Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Despre cetatzenie

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-20-2005, 11:13 PM
Octav's Avatar
Octav Octav is offline
Junior Member
Bobocel

Default Intrebare mai complicata despre cetatenie

Salutare tuturor - am inca o intrebare, pentru cei care stiu mai bine ce zice legea americana.
In mod normal, ca sa poti aplica pentru cetatenie, dupa 5 ani de rezidenta, trebuie sa fi petrecut minim 2.5 ani in US, daca nu, se anuleaza GC - asa ne-a zis la ambasada. Dar... ce se intampla daca nu aplic peste 5 ani (din diverse motive, as putea sa nu indeplinesc conditia de minim 2.5 ani in state), si o aman, inca niste ani, in care as sta mai mult pe acolo? Se calculeaza pe intreaga perioada (sa zicem, 10 ani), sau se socoteste doar situatia ultimilor 5 ani?
Numai bine,
Octav
Old 01-21-2005, 12:10 AM
Duduka's Avatar
Duduka Duduka is offline
Profesor
Forumo-dependent

Octav,
daca inteleg eu bine, intrebarea ta principala este ce se intampla dupa 5 ani daca nu aplici pentru cetatenie. Raspuns:nimic. Ramai rezident permanent inca 5 ani. Inainte de 10 ani de la dobandirea green cardului poti aplica pentru prelungirea lui. Stiu ca dupa ani de rezidenta te poti trezi luat la intrebari despre care ti-s intentiile: vrei sau nu cetatenie...
Despre cum se calculeaza perioada dupa care poti aplica, cu iesiri cu tot, s-a scris cu cateva subiecte mai jos.
Old 03-06-2011, 03:15 AM
pvf pvf is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Quote:
Originally Posted by Duduka View Post
Octav,
Despre cum se calculeaza perioada dupa care poti aplica, cu iesiri cu tot, s-a scris cu cateva subiecte mai jos.
Datzi-mi si mie link-ul/link-urile ce contin info. despre cum se calculeaza perioada pentru aplicare la cetatenie. Am lipsit aprox. 1 an din USA si vreu sa stiu cum ma afecteaza. Calendaristic am 5 ani de cand am intrat prima oara in USA cu GC dar matematic imi ies 4 ani (am scazut zilele de vacanta, vizite in afara USA).
Cine cunoaste si vrea sa ma documenteze????
Old 03-06-2011, 08:35 AM
MANOLOS's Avatar
MANOLOS MANOLOS is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by pvf View Post
Datzi-mi si mie link-ul/link-urile ce contin info. despre cum se calculeaza perioada pentru aplicare la cetatenie. Am lipsit aprox. 1 an din USA si vreu sa stiu cum ma afecteaza. Calendaristic am 5 ani de cand am intrat prima oara in USA cu GC dar matematic imi ies 4 ani (am scazut zilele de vacanta, vizite in afara USA).
nu cunosc ...dar te poti documenta si singur ...cel putin eu am vazut ca sint explicatii destul de clare la subiect ..totul este sa iti faci timp sa citesti putin..!

http://paginaloteristilor.ro/for...ead.html?t=8752

destul de detailate mi s-au parut explicatiile lui ....Aramis(scz Aramis ca te dau in git)
Old 03-06-2011, 09:18 AM
cris2011's Avatar
cris2011 cris2011 is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by MANOLOS View Post
nu cunosc ...dar te poti documenta si singur ...cel putin eu am vazut ca sint explicatii destul de clare la subiect ..totul este sa iti faci timp sa citesti putin..!

http://paginaloteristilor.ro/for...ead.html?t=8752

destul de detailate mi s-au parut explicatiile lui ....Aramis(scz Aramis ca te dau in git)

hi, hi, hi, repede Monolos are pregatite link-uri pentru orice subiect...
googlenolos? Sau manoogle?
Old 03-06-2011, 10:11 AM
MANOLOS's Avatar
MANOLOS MANOLOS is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by cris2011 View Post
hi, hi, hi, repede Monolos are pregatite link-uri pentru orice subiect...
googlenolos? Sau manoogle?
ramin la parerea ca este bine sa fi documentat cind iti doresti sa faci un pas important in viata.
In viitor ..sau niciodata doar timpul va decide...dar asa sintem noi cei care ne incercam norocul ..speram ca odata si odata se va sparge gheata.
Nimeni nu ne va putea lua visurile si sperantele ..poate doar timpul ne va schimba pe noi insine!
Old 03-08-2011, 12:04 AM
POPI POPI is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by pvf View Post
Florine uite citeste aici si daca raspunzi NU nu esti eligibil.

http://www.uscis.gov/files/article/attachments.pdf
Old 03-08-2011, 02:38 AM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

�nainte de a ne da cu părerea despre c�t de multă engleză ştie unul sau altul (eu unul nu pretind că sunt un vorbitor perfect de engleză şi nici nu voi fi vreodată), răspunde-mi la �ntrebare: unde scrie (�n ce ai postat tu ca extras de pe site-ul USCIS sau �n altă parte) că trebuie să fi fizic prezent �n SUA �ntre data depunerii N-400 şi cea a obţinerii cetăţeniei?

şi după aia poţi să-mi tot bagi la tutoriale.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 04-13-2011, 02:44 PM
Milie Milie is offline
Moderator
Team Member

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
�nainte de a ne da cu părerea despre c�t de multă engleză ştie unul sau altul (eu unul nu pretind că sunt un vorbitor perfect de engleză şi nici nu voi fi vreodată), răspunde-mi la �ntrebare: unde scrie (�n ce ai postat tu ca extras de pe site-ul USCIS sau �n altă parte) că trebuie să fi fizic prezent �n SUA �ntre data depunerii N-400 şi cea a obţinerii cetăţeniei?

şi după aia poţi să-mi tot bagi la tutoriale.
http://www.uscis.gov/portal/site/usc...00b92ca60aRCRD
General Path to Citizenship

There are various naturalization provisions that allow permanent residents also known as (green card holders) to become U.S. citizens. The most common of these provisions is section 316(a) of the Immigration and Nationality Act (INA) which allows a person who has been a permanent resident for at least 5 years to apply for naturalization
Eligibility Requirements

To be eligible for naturalization under section 316(a) of the INA, an applicant must:
  • Be 18 or older<LI sizcache="35" sizset="19" jQuery1302698550796="22">Be a permanent resident (green card holder) for at least 5 years immediately preceding the date of filing the Form N-400, Application for NaturalizationHave lived within the state, or USCIS district with jurisdiction over the applicant�s place of residence, for at least 3 months prior to the date of filing the application
  • Have continuous residence in the United States as a permanent resident for at least 5 years immediately preceding the date of the filing the application
  • Be physically present in the United States for at least 30 months out of the 5 years immediately preceding the date of filing the application
  • Reside continuously within the United States from the date of application for naturalization up to the time of naturalization
  • Be able to read, write, and speak English and have knowledge and an understanding of U.S. history and government (civics).
  • Be a person of good moral character, attached to the principles of the Constitution of the United States, and well disposed to the good order and happiness of the United States during all relevant periods under the law
Reply With Quote
Old 03-10-2005, 07:12 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Ma indoiesc ca te ia cineva la intrebari. Stiu o persoana care e de 20 de ani LPR si nu intentioneaza sa aplice pentru cetatenie. De ce? E cetatean canadian si anticipeaza ca se va retrage la pensie acolo.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules