Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Comunitati de Loteristi in America > New York
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

New York

vrem sa ne mutam si noi in new york!!!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-15-2006, 08:11 PM
goldbabe goldbabe is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Question vrem sa ne mutam si noi in new york!!!

sintem in america de aproape 2 luni....unde stam nu ne place aproape deloc....in dearborn michigan.....dar doar aici am avut un sponsor si cineva care sa ne indrume cit de cit.....sotul meu si-a gasit serv in landscaping ( asa ceva a facut si in rom, doar ca acolo era inginer sef iar aici e muncitor....dar e multumit pt inceput, problema e ca la iarna s-ar putea sa nu-l mai tina )...eu stau acasa si ma plictisesc pt ca nu avem decit o masina cu care pleca el la serv....si sa luam alta acum e destul de greu....oricum in general nu ne place zona....eu engleza nu stiu f bine....cursuri pt engleza nu am gasit decit f scumpe..la 1300$......ne gindeam sa ne mutam...oare e mai bine in new york?...o sa-si gaseasca ceva de munca?....ce sfaturi de dati?....in ce cartier e cit de cit bine sa stai?...serv iti gasesti destul de usor?....va multumim pt orice sfat ne dati pt ca avem mare nevoie.....
Reply With Quote
Old 05-18-2006, 04:30 AM
florinmac's Avatar
florinmac florinmac is offline
Membru
Bobocel

Thumbs up

Salutare,

Si noi suntem de 2 luni si ceva aici, localizati in Westchester county, NY.
Eu am prins servici de inginer, dupa 3 sapt, pe felia mea, in Bronx. Oferta poate e mai mare aici, dar tot de noroc si de CV depinde.
Sotia mea a prins un curs gratuit de engleza la biblioteca orasului, 1 1/2 h pe saptamana.
Detalii despre cartierele NY-ului gasesti poate mai multe la sectiunea respectiva a forumului.
Daca vreti o zona linistita va recomand Westchester, ca mijloace de transport fiind masina, trenul si bus-ul, pt NYC.(40 min to grand central de la mine cu trenul)
Eu mi-am gasit job-ul pe craigslist, bineinteles dupa vreo 4 interviuri si vreo 10-15 CV-uri trimise.

keep in touch

Florin
Old 05-18-2006, 11:11 AM
Sidonia's Avatar
Sidonia Sidonia is offline
Profesor
Forumo-dependent

...ma intreb shi eu...ce gasiratzi interesant la new york ,k rezident ma refer evident....?
Pricep perfect de ce se pleaca din Boston in Orange County din Oklahoma in San Diego...dar zau de imi dau seama de ce s-ar reloca cineva de buna voie la New York...poate imi povestiti si mie...daca doriti evident...
Reply With Quote
Old 05-18-2006, 05:52 PM
Cezar's Avatar
Cezar Cezar is offline
Administrator

Cred ca este vorba in primul rind de oportunitatzile care sint mai numeroase in marile aglomerari urbane gen New York, Chicago, LA etc.

Dar daca nu stai bine cu limba si experiantza acumulata in Ro nu prea pusca cu ceea ce se gaseste pe piatza in US, itzi cam pierzi rabdarea si incepi sa realizezi ca adaptarea americana nu e chiar asa de ushoara. Cursurile sint scumpe si ti se pare greu sa te apuci de invatzat ... iar.

Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni dar sfatuiesc pe totzi proaspetzii venitzi sa se inarmeze cu MULTA rabdare si sa isi analizeze foarte bine puterile, experientza dobindita in Romania si apoi sa ia o decizie in ceea ce priveste relocarea.

