr-o firma in care au mai lucrat romani sau alte tipuri de emigranti europeni (si ca urmare stiu angajatorii ca si romanii sunt oameni, si chiar ok), poti gasi job super ok, fara networking, fara expeirenta si calificari americane, unde esti platit din start peste 15$/ora pe baza calificarii din Romania si unde ti se da ocazia sa demonstrezi ca poti sa faci tot ce fac ei si sa ai rezultate mai bune la testele de evaluare decat orice american din firma....
doar ca să o aprob pe dia

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 02-11-2010, 08:07 AM
Edes's Avatar
Edes Edes is offline
Profesor

Quote:
Originally Posted by saramagusta View Post
Pentru sotie, pune-o sa aplice direct pe site-urile magazinelor sau restaurantelor din zona, si nu pe craigslist sau monster. Are sanse mai bune sa prinda macar interviul, daca nu jobul. Bateti zona in care locuiti si vanati anunturile de angajare din vitrine. Unde vedeti unul, intrati si cereti o aplicatie. Mall-urile sunt locuri foarte bune, pentru ca sunt multe magazine intr-un spatiu relativ mic: va plimbati si faceti si job research.
Dap asta e o idee super buna ptr toata lumea la inceput (sau nah majoritatea) ...si sunt sanse destul de mari sa prindeti un job de inceput asa ... job care ajuta daca nu cu altceva macar cu engelza si obisnuirea cu stilul lor de lucru

Bafta
Reply With Quote
Old 03-09-2010, 01:58 AM
ramonel ramonel is offline
Junior Member
Bobocel

Thumbs up

jeaaaaaaa am revenit... da da eu sunt initiatorul topic-ului..

ce sa zic...da ...asa e...am gasit job...si in domeniu...

plecat cu calculatoare din romania...si acu muncesc la instalat windows-uri 98 ca nu toti au Quad-Core si Win 7 pe aici

ce sa va zic... job-ul a picat ca din munti...

anuntul era pe shmen... din alea : angajam help desk...sa stie sa faca din alea alea alea... nu tu locatie...nici macar numar de telefon..doar adresa de e-mail sa trimiti cv...si adresa de email era de pe sait...cred ca de pe career builder...mai mult ca sigur...deci nu aveai sa stii unde sa aplici...

am fost sunat la 2-3 zile... vineri...marti mam dus la analize medicale...si mi-au zis ca ma suna sa imi zica daca e ok in functie de rezultatul "criminal record background" sau cum le zic ei... si de luni am inceput...

si acuma dupa 8 luni...tot la ei lucrez...mediu curat...foarte strict...persoane ciudate...dar stricte si pot sa "incerc" sa zic corecte...

am plecat din romania de la "bisericutze" si am dat de "manastiri" aici...amvai ce e aici...se mananca de pe picioare sa iti fure painea...trebuie sa fii destul de nesimtit sa supravietuiesti...dar noi romanii... inghitzim multe...ca asea ne-a invatat nea Base'... sa fim "devotati sistemului..."

ce sa zic...am aplicat cam o luna si jumate ... in stanga si in dreapta... de la "storage clerk" pana la "UPS si USPS si " mam dus si la chelner undeva pe Clark street cu Fullerton...peste tot....am dat la toti...mi-au dat toti...doar unu ma sunat... "auzi da toata experienta e in romania... si eu : da ! si el : oh...ok ..bye bye !"

ce sa mai zic?...sa zica cineva ca ma inshel?

hai v-am pupat !
Reply With Quote
Old 07-09-2009, 04:01 AM
POPI POPI is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by ramonel View Post
salut,

sunt venit in chicago de vreo luna de zile... in cook county stau, uei ce e rau cu mine?... stau si depun cv-uri si nici nu ma suna?(numai oferte de sales man si tzepari ordinari cu transferuri bancare... )am schimbat si formatul la resume si abordarea...si nimic...ce-au patit americanii?... poate stie cineva ceva ponturi... nu stiu ... acu pt inceput ma apuc de orice..numa nu la carat si la ridicat ca nu tine coloana

si sotia e in aceeasi situatie...are experienta de birou 3 ani in ro...si aici nici macar sa o sune careva de probleme de sanatate?

poate gresim noi undeva ! daca da...poate ne ajuta careva sa revenim pe drumul cel bun !

la ce ne pricepem?... calculatoare, birotica, clerk work cred ca ii zice... facem de toate...avem de toate

multumim de ajutor !

PS : sa nu ma trimiteti pe monster.com, careerbuilder, snagajob, craiglist (nr. 1 in tzepari), si altele ca daca nu ma insel am conturi pe toate
Eu zic asa : inchideti ochii si aplica fara numar dar asa cum spunea si Duduka mare atentie la resume uitati-va cam care sunt cerintele pt un specific job si baga din top. Iti dau perfecta dreptate careerbuilder, monster they all suck. Incearca totusi www.dice.com sau www.thinkenergygroup.com. De asemenea consulta si www.salary.com sa vezi din nou care ar fi cerintele ca de aici pleaca totul "COMPATIBILITATEA". Astia nu stiu despre experienta de munca din tarisoara noastra mica dar asta nu inseamna ca nu sunt interesati. Tine foarte mult insa si de sansa dar sansa nu vine singura trebuie si fortata un pic. Pot sa spun ca da este criza la noi in companie se resimte ffff tare au dat afara peste jumatate iar ca sa mai spun inca ceva primeam de regula in jur de trei oferte de la recruiteri saptamanal si nu spam-uri dar acum daca primesc una la luna este super OK deci este inr-adevar CRIZA. Succes mult in job hunting si multa multa rabdare

Numai bine

Razvan

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules