|
|||
|
|||
timp in afara USA
Salutare.
Sunt posesor de Green Card si vreau sa ma intorc in tara o perioada. Cat timp pot sa stau acolo fara sa imi pierd dreptul de a mai veni inapoi in USA. La ambasada stiam ca este 1 an (2 ani in caz ca se face ceva cerere si imi este aprobata). Dar am auzit mai nou ca doar 6 luni se pot sta in afara USA si apoi nu se mai poate intra in USA ca si posesor de green card. Mersi. |
|
|||
|
|||
Macar poate stie careva un link pe unde sa citesc.
Mersi. |
|
|||
|
|||
Cauta si aici:
http://uscis.gov/graphics/howdoi/permres.htm http://uscis.gov/graphics/feedback.htm Daca pleci pana la 6 luni, nu este nici un fel de pericol. Daca pleci intre 6 luni si 1 an, singurul inconvenient este acela ca-ti intrerupi rezidenta continua. Daca pleci peste 1 an ai nevoie de un re-entry permit si trebuie sa ai un motiv bine intemeiat sa stai in afara Statelor. S-a dezbatute pe larg aceasta problema si pe acest forum in special la : http://paginaloteristilor.ro/for...pic.html?t=1959 Totul este sa ai vointa de a cauta!!! |
|
|||
|
|||
Mersi de raspuns. Vointa sa caut am, dar timp nu prea este din pacate si am zis ca pe forumul asta aflu mai multe.
Acuma o alta intrebare...poate aiurea. Daca sa spunem ca pierd green cardul, pe viitor as putea sa obtin viza de turist in USA? Sau daca nu i-am vrut definitiv nu mai am nici o sansa sa ajung pe aici nici macar in vizita? Nu stiu daca a fost o asemenea situatie dar nu doare sa intreb. Mersi. |
|
||||
|
||||
"As vrea sa pun si eu o intrebare...
Daca merg pe Marte, ma intilnesc cu martzienii si ma rapesc, oare imi vor confisca green cardul? Nu exista nici un mod de a le demonstra ca de fapt eu sint roman si nu american? Dar de mincare ce imi dau acolo? Nu stiu daca au apa... Ce ma fac? Off...poate ma lamuritzi ce sa fac cu amicul meu Gigel care a zis ca isi ia bilete la "One Flew Over the Cuckoo's Nest" in perioada asta, dar n-are masina cu ce sa mearga la spectacol..." HAI MAHH VIRGILE DA-O INCOLO DE TREABA! Totzi sintem ocupatzi poate pina peste cap!! |
|
|||
|
|||
Mi-a placut ce ai scris. Chiar am ras. Nu mi-am pus asemenea intrebari pana acuma, dar niciodata nu e prea tarziu.
Cred ca e bine sa fii site admin si sa ai puterea sa te legi de oricine intr-un mod cat mai ironic. "Sa aplic o corectie celor impertinenti ce pun intrebari fara sens. Doar de aia am eu painea si cutitul. Sa fac ce vreau eu." Imi cer scuze pentru ca am pus intrebari prea "fizzzolofice". Mentionasem ca e o intrebare mai aiurea, asa ca a raspuns cine a putut. Dar mersi de raspuns. O sa tin cont de el. Cine stie cand ajung pe Marte si nu stiu nici macar ce sa ma intreb pe acolo... O zi cat mai buna. p.s. : Nu te obosi sa-mi raspunzi. Poti sa-mi stergi direct contul, ca tot ai "puterea" asta. A zis Gigel ca te saluta si el. Poti sa stergi si contul lui daca vrei... |
|
||||
|
||||
Daca ti-ai pierdut GC poti sa rezolvi totul de aici:
http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/e-i-90.htm Trebuie sa ai niste copii de pe green card si sa demonstrezi ca ai fost in US in ultimul an. http://bucharest.usembassy.gov/Visas/Green_Card.html Daca l-ai pierdut in afara US si nu ai stat mai mult de 6luni, maxim-maxim 1 an in afara US atunci vei avea nevoie de o "Scrisoare de transport" de la ambasada. Vezi linkul de mai sus. Cat despre viza de turist, nu stiu daca se poate. Este posibil sa ti-o refuze din moment ce esti deja pe statut de "viza de imigrant" sau ai fost in trecut. Intreaba si tu la ambasada si vezi daca ce raspuns iti dau si ei.
|
||||
|
||||
Quote:
Raspunsul este: categoric NU. Daca vreodata iti pierzi calitatea de rezident permanent nu vei mai obtine nici viza de turist (B) si nici de student (F) ori de schimb cultural (J) la un moment ulterior, fiindca ai manifestat odata intentie de emigrare, iar vizele de turist si de student si de schimb cultural sunt vize cu intentie de non-emigrant. Aici e vorba de notiunea legala de intentie care se bate cap in cap. Exista o intrebare pe formularul de viza: ati manifestat vreodata intentie de emigrare, mai exact: have you or anyone else filed an immigration petition on your behalf? Deci atentie. Din toate punctele de vedere, nu ai voie sa decazi din calitatea de rezident permanent fiindca dupa aceea este greu, daca nu imposibil, de obtinut un statut legal oricare ar fi el. Viza de munca teoretic ai putea obtine ulterior fiindca aceea este cu intentie duala, emigrant-non emigrant. Nu era greu de raspuns la intrebare, trebuia numai sa existe un interlocutor caruia sa ii sune normal ce ai dorit tu sa afli. Noapte buna, Virgil.
|
||||
|
||||
Quote:
|
||||
|
||||
Aaaa... pai eu intelesesem ca s-a pierdut fizic. In cazul in care el nu vrea in state atunci e alta problema, si nu cred ca ii mai da cineva viza.
Desi ar fi ciudat si se cam bat ideile cap in cap, deoarece atunci cand ai viza de imigrare si totusi renunti la acest statut, ti-ai demonstrat intentia de a nu emigra. Si daca ai avut viza de emigrant si ai pierdut statutul cu buna stiinta, ce te-ar mai face sa ramai in state ulterior pe baza unei vize de vizitator? E ciudata problema.
Display Modes | |
|
|