|
|
||||
|
||||
Calatorie la Boston
Buna tuturor,
Planuim sa venim cateva zile la Boston si am vrea ceva info despre zonele in care ar trebui sa cautam oferte de hoteluri. Apoi, ce ar fi de vazut in Boston si imprejurimi ca avem cateva zile bune de stat pe acolo si vrem sa vedem cat mai multe. Am sa folosesc google ca sa caut dar as vrea cateva pareri de ce nu trebuie ratat. O alta intrebare ar fi daca sa ne plimbam cu masina prin oras sau e mai bine sa o lasam la hotel si sa ne plimbam cu mijloacele de transport in comun. Multumesc anticipat, Gianina
|
||||
|
||||
Quote:
De vazut - muzeul de arta, portul, Old State House, Beacon Hill, Quincy Market. Puteti face un drum pina in Concord MA, e la doi pasi de Boston. Mie mi-a placut mult Boston, dar am fost vara. Acum cred ca-i destul de frig. Hotel nu-ti recomand pentru ca noi am stat cam prea departe de oras, si cred ca sint sanse mari sa gasiti ceva mai bun. Mai multe sugestii are poate are oxigen, el e de-al locului. |
|
||||
|
||||
Mersi Ada, nu planuim sa mergem acuma ci la inceputul lui iulie.
Hoteluri am vrea oricum mai prin Downtown sau imprejurimi ca sa mai putem iesi pe jos seara prin zona. Voiam doar sa stiu care sunt zonele safe si cat mai aproape de ce e de vazut. Am gasit ceva oferte prin Theatre District, Financial District, Cambridge, Back Bay - Copley Square, Waterfront Area - South Boston siam sa mai caut. Dupa cum sunt astea localizate pe harta par aproape de Downtown dar nu stiu daca sunt safe sau nu. Mersi, Gianina
|
|||
|
|||
Ieri la meteo: "-13 celsius, se simte ca -23". Asa ca nu v-as sfatui sa veniti in urmatoarea luna, pina trece gerul.
Bostonul la nord de Arlington St este ingrozitor de sigur, mai sigur decit deshertul. La sud c'est du nashpa, multe ghetouri de oameni saraci. Ieri la alimentara (ca eu imi iau papa din sud, de la saraci), unul voia sa imi vinda bonurile de masa - ceea ce nu am vazut nici macar in Newark. La nord, dincolo de Charles River, aud ca e atmosfera de azil de batrini, cu toate ca ar fi o gramada de studenti. Shofatul in Boston este ingrozitor. Sint mai multe strazi cu acelasi nume, perechi de strazi care se intersecteaza de doua ori, si un exces de sensuri unice. Parcarea e scumpa. Partea proasta e ca transportul in comun e si mai prost, mai prost decit New York sau Bucuresti. De acasa pina la scoala sint 2-3 km: imi ia 30-35 min pe jos, 25 cu autobuzul, 15-20 cu taxiul. Eu nu vizitez nimic aici, in afara de parcul din fatza blocului. Imi place si complexul scientologilor, desi simt ca e usor in urma timpurilor. In rest, in oras si in zona e pe baza de "aici a sforait intr-o noapte eroul Washington", "dincolo dormea nea Lexington si cu nea Arlington si cu nea Francmason", "aici au murit doi, poate chiar trei soldati", "nu taxarii fara drept de vot!" (spune-i asta unui forum de rezidenti permanenti...). Dar dupa ce am fost facut pionier la Cetatea Neamtului, am devenit imun la toate prostiile astea. Daca va intereseaza asa ceva, poti mergi incotro vezi cu ochii si tot dai peste "monumenturi". |
|
||||
|
||||
Mersi, acuma stiu incotro sa ma orientez.
|
|||
|
|||
Sint hotelurile alea de pe Arlington, daca nu or fi prea scumpe e numai bine.
|
|
||||
|
||||
Croaziere Stellwagen Bank National Marine Sanctuary
Potrivit unui top realizat de �National Geographic Society�, Stellwagen Bank National Marine Sanctuary este situat printre primele zece atracţii turistice ale planetei. Are o suprafaţă de 842 sq mile şi este localizat la intrarea �n Massachusetts Bay, �ntre Cape Cod şi Cape Ann. Sanctuarul marin poartă numele comandantului locotenent Henry Stellwagen, care a studiat şi cartografiat regiunea �n anul 1854. Cercetările lui au condus la realizarea unei hărţi amănunţite şi au adus informaţii valoroase pentru comandanţii navelor, care traversează Atlanticul cu destinaţia Boston.
După ce au fost v�nate p�nă c�nd au ajuns �n pragul dispariţiei, �n prezent, �n nordul Atlanticului mai trăiesc doar 350-400 de balene din speciile Humpback, Minke şi Fin. De altfel, experţii apreciază că, �n ciuda faptului că a fost declarată specie protejată, populaţia balenelor nu a mai crescut �n ultimul secol. Balenele din Atlanticul de Nord, �n pericol de extincţie, vor fi salvate de la potenţialele incidente provocate de navele de mare tonaj care traversează oceanul printr-o inovaţie tehnică brevetată �n anul 2008. Sistemul electronic de avertizare semnalează prezenţa balenelor �n Stellwagen Bank pentru ca vapoarele de mare tonaj să le poată evita. Sistemul a costat peste 45 milioane de dolari. O parte din aceşti bani vor fi recuperaţi de la companiile de transport transoceanice �n decursul următorilor ani. �n iulie 2011, am vizitat sanctuarul marin la bordul unui �Whale Watcher�. A fost o experienţă unică. Balenele Orca pot fi văzute şi �n alte locuri, gen Sea World, dar balenele Humpback sunt prea mari pentru a trăi �n captivitate. Am �ntalnit, filmat şi fotografiat nouăsprezece balene din speciile Humpback, Minke şi Fin, delfini şi foci din specia Grey. Vapoarele Whale Watcher dispun de sisteme de observaţie sofisticate, care colectează zilnic informaţii preţioase despre vieţuitoarele marine din Stellwagen Bank. La bordul fiecarui vas se află circa 300 de turişti, iar sumele colectate de fiecare vapor la o ieşire �n larg sunt �n jur de $15.000. Fiecare vapor efectuează 1-2 curse zilnice �n sanctuar, funcţie de condiţiile atmosferice. O parte din banii colectaţi sunt folosiţi pentru programul de protecţie al mamiferelor marine al WDCS. La debarcare, turiştii pot comanda un DVD cu informaţii despre sanctuarul marin şi o �nregistrare video profesională, cu o cameră submersibilă, cu vieţuitoarele pe care le-au �nt�lnit �n croazieră. Banii sunt folosiţi pentru programele de protecţie a animalelor marine care populează sanctuarul. La bordul vasului condus de Capitan John se aflau biologi marini de la acvariul din Boston si de la Societatea Internaţională pentru Protecţia Balenelor şi Delfinilor (WDCS). Pe durata vizitei �n Stellwagen Bank, ei ne-au prezentat viaţa şi obiceiurile mamiferelor marine, felul �n care se hrănesc, se �nmulţesc şi comunică. Prezenţa balenelor este semnalată de către biologii plasaţi �n punctele de observaţie de pe punţile doi şi trei. Ei folosesc sonarul şi un sistem de bule lansate de pe vapor pentru a atrage balenele �n aria de observaţie. Pe ecranele instalate �n cele două cabine, rula un documentar despre lumea apelor, realizat de scafandrii WDCS cu ajutorul unui submersibil. �ntre 1999 şi 2003 submersibilul DeepWork2000 a identificat cele 130 de specii marine din Stellwagen Bank şi a colectat informaţii preţioase despre resursele naturale deosebite ale zonei. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|