|
|
||||
|
||||
Intrebare mai complicata despre cetatenie
Salutare tuturor - am inca o intrebare, pentru cei care stiu mai bine ce zice legea americana.
In mod normal, ca sa poti aplica pentru cetatenie, dupa 5 ani de rezidenta, trebuie sa fi petrecut minim 2.5 ani in US, daca nu, se anuleaza GC - asa ne-a zis la ambasada. Dar... ce se intampla daca nu aplic peste 5 ani (din diverse motive, as putea sa nu indeplinesc conditia de minim 2.5 ani in state), si o aman, inca niste ani, in care as sta mai mult pe acolo? Se calculeaza pe intreaga perioada (sa zicem, 10 ani), sau se socoteste doar situatia ultimilor 5 ani? Numai bine, Octav
|
||||
|
||||
Octav,
daca inteleg eu bine, intrebarea ta principala este ce se intampla dupa 5 ani daca nu aplici pentru cetatenie. Raspuns:nimic. Ramai rezident permanent inca 5 ani. Inainte de 10 ani de la dobandirea green cardului poti aplica pentru prelungirea lui. Stiu ca dupa ani de rezidenta te poti trezi luat la intrebari despre care ti-s intentiile: vrei sau nu cetatenie... Despre cum se calculeaza perioada dupa care poti aplica, cu iesiri cu tot, s-a scris cu cateva subiecte mai jos.
|
|||
|
|||
Quote:
Cine cunoaste si vrea sa ma documenteze????
|
||||
|
||||
Quote:
http://paginaloteristilor.ro/for...ead.html?t=8752 destul de detailate mi s-au parut explicatiile lui ....Aramis(scz Aramis ca te dau in git)
|
||||
|
||||
Quote:
hi, hi, hi, repede Monolos are pregatite link-uri pentru orice subiect... googlenolos? Sau manoogle?
|
||||
|
||||
Quote:
In viitor ..sau niciodata doar timpul va decide...dar asa sintem noi cei care ne incercam norocul ..speram ca odata si odata se va sparge gheata. Nimeni nu ne va putea lua visurile si sperantele ..poate doar timpul ne va schimba pe noi insine!
|
|||
|
|||
Quote:
http://www.uscis.gov/files/article/attachments.pdf
|
||||
|
||||
�nainte de a ne da cu părerea despre c�t de multă engleză ştie unul sau altul (eu unul nu pretind că sunt un vorbitor perfect de engleză şi nici nu voi fi vreodată), răspunde-mi la �ntrebare: unde scrie (�n ce ai postat tu ca extras de pe site-ul USCIS sau �n altă parte) că trebuie să fi fizic prezent �n SUA �ntre data depunerii N-400 şi cea a obţinerii cetăţeniei?
şi după aia poţi să-mi tot bagi la tutoriale.
|
|||
|
|||
Quote:
General Path to Citizenship There are various naturalization provisions that allow permanent residents also known as (green card holders) to become U.S. citizens. The most common of these provisions is section 316(a) of the Immigration and Nationality Act (INA) which allows a person who has been a permanent resident for at least 5 years to apply for naturalization Eligibility Requirements To be eligible for naturalization under section 316(a) of the INA, an applicant must:
|
|
|||
|
|||
Ma indoiesc ca te ia cineva la intrebari. Stiu o persoana care e de 20 de ani LPR si nu intentioneaza sa aplice pentru cetatenie. De ce? E cetatean canadian si anticipeaza ca se va retrage la pensie acolo.
|
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|