Asa cum spuneai ... in Dearborn/ MI macar avetzi pe sponsorul vostru si cineva care v-a indrumat cit de cit...in NY va trebuie mult curaj, rabdare si hotarire sa reusitzi. Sa nu ma intzelegetzi gresit >> NU e imposibil!
Reply With Quote
Old 05-19-2006, 04:27 AM
abba abba is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Sidonia
...ma intreb shi eu...ce gasiratzi interesant la new york ,k rezident ma refer evident....?
Pricep perfect de ce se pleaca din Boston in Orange County din Oklahoma in San Diego...dar zau de imi dau seama de ce s-ar reloca cineva de buna voie la New York...poate imi povestiti si mie...daca doriti evident...
NY e frumos ptr. cine la vazut si stie exact ce poate gasi acolo, relocare se poate face si acolo, de ce nu? sunt persoane care n-ar veni din NY nici sa le iei viata . NY e ceva modern , ceva .....cum nu are nici un alt Stat din US, ceva .......UNIC , dar ........daca nu l-ai vazut, n-ai cum sa sti.
Reply With Quote
Old 05-19-2006, 08:06 AM
Sidonia's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by abba
NY e frumos ptr. cine la vazut si stie exact ce poate gasi acolo, relocare se poate face si acolo, de ce nu? sunt persoane care n-ar veni din NY nici sa le iei viata . NY e ceva modern , ceva .....cum nu are nici un alt Stat din US, ceva .......UNIC , dar ........daca nu l-ai vazut, n-ai cum sa sti.
De asta intreb...ca sa aflu....pana acum am "ascultat" doar oameni nemultumiti de "rezidatul" in New York...vreau sa cunosc si de ce s-ar reloca oamenii acolo...poate ma imbie si pe mine......daca o mai fi loc ...
Reply With Quote
Old 05-19-2006, 01:34 PM
florinmac's Avatar
florinmac florinmac is offline
Membru
Bobocel

" Daca in NY bate vantul, in restul Americii e furtuna"
Old 06-04-2006, 09:59 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Sidonia
zau de imi dau seama de ce s-ar reloca cineva de buna voie la New York...poate imi povestiti si mie...daca doriti evident...
To exchange hanging out at the mall, small town greatness (as in "all great minds think alike"), the curse of driving, manicured lawns, grey squirrels, well-behaved kids and pets for the ocean, the Metropolitan Opera, enough restaurants to dine for 45 years at a different location every night, the subway, grey rats, and suburbia-intolerant bitterly ironic boys and girls used to a place called Bucharest. That's 7 reasons for you, assuming I actually live to reach the age of 77. Do send me a reminder at that point.

Sincere scuze, nu-mi sta in obicei dar textul a iesit in engleza, nu stiu ce are stiloul azi.

Stood by the bus stop with a felt pen
In this suburban hell
And in the distance a police car
To break the suburban spell
I only wanted something else to do but hang around
I only wanted something else to do but hang around
(Hang around, hang around)
Let's take a ride, and run with the dogs tonight
In Suburbia
You can't hide, run with the dogs tonight
In Suburbia
Break a window by the town hall
Listen, the siren screams
There in the distance, like a roll call
Of all the suburban dreams

(Suburbia, where the suburbs met Utopia)

Pet Shop Boys- Suburbia
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)

Last edited by Boema : 06-04-2006 at 02:02 PM.
Reply With Quote
Old 06-06-2006, 11:55 PM
Sidonia's Avatar
Profesor
Forumo-dependent

Nu sunt pe deplin convinsa ca ar fi un loc grozav de relocare dar, multumesc pentru descriere...care ar fi cea interesanta perioada din an pentru vizitat NY ?
Reply With Quote
Old 06-07-2006, 02:51 AM
Boema's Avatar
Boema Boema is offline
Moderator
Team Member

Oricare perioada. Eu l-am vazut prima data de Craciun, a doua oara in mai, a treia oara in septembrie, a patra oara la inceputul lui decembrie, a cincea oara in aprilie, a sasea oara in august, apoi m-am mutat aici. Nu-mi amintesc sa ma fi deranjat ceva vreodata sau sa fi fost vreo perioada mai indicata ca alta. Vara nu e prea cald, iarna nu e prea frig, e clima oceanica, mereu se gaseste ceva de facut si de vazut. Daca te preocupa o atractie anume, trebuie sa te interesezi din vreme ca sa nu fie tocmai aia inchisa sau in renovare, dar in genere daca e una inchisa, sunt alte 200 deschise. Nu inseamna ca o sa stau aici toata viata, dar ca sa obiectezi la ceva din New York inseamna sa ignori ca exista infinite variante si posibilitati in acest oras, ca si in Chicago de altfel, insa acolo e mai greu cu clima care te pune la incercare si uniformizeaza tot.
Skill is my luck and courage is my friend.

Dr. George Crabbe (1754-1832)

Last edited by Boema : 06-07-2006 at 02:54 AM.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules