Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Am cistigat Loteria Vizelor!

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-02-2010, 05:46 PM
Gianina's Avatar
Gianina Gianina is offline
Moderator
Team Member

Default Intrebari si raspunsuri pentru promotia de loteristi DV2014

Loteristi din promotia DV 2014, aici puteti adresa intrebari si posta raspunsuri despre subiecte care va intereseaza legat de faptul ca ati castigat si pasii de urmat.

Inainte de adresa o intrebare, folositi butonul �Search� de pe pagina de start cautand dupa cuvinte cheie (ex. cazier, cazare Bucuresti, etc) si veti afla raspunsul la multe din intrebarile voastre. Daca nu gasiti raspunsul, atunci adresati intrebarea voastra in cadrul actualului subiect.

Nu divagati de la subiect sau posta aici intrebari fara nici o legatura cu DV 2014 pentru ca vor fi sterse sau mutate la alte rubrici.

Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Mult noroc si bafta tuturor,
Gianina

Last edited by Aramis; 05-01-2013 at 09:55 PM.
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 11:44 AM
alex007's Avatar
alex007 alex007 is offline
Forumar fidel
Profesor

liniste.....
05/27/13 Medical Exam (Regina Maria)
05/29/13 Interview (Successful)
06/03/2013 OTP-LON-DUB-BOS
06/17/2013 SSN Arrived
07/13/2013 GC Arrived
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 01:13 PM
theatiaret theatiaret is offline
Junior Member
Bobocel

Red face Cn 38xxx

Buna ziua,
am castigat ...dar am CN foarte mare 38 000.... din ceea ce s-a intamplat in anii precedenti, daca a-ti urmarit....am vreo sansa reala de a primii dosarul doi?

eu nu prea sunt informata, daca poate sa ma ajute cineva.... va multumesc si bafta tuturor!
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 02:12 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

1. nu există "dosar doi"
2. de c�nd alocarea CN se face pe zone geografice și nu la grămadă toată lumea a ajuns la interviu (cu excepția 2005). dacă nu s-a atins pragul de țară bine�nțeles, ceea ce nu e cazul Rom�niei.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 06:14 PM
GropiTze's Avatar
GropiTze GropiTze is offline
Membru
Invatzacel

Fiind primul dintre castigatorii de anul acesta care au postat pe forum, va dati seama ca sunt hotarat sa-mi fructific sansa pe care o am.
In principiu, imi place sa privesc tot acest proces (care a inceput din momentul in care am fost selectat) intr-un mod foarte structurat.
Pasii de parcurs ar fi urmatorii:
  1. plicul, continand DSP 122, DS 230, poze (2), scrisoarea cu codul de bare, trimise catre KCC
  2. acordarea unui Visa Number & programarea interviului la Ambasada US
  3. pregatirea pt. interviu, cu actele si examenul medical necesar + suportul financiar
  4. obtinerea vizei, calatoria spre U.S. unde se acorda Green-Cardul

O data ce am o imagine generala a intregului proces, ma concentrez exclusiv pe pasul 1; ceea ce recomand si altora. Nu-mi bat capul acum cu acte pt. interviu si altele.

Acum legat de acest prim pas, completarea formularelor:
Pozele ,in numar de 2, identice, in genul celei folosita pt. aplicatie. Am dreptate?
La verificarea Entrant-Status, scrisoarea am salvat-o in format pdf, 2 pagini in total. Cand se refera la "printed copy of this barcode sheet", ma gandesc ca e a doua pagina.Are ceva daca listez toate scrisoarea si o pun in plic?

Cat despre cele 2 formulare, as vrea sa-mi spuneti care e modul american de abordare, adica permite mici scapari, (in genu las' ca merge si asa) ?
Am descarcat de pe state-gov DSP si DS'ul.Sunt ambele in format PDF
si permit completarea direct in document.
Cum se practica (cei care au obtinut viza), in format electronic, sau le listez si scriu totul exclusiv de mana?. E o modalitate recomandata? De asemenea se specifica faptul ca Case Number sa fie scris("written") in dreapta sus a fiecarei pagini din formular. PDF-urile nu permit editarea acelei zone

DSP 122:
Mentioneaza aici ca toare raspunsurile sa fie in engleza.
Si ca trebuie completate toate campurile, obligatoriu
Cum procedam la:
3. Mailing Address: ma refer la denumire
6. Education- campurile Other, daca nu se aplica, il mai completez?
Si altele de genul numele sotiei, desi nu sunt insurat.
6b. Se completeaza absolut toate campurile din tabele?. Chiar si cele de unde bifezi No la Have u ever applied for a SSN?, unde iti cere numarul
7c. La fel ca mai sus.
In final, semnatura care banuiesc ca se scrie de mana.

You will be notified by mail of your appointment date. Prin asta ei inteleg corespondenta postala? Imi scrisoare zice ca prin e-mail

DS230
In instructiuni specifica marcarea campurilor care nu se aplica cu N\A
Asta presupune absolut toate acele tabele lungi?

10 si 11. to be presented at the interview, completate la amandoua, corect? La fel la telephone number( de 2 ori)
12. Present Occupation: Student, in cazul meu. Sau Engineer?
30. Unde am locuit mai mult de 6 luni. Daca il completez, trebuie sa dovedesc(viza de flotant, cumva)?
32. In ce sector de activitate doresti sa lucrezi: E ok
IT and Telecommunications. Sau scriu Information Technology?
39. N/A la toate?

Buun, completez toate cele, le pun in plic, si le trimit ca o scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, catre KCC; expediere internationala, mai mentionez ceva la cei de la posta?
Vreau sa am garantia ca ajunge la timp.

Eu am niste plicuri de dimensiuni mai mari(mai mari ca un caiet studentesc). Ma gandesc ca sunt ok astea
La Expeditor si Destinatar le scriu in engleza?Si scriu efectiv
DESTINATAR: Kentuchy Consular...

Am vazul ca in thread-ul Formulare 2013 a postat cineva niste formulare completate.Zic eu, incomplete. Poate acea persoana sa-si dea cuvantul ca a obtinul viza, cu acele formulare?

O ultima chestie in final: Din momentul in care am expediat plicul, care e modalitatea de a confirma ca a ajuns la KCC si corespunde cu toate regulile?. In cate zile ajunge, cu Posta Romana, sa zicem?

Va multumesc anticipat.

PS: La aplicatia facuta in Octombrie am specificat Mailing Address intr-un format de genul: Str. G***a bl. CG21 et.2 ap.1*. E recomandat sa pastrez acest format

Last edited by GropiTze; 05-02-2013 at 06:25 PM.
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 06:28 PM
Aramis's Avatar
Aramis Aramis is offline
Omu' cu cioci
Team Member

și de ce zici tu că formularele alea sunt incomplete?

Quote:
Originally Posted by GropiTze View Post
2. acordarea unui Visa Number & programarea interviului la Ambasada US
visa number se acordă doar după interviu. dacă �l iei.
Quote:
4. obtinerea vizei, calatoria spre U.S. unde se acorda Green-Cardul
GC-ul se �acordă� imediat după POE. odată ce ai intrat viza devine GC temporar, valabil un an de la data intrării.
Quote:
Pozele ,in numar de 2, identice, in genul celei folosita pt. aplicatie. Am dreptate?
aceeași compoziție, 2"x2" (50x50)
Quote:
Cum se practica (cei care au obtinut viza), in format electronic, sau le listez si scriu totul exclusiv de mana?
Quote:
E o modalitate recomandata?
nu are a face, pot fi complectate fie electronic fie de m�nă. depinde de c�t de lizibil scrii.
Quote:
DSP 122:
3. Mailing Address: ma refer la denumire
adresa de corespondență. nu prea mai contează, pentru că nu se mai folosesc �nștiințări scrise. dar dacă se cere, asta e.
Quote:
6. Education- campurile Other, daca nu se aplica, il mai completez?
unele �ntrebări au răspunsurile de genul Yes or No, single option sau multiple option. funcție de �ntrebare, mai răspunzi suplimentar sau nu. �n cazul acesta e nu.
Quote:
Si altele de genul numele sotiei, desi nu sunt insurat.
unde �n DSP se cere numele soției?
Quote:
6b. Se completeaza absolut toate campurile din tabele?. Chiar si cele de unde bifezi No la Have u ever applied for a SSN?, unde iti cere numarul
ca mai sus, se complectează dacă sunt relevante
Quote:
7c. La fel ca mai sus.
cei care aplică pe baza punctului 6 (Education) nu trebuie să complecteze punctul 7. este recomandabil �nsă să o faceți. �i dă ofițerului consular o dovadă �n plus că vă știți descurca.
Quote:
In final, semnatura care banuiesc ca se scrie de mana.
dacă poți semna exact așa cum ies formularele la imprimantă...
Quote:
You will be notified by mail of your appointment date. Prin asta ei inteleg corespondenta postala? Imi scrisoare zice ca prin e-mail
de vreo 2-3 nu se mai folosește corespondență scrisă.
Quote:
DS230
In instructiuni specifica marcarea campurilor care nu se aplica cu N\A
Asta presupune absolut toate acele tabele lungi?
da, pentru prima linie la care nu mai ai nimic de complectat.
Quote:
10 si 11. to be presented at the interview, completate la amandoua, corect? La fel la telephone number( de 2 ori)
doar dacă nu ai acum pe nimeni pe cine să treci la 10 și 11
Quote:
12. Present Occupation: Student, in cazul meu. Sau Engineer?
depinde. lucrezi �n momentul ăsta?
Quote:
30. Unde am locuit mai mult de 6 luni. Daca il completez, trebuie sa dovedesc(viza de flotant, cumva)?
nu trebuie să dovedești nimic.
Quote:
32. In ce sector de activitate doresti sa lucrezi: E ok IT and Telecommunications. Sau scriu Information Technology?
poți trece ce vrei tu. nu are relevanță oricum. poți pune și None, dacă ai puț de petrol �n spatele casei...
Quote:
39. N/A la toate?
da
Quote:
Buun, completez toate cele, le pun in plic, si le trimit ca o scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, catre KCC; expediere internationala, mai mentionez ceva la cei de la posta? Vreau sa am garantia ca ajunge la timp.
ajunge at�t.
Quote:
La Expeditor si Destinatar le scriu in engleza?Si scriu efectiv DESTINATAR: Kentuchy Consular...
la expeditor scrii adresa după regulile rom�nești. la destinatar după cele americane.
Quote:
O ultima chestie in final: Din momentul in care am expediat plicul, care e modalitatea de a confirma ca a ajuns la KCC si corespunde cu toate regulile?. In cate zile ajunge, cu Posta Romana, sa zicem?
nu o să știi dacă corespunde dec�t la interviu. adică o să știi dacă nu a corespuns c�nd or să-ți dea reject. la programul DV nu există noțiunea de RFE. o să știi că ajuns c�nd o să-ți vină confirmarea �napoi (sau funcție de serviciul folosit, cea electronică.

Ion Luca Caragiale (1852-1912)
Frumoasă ţară avem! Păcat că e locuită.
*** colectiv, Academia Caţavencu

Last edited by Aramis; 05-02-2013 at 07:33 PM.
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 10:18 PM
IOANlazar IOANlazar is offline
Junior Member
Bobocel

Mulţumesc..
Reply With Quote
Old 05-03-2013, 12:05 PM
theatiaret theatiaret is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by Aramis View Post
1. nu există "dosar doi"
2. de c�nd alocarea CN se face pe zone geografice și nu la grămadă toată lumea a ajuns la interviu (cu excepția 2005). dacă nu s-a atins pragul de țară bine�nțeles, ceea ce nu e cazul Rom�niei.
Sper sa fie bine! Multumesc pentru informatie! O sa ma mai documentez un pic acum ca am si eu sperante. Plicul il trimit in doua zile!

Quote:
Originally Posted by noni13 View Post
Am fost selectat pentru loteria vizelor (DV2014), CN-ul e destul de mare: 33XXX. Chestia e ca eu sunt acum in State cu o viza de student (F1). As vrea totusi sa aplic prin consular processing (CP) pentru ca din ce am citit dureaza mai putin decat adjustment of status (AOS). In vara asta voi fi in Romania si vreau sa trimit actele cand sunt acasa, intrebarea este daca va fi o problema sa reintru in State cu viza mea de student? Viza mea expira in cativa ani dar chestia este ca F1 este non-immigrant visa si din ce am citit as putea sa am probleme cand ma voi intoarce in State in august...posibil pentru faptul ca se va vedea ca am trimis actele pentru obtinerea green card-ului.
Orice sfat este binevenit! Poate cineva a trecut deja prin situatia aceasta.
Multumesc.
Sotul meu a studiat in Sua ce e drept 2003 si avea viza F1. Eu am intrat mereu pe B1 de turist. Am facut cerere de F2 si era pending in timp ce trecusera cele 6 luni cat poti sta max ca turist. dar la plecare nu mi-au facut nimic... am plecat cand era pending si m-am intors ca visitor si nu am avut pbleme. Pana si asteptarea aprobarii are un statut legal. Cum sa nu te lase sa te mai intorci? Ai un status legal de student si depinde cate intrari pe an ai ... Eu pe B aveam multiple. Atat timp cat ai viza de student poti intra, iar faptul ca ai castigat si depui actele pt DV nu iti ia dreptul acesta. Te poti informa si la persoane autorizate dar tot asta o sa iti zica. Noi inainte de viza de student am lucrat 10 ani pe croisier si am intrat de nenumarate ori. Nu iti ia nimeni dreptul tau de student. Numai sa fie valabila viza. Uite aramis mi-a dat si mie sperante... Poate o sa ma duc si eu in America! Bafta si tie!

Last edited by Aramis; 05-03-2013 at 01:48 PM.
Reply With Quote
Old 05-03-2013, 05:17 PM
noni13 noni13 is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by theatiaret View Post
Sper sa fie bine! Multumesc pentru informatie! O sa ma mai documentez un pic acum ca am si eu sperante. Plicul il trimit in doua zile!

Sotul meu a studiat in Sua ce e drept 2003 si avea viza F1. Eu am intrat mereu pe B1 de turist. Am facut cerere de F2 si era pending in timp ce trecusera cele 6 luni cat poti sta max ca turist. dar la plecare nu mi-au facut nimic... am plecat cand era pending si m-am intors ca visitor si nu am avut pbleme. Pana si asteptarea aprobarii are un statut legal. Cum sa nu te lase sa te mai intorci? Ai un status legal de student si depinde cate intrari pe an ai ... Eu pe B aveam multiple. Atat timp cat ai viza de student poti intra, iar faptul ca ai castigat si depui actele pt DV nu iti ia dreptul acesta. Te poti informa si la persoane autorizate dar tot asta o sa iti zica. Noi inainte de viza de student am lucrat 10 ani pe croisier si am intrat de nenumarate ori. Nu iti ia nimeni dreptul tau de student. Numai sa fie valabila viza. Uite aramis mi-a dat si mie sperante... Poate o sa ma duc si eu in America! Bafta si tie!

Multumesc pentru raspuns. Problema e ca stiu precis ca daca esti in State cu F1, ai castigat la DV lottery si apoi aplici pentru AOS - iti va trebui un document numit advance parole (AP). Iti va trebui acest document in caz ca vrei sa pleci temporar din State si apoi sa te reintorci, altfel ai sanse mici sa mai poti reintra.
Situatia mea e destul de asemanatoare... chiar nu stiu ce o sa fac..
Reply With Quote
Old 05-02-2013, 07:32 PM
manuela26's Avatar
manuela26 manuela26 is offline
Membru
Bobocel

Buna seara! Eu am Confirmation Number de genul 20141F9OG78O8xxx, desi am vazut CN de forma 2014EU00018XXX. De ce sunt diferite?
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules