Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Am ajuns in America ! > Experientele loteristilor ajunsi in America
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Experientele loteristilor ajunsi in America

Scrisoare deschisa catre cei de acasa...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-06-2007, 09:51 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Default Scrisoare deschisa catre cei de acasa...

Cineva ma intreba daca America este ca in filme..Ce as putea spune..?!. Oarecum este ca in filme.. desi impactul este mare dupa ce ai trecut oceanul si trebuie sa lasi Europa in spate si tot ce ai crezut ca sti in realitate nu sti nimic.. Prima zi pt noi a fost infernala.. am plecat din Milano printre lacrimi si emotii ...emotiile noastre .. mai bine zis ale mele ca Marius nu avea .. sau cel putin asa zicea el. Drumul a durat 17 ore de zbor propiu zis si inca 5 de asteptare ca era furtuna si nu a plecat legatura noastra de la Philadelfia la Dallas.. si inca 3 de drum in masina astfel ca totul a durat 25 ore cu tot cu ratacirea in jurul casei.. caci sa traversam 2 state a fost simplu.. mai rau cand am ajuns in preajma casei si ne-am ratacit pe stradute si a trebuit sa sunam un amic sa vina sa ne ia de acolo sa ne arate drumul spre casa.. Dar si el era la fel de aiurit ca si noi si nu stia cum sa ajunga asa ca ne-am mai invartit in jurul orasului 30 minute ca sa ajungem sa facem drumul care il face el de obicei ca altfel nu stia.... ( desi ne-am intalnit in spatele casei ..,.ce simplu e acum cand cunoastem ) .. Cu 4 valize si si 2 rucsacuri , inarmati cu engleza lui Marius de bastina.. ca eu nema, intr-un final am ajuns acasa Casa care dupa atata drum nu ne-a impresionat cu nimic .. mai mult ne-a impresionat patul care l-am gasit in dormitor.. asa ca am aruncat valizele in mijlocul casei si am trecut la somn.. Pot spune ca in momentul in care am ajuns in oras eu stateam in masina si in gandul meu "Da Doamne sa fie asta doar periferia .. da Doamne sa fie asta doar periferia.. dar si D-zeu dormea la ora aia )
Dupa 4 ore de somn .. conform orei din Europa am fost in picioare .. si am inceput sa facem inventarul in casa si in jurul nostru: casa goala , doar un pat intr-unul din dormitoare , un radio si un televizor de camping de 10 cm diagonala.. bucataria utilata cu toate aparaturile.. ca asa se poarta aici .. dulapurile, aragazul si cuptorul sunt in perete .. tre sa aiba si frigider si masina de spalat vase... dar din pacate nu am avut norocul sa aibe si ultima
am mai gasit o tigaie..cateva farfurii de plastic si tacamuri tot asa, si ceva mancare congelata in congelator insa nu ne-am riscat ( casa era goala de 2 luni) asa ca am luat harta care am gasito tot in casa si cu harta in mana am plecat in cautarea unui restaurant sau ceva care sa aiba mancare comestibila.. Am gasit in KFC unde desi eram super obositi ne-am stricat de ras sa vedem ca de fapt aici KFC-ul este o .. impinge tava, bufet la care platesti 6 dolari si mananci si bei cat poti.. ( bei se refera numai la sucuri..caci bauturile alcoolice se cumpara doar din spatii special amenajate .. cu geamuri negre de zici ca-s sexishop , si unde si pt berea fara alcool iti cere buletinul si baga datele in baza de date) ma rog ..am mancat noi piureul nostru de cantina si am plecat de acolo aproape nemancati .. astia au o chestie cu mancarea destul de buna pe o parte , dar rea de alta parte..(chestie aflata mai tarziu de la Darren..bucatar cu zeci de ani de experinta in spate): tot americanul manaca mancare sanatoasa si fiecare farfurie cuprinde carne, vegetale ..mai mult aburite decat fierte ca asa inca isi pastreaza vitaminele, si fibre.. care inseamna cartofi, paste .. teoretic, e de bine .. practic nu inteleg ce fel de mancare sanatoasa este aia in care arunci 2 kg de untura si 500 g zahar.. asa ca intr-un cuvant mancarea preparata in TOATE restaurantele ,este dulce si plina de grasimi ... Si noi care incercam sa evitam colesterolul in italia .. mai ca ajunsesem sa gatim fara ulei de teama colesterolului. Pe scurt acum dupa ce am incercat destule restaurante am renuntat , insa mancarea daca o iei bruta si o gatesti tu este excelenta, si gasesti aici chestii care nu erau in italia, adik carne afumata, ciolane si sira, jumari si untura carnati de casa proaspeti si afumati slanina proaspata si afumata .. mai multe
Acum desi am denaturat subiectul dar macar acum ai o parere despre mancarea de aici .. bleahhhh
Noi am ajuns duminica , asa ca am mancat si am mai tras o tura pe strada principala..un din strazile principale ( care zici ca e autrostrada nu strada de centru ) si ne-am intors sa ne facem somnul de frumusete.. caci in Europa era 3 noaptea si corpul stia asta .. Am mai dormit 2-3 ore , ne-am trezit si tocmai atunci a aparut si omul nostru ( amicul care ne aratase drumul) sa ne ia sa ne duca la magazin sa ne facem cateva cumparaturi. Am ajuns la magazin , Marius ok , eu mai putin ca omul are o masinuta ultimul racnet.. dar doar de 2 locuri iar in spate alte 2 dar pt copii .. si cum eu eram mai mica m-am bagat acolo unde trebuia sa stau cu capul intr-o parte ca nu aveam loc.. dar am zi s la naiba ca nu mor 2 pasi pana la magazin .. 2 pasi pe naiba ca sunt 3 mile pana la cel mai aproape magazin .. asta echivaleaza cu 4,5 km .. La magazin ne-a lasat acolo si a plecat la biserica .. ca pe ai ci oameni asunt foarte bisericosi si duminica dimineata si seara umple cu totii bisericile.. Bravo lor daca pot .. inchipuieste-ti ca in oraselul asta care este cam cat Brasovul sunt peste 120 biserici si tot atatea restaurante .. si inca se mai fac .. afacera profitabila ar fi sa ai o biserica acre intre slujbe sa fie restaurant iar in parcare sa vinzi masini ... te-ai scos de poti face asta. Ma rog, a venit omul sa ne ia sa uita el lung la bagajele noastre si la lipsa de spatiu de la el din masina si pana la urma am ajuns din nou acasa. Am pus totul la loc , am gustat din tot ca sa stim ce ne place si ce e diferit si dupa ce am stat 5 minute cu televizorul in mana .. am adormit
Second day a decurs oarecum normal .. adik cu harta in mana am plecat spre biroul de inregistrare a nr social ..De zis sa ajungi acolo e simplu .. mai greu e sa pui in practica fara masina .. Noroc ca tot prin casa am gasit o harta veche cu ruta autobuzelor si cu harta in mana am luat-o printre stradute in cautarea statiei de autobuz..(pe care am gasit-o doar dupa ce deja facusem basici la picioare. Ajunsi in statie si ne punem pe asteptat: trec 10 min , trec 20 min , trec si 30 .. am zis gata .. probabil linia sa desfiintat si noi stam si asteptam postul pastelui.. asa ca mai stam 10 min (ca doar nu am rabdat pana acum in vint si frig degeaba) dupa care plecam acasa.. N-a fost nevoi sa plecam acasa ca a aparut autobuzul.. E adevarat in sens invers decat il asteptam noi dar am zis ca-i bun si asta si desi face linia mai lunga tot in acolo ajunge.. Ne-am urcat in autobuz, am bagat banii la cutiuta , soferul ne-a intrebat unde mergem, i-am explicat unde, a zis ok .. pe caii !!! .. Insa noi stateam langa usa si asteptam sa plece autobuzul ( e mult zi autobuz ca are doar 8 scaune care mai tot timpul sunt goale) si el nu pleca .. Asa ca noi ne uitam la sofer si soferul la noi ... era o senzatie tampita pe care nu o intelegeam, dar cascand ochii in jurul nostru si citind afisele de pe pereti am reusit sa ne dam seama ce se intampla : soferul nu avea voie sa plece de pe loc pana ce toata lumea era asezata pe scaune..la fel si la coborare nu trebuie sa te ridici de pe scaun decat in mom in care sa oprit de tot autobuzul.. In fine , ajunsi in centru .. ne-am uitat noi cam aiuriti la ce se intampla in jurul nostru la care soferul ne spune sa urmam linia rosie ( cam 4 metri de linie rosie pe asfalt) si sa asteptam autobuzul rosu .. (ca aici e pe culori nu pe numere).. Am coborat bezmetici din autobuz si ne uitam in jurul nostru cand ne-am trezit cu acelasi sofer care vine si spune sa-l urmam .. Doamen ce-am facut?!?!? De ce sa-l urmam !?!? Ce ne face?!?! .. Nimic, doar ne conduce binevoitor la capatul liniei rosii si ii spune soferului de pe autobuzul rosu unde vrem sa ajungem .. Sar'mana pt ajutor..In autobuz acelasi reguli, soferul da din gura vrute si nevrute mai ca ne spune si ce a mancat aseara .. si hop ca am ajuns.. opreste masina, ne lasa sa coboram .. ne arata cladirea.. si coboara 2 m jos ca sa ne arate unde este intrarea.. sar'mana nene. Intram , ne luam numar asteptam , vine nenea si ne cheama .., ii spunem ce vrem se uita la noi ca la masini straine , se uita pe calculator.. iar se uita la noi , iar pe calculator, .. intr-un final cica .. "nu stiu care e treaba cu viza voastra dar mergeti acasa si asteptati ca tre sa vina nr-ul acasa" ( asa e in America .. totul vine in plic acasa), Ne-am intors la fel cum am venit, cu mai putine peripetii de data asta, dar cu picioarele rupte ..
De aici lucrurile au intrat pentru o vreme in normal.. daca se poate spune asa .. Adik timp de 15 zile asteptam postasul si mergeam la cumparaturi .. Incepusem sa mergem pe jos (unoeri pe 90 grade F)ca sa nu abuzam de Darren (pe care nu il cunosteam) .. Din cand in cand cand era mai mult , sau mai greu de cumparat mai apelam la el .. Nu era greu sa dam de el ca el era mai tot timpul pe la noi .. are un simt ...mama mama .. cand ai teminat mancarea hop si el .. chestie probata deja .. in momentul in care ai luat mancarea de pe foc.. suna la usa, .. dar nu-i bai , cel putin acum stiu ca daca am nevie de el nu trebuie decat sa pun mancarea la foc
Reply With Quote
Old 06-06-2007, 09:56 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Dupa fix 15 zile de asteptare ne-am infiintat din nou la biroul pt nr social, unde am avut surpriza neplacuta sa aflam ca tre sa facem din nou cerere si din nou sa asteptam 15 zile, din fericire nu a fost nevoie sa mai asteptam 15 zile, caci in 6 zile deja era in posta .. asta un lucru bun .. asa am aflat ca daca toate treburile sunt facute cum trebuie americanii sunt punctuali ..si de cate ori au zis ca ne livreaza marfa sau un serviciu joi de la 9 la 12 .. n-au venit la 9 , dar la 11.30 au fost la usa... mai sunt si exceptii care confirma regula , dar in principiu no problem , it's ok ... cum zice americanul
Asta reprezinta una din calitatile nemului asta de emigranti..cel putin vazut prin prisma noastra.. O alta este deschidea care o au catre alti oameni , in prima parte am uita sa mentionez ca inca din prima zi cand am aparut in casa toti vecinii si oamenii care treceau pe strada ne salutau si la randul nostru cand ii salutam si ne auzeau accentul ne raspundeau cu "welcome to america" treaba asta sa intamplat de nenumarate ori pe stada , in magazine , la iesire din magazine, si mai nou de cand avem masina si in plimbarile noastre mai trecem pe cate o strada care nu e prea circulata , soferii se saluta intre ei .. Prima noastra experinta in care soferii se saluta am avut-o cu un politist care ne-a facut cu mana si am inghetat amandoi .. sa vezi ca ne opreste acum ca cine stie ce am facut si nu ne-am dat seama .. insa dragul politist a plecat mai departe si dupa ceva timp ne-am dat seama ca toti ne salutau .. asa ca gestul politistului nu era decat un hallo
Ok , cand am avut nr social am plecat la banca , am facut contul in banca si am aplicat pt cartile de credit ..si am avut surpiza placuta ca dupa 7 zile sa gasim cartile de credit in posta .. e drept .. creditul e mic pt inceput 500 dolari .. dar odata cu vechimea va creste si creditul asa ca acum nu mai folosim bani ci doar Plastic money si cecuri .. aici cu detaliile despre credit card , debit card si cec e o adevarata poveste complicata cu termeni necunoscuti Europei si ca urmare momentan nu are rost sa intru in detalii
Mai departe de aici au urmat aplicatiile pt job-uri .. la care Maruis a avut noroc si a facut 3 si una la si angajat .. cu un salariu bun , full-time si cu o groaza de beneficii.. iar cel mai important ii place ceea ce face .. ( asambleaza echipamente pt expozitia unui magazin .. astfel ca fiecare zi e o provocare pt el , si ii place sa zica ca merge sa se joace atunci cand pleaca la lucru) O chestie misto .. lucrul aici este foarte lejer .. oamenii zambesc tot timpul , nu tipa nimeni , si totul se face cu calm, se lucreaza mai putin ca acolo .. adik 4 sau 8 ore iar randamentul avand in vedere ca lucrezi relaxat e destul de mare. In mom asta Marius castiga aici lucrand luni -vineri 8 ore cat castiga in italia lucrand luni-sambata cate 12-14 ore pe zi si asta e un lucru mare
Eu din pacate nu am avut prea mare succes cu job-ul, asta si din cauza englezei mele destul de rele.. am gasit ceva de lucru , platesc rau , insa pana imi mai fac rodajul pe aici e ok .
Masina a fost o alta aventura,adica a fost greu sa gasim o masina la pretul pe care il voiam noi , respectiv 500 dolari , dar intr-un final am gasit una .. la un dealer cu 700 dar i-am zis ca-i dam 500 si a acceptat, am cumparat-o si urma sa o luam a doua zi ca nu aveam asigurare si deja era tarziu si asigurarile inchise ( masina cand o cumperi aici ti-o da pe loc.. ), insa in seara respectiva tipul care o vindea a facut un tur cu ea si a observat ca nu mergeau semnalizarile.. asa ca mai asteptati sa vi-o fac, ( desi masina era fara garantie .. si pe contract scrie :" cum o vezi asa o iei") Am zis ok .. daca totusi el se ofera sa o faca pe cheltuiala lui de ce nu .. Am avut de asteptat un pic , zicea ca are releul ars , a facut comanda la unul nou, prima data i-au trimis releul pt un alt model de masina , a doua zi era releul pt masina noastra .. Sa uitat el pe acolo sa vada unde naiba e releul nu la gasit si ne suna sa luam masina ca el nu are timp de ea.. Acuma nene, am stiut ce semnam, asta e .. hai sa o luam acasa Mergem acolo, omul ne pune cheile de la masina in mana , releul nou in cutie si hai sa facem actele.. ce acte nene ca le-am facut data trecuta .. pai nu , ca acum daca nu am reusit sa fac sa mearga semnalizarea va mai las la pret , a facut el socoteala in gandul lui .. sa fi vazut cum se chinuia cand gandea cat sa ne lase la pret , si a ajuns la concluzia ca ne lasa releul nou si ne mai scade 50 dolari .. sa'mana..
Ajunsi acasa cu masina cu o masina care costa 700 si am luat-o cu 400 .. de bucurie ca dupa 6 saptamani avem transport hai sa facem o tura prin oras.. Facem , dar miroase a incins.. ce naiba . tragem pe dreapta .. pierdea apa , Ok , a doua zi la mecanic cu ea.. o ducem la unii care tot se bateau cu pumnii in cap ca-s tari , dar dupa 2 ore ne cheama sa mergem sa o luam ca nu stie ce sa-i faca .. pt treaba asta am platit 20 dolari ca sa uitat la ea..De acolo , la alt mecanic, asta mai cu mot , ne ia 40 si ne face si socoteala la ce tre sa faca: shimbat garnitura de chiloasa, schimbat uleiul , inca vre-o 2 piese, schimbat maneta de semnalizare .. ca nu releul e de vina.. ok ,,ieftin :845 dolari .. Cat???? Pai dau pe masina 400 dolari si bag in ea 800??? Nu avem decat 2 optiuni : ori o bagam in parcare la vre-un magazin si scriem pe ea de vanzare .. ori inceram sa ne schimbam singuri piesele.. Dar la naiba, masina si asa e distrusa.. hai sa incercam sa sa schimbam maneta de semnalizare si pe urma mai vedem .. maine facem comanda pt piesa.. hai acum sa vedem , sa ne uitam cum s-ar pune si ce sa facem .. Am desfacut partea de sub volan.. mamaaaa .. numai matze legate cu skoch. Ne-am bagat mana pe acolo .. ca 2 mecanici ce suntem si ..ok hai ca nu suntem in stare .. dar cum trebuia sa facem niste cumparaturi ne-am urcat in masina si hai la magazin .. ori explodeaza, ori ne duce.. pe drum insa din instinct cand sa semnalizeze.. incepe sa se auda un tacanit.. tragem dreapta .. semnalizarile functionau .. upiiiiiiii... De aici doar un pas ca sa ne dam seama ca pierdea si apa din cauza capacului de la apa care nu era bine strans.. Acum deja am facut vre-o 500 mile .. adilk cam 800 km si masinuta merge .E ea urata e si mai urata pe dinauntru , de zici ca a cazut in apa.. dar ne duce si speram sa ne mai duca pana prin august cand am pus gand rau la una mai bunicica O alta aventurica am mai avut si cu asigurarea la masina .. ne-au facut initial asigurare pe 6 luni 260 dolari , la prima agentie de asigurari care ne-a iesit in cale , dar dupa o saptamana ne-au trmis o scrisoare acasa ca tre sa ne ia mai multi bani ca Marius are permisul nou in america si ca alea din Romania si Italia nu se pun , si ne-au mai adaugat 400..Asta ne-a suparat si ca urmare am inceput sapaturile sa vedem ce putem face , si am descoperit ca puteam schimba asigurarea oricand, la o alta agentie ,Acum avem asigurare cu 220 dolari , tot pe 6 luni .. sac ca v-am tras-o !!!

Asta e viata in america nici buna, nici rea, dar cu siguranta este mai buna si mai ingaduitoare decat pe batranul continent.. si daca atunci cand am venit nu ne-a placut deloc orasul acum am inceput sa-l indragim ..Usor usor, ne contopim cu societatea de aici .. deja ne gandim sa ne abordam si noi steagul americii in fata casei asa cum au mai toti vecinii, si daca niciodata nu am fost prea patrioti , acum incepem sa devenim , incetul cu incetul ca lumea nu sa facut intr-o singura zi. Am am inceput sa fim si noi cu zambetul pe buze la fel ca toti ceilalti , si asta e bine ca imbatranesti incet.. Uneori ma gandesc ca ai putea compara America cu o statiune la mare .. dar mult mai mare .. si asta o zic eu aici intr-un orasel de la margine porumbului.,.
Acum e mai simpla viata noatra, insa inceputul a fost nu greu , ci al naibi de greu , impactul cu spatiile deschise, cu orasele care nu au decat case, si doar marile metropole au ceva zgarie nori , in rest doar case , cu oamenii care vb cu tine si nu sti ce ar trebui sa le raspunzi? cu frica ca esti emigrant si lumea se uita la tine chioras ( cum sa intamplat in italia ) insa aici nu e cazul caci toti ne-au tratat ca pe unii de-ai lor., Si, desi, deseori ne-am gandit in prima luna sa ne intoarcem acasa.. am avut bilete dus intors , si chiar si seara dinainte sa expire biletul .. adik pe la sfarsitul lunii martie , ne-am gandit ce sa facem .. acum ne bucuram ca nu am folosit biletele alea , caci ne-am gasit locul aici si e al naibi de bine. Oportunitatile sunt multe, si oamenii iti deschid usile insa ai nevoie la inceput de nervi de otel ..si muta hotarare.
Cu siguranta si pe noi ne mai asteapta multe inainte .. dar macar acum suntem increzatori.

Acum America daca e ca in filme tot nu stiu ce sa spun, as putea spune insa ca este America din filmele frumoase, nu cele in care se omoara toti , cel putin asta vorbind din experienta noastra .. Am inteles ca si la noi in oras este o zona nu tocmai buna , dar nu am auzit impuscaturi pana acum .. doar tunuri ( in spatele casei la ceva distanata este fort sill .. una din cele mai mari baze militare din america,)
Concluzie: pana acum, (desi suntem copii nimanui si nu-i picior de roman in preajma, iar prieteni pe aici , in afara lui Darren care pentru noi reprezenta doar un nr de telefon atunci cand am venit) noi am vazut doar America in care toti se saluta si se intreaba de sanatate
Intr-un cuvant: ne place tare

Imi cer scuze pt limbajul nu foarte literar si gramatica , dar cum stiam ca am mult de scris nu mi-am batut capul cu detalii

In rest, toate cele bune si toate gandurile frumoase sunt indreptate catre voi

Pupici marius si lacramioara ...
O sa revin cu restul aventurilor , dupa ce vom trece de ele
Reply With Quote
Old 06-06-2007, 10:04 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Pentru cei care isi pun intrebari.. mentionez ca asta este un mail pe care l-am trimis la cei dragi de acasa.. iar cum voi nu stiti majoritatea detaliilor o sa incerc sa fac putina lumina:
-casa am avut-o asigurata inca de cand am plecat ..
-nu ne-a asteptat nimeni la aeroport ca nu avea cine
-n-am inchiriat masina desi am incercat .. dar fara carte de credit... asa ca am fost nevoiti sa luam un taxi pe ruta dallas -lawton
-masina e veche si urata , dar statul oklahoma nu cere verificari , iar permisele se fac pe loc, fara programare , fara dovezi de rezidenta .. doar cu 2 acte de identificare si cu intrebarea de rigoare:" locuiesti in lawton?"

Cam asta pentru moment.. si in principui se umfla penele pe noi de mandrie ca am reusit sa ne punem la punct aici fara prea mare ajutor de la nimeni .. doar de la amicul care ne-a dat casa si de la voi cere ati impartasit experientele voastre cu noi cei incepatori .. si pt asta va multumim din suflet. caci daca nu erati voi , cei de pe forum .. vai de mama noastra acum

Toate cele bune si s-auzim numai de lucruri bune
Reply With Quote
Old 06-07-2007, 12:49 AM
puregraphics's Avatar
puregraphics puregraphics is offline
Junior Member
Bobocel

Foarte frumos povestit.
Dar cum de ai ales Lawton, Oklahoma?
Old 06-07-2007, 01:54 AM
Shrek's Avatar
Shrek Shrek is offline
Moderator
Team Member

Bun sosit si mult succes in continuare!

Intrebarea de mai sus am vrut s-o pun si eu. Daca tot nu aveati pe nimeni pe acolo. Macar sa va fi orientat si voi catre o zona mai dezvoltata economic.
Old 06-07-2007, 04:10 AM
MirceaGoia's Avatar
MirceaGoia MirceaGoia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by Shrek View Post
Bun sosit si mult succes in continuare!

Intrebarea de mai sus am vrut s-o pun si eu. Daca tot nu aveati pe nimeni pe acolo. Macar sa va fi orientat si voi catre o zona mai dezvoltata economic.
Mi-ai luat vorba din gura , Shrek...

Ei, probabil ca in viitor se vor reloca...sper o zona mai dezvoltata economic...undeva mai pe la vest ...sau sud (Dallas)...
http://www.readwriteweb.com/archives...in_romania.html - starea Web 2.0 in Romania
Reply With Quote
Old 06-07-2007, 04:04 AM
MirceaGoia's Avatar
MirceaGoia MirceaGoia is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by adinam View Post
deja ne gandim sa ne abordam si noi steagul americii in fata casei asa cum au mai toti vecinii, si daca niciodata nu am fost prea patrioti , acum incepem sa devenim , incetul cu incetul ca lumea nu sa facut intr-o singura zi.
Si eu care mi-am pus un sticker cu conturul si drapelul Romaniei pe masina ...cre' ca o sa fac rost si de stickerul american...ca tot suntem aliati acum ...
http://www.readwriteweb.com/archives...in_romania.html - starea Web 2.0 in Romania
Reply With Quote
Old 06-07-2007, 01:16 PM
sorin_a68's Avatar
sorin_a68 sorin_a68 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Quote:
Originally Posted by adinam View Post
.... Prima zi pt noi a fost infernala.. am plecat din Milano printre lacrimi si emotii ...emotiile noastre .. mai bine zis ale mele ca ....
In sfarsit o opinie pe care o asteptam de mult. Suntem oarecum in aceeasi situatie ... lasam Europa occidentala pentru USA. O intrebare ...daca nu deranjez .. cat timp a-ti stat in Italia .. (banuiesc ca cu acte). Si noi aterizam in USA pe 29 iunie ... acum suntem in trecere prin RO si pe zi ce trece i-mi dau seama ce alegere buna am facut cand am ales calea emigrarii.

In rest bafta si mult noroc.
Reply With Quote
Old 06-07-2007, 06:28 PM
adinam adinam is offline
Forumar fidel
Aspirant

Talking

Quote:
Originally Posted by sorin_a68 View Post
In sfarsit o opinie pe care o asteptam de mult. Suntem oarecum in aceeasi situatie ... lasam Europa occidentala pentru USA. O intrebare ...daca nu deranjez .. cat timp a-ti stat in Italia .. (banuiesc ca cu acte). Si noi aterizam in USA pe 29 iunie ... acum suntem in trecere prin RO si pe zi ce trece i-mi dau seama ce alegere buna am facut cand am ales calea emigrarii.

In rest bafta si mult noroc.
Eu am stat in italia aproape 5 ani .. sotul insa 10 .. primul an a fost fara acte , desi la 4 luni trebuia sa facem un drum de romania, sau franta.. si chiar odata m-am lipit de o amenda scrisa la austriaci de 25 dolari ca iesisem din viza.. insa a totul a fost bine pana la urma

Mircea multumesc !

Srisoarea de mai sus am postato in special pt cei care vin si nu au pe nimeni, ceva de genul: se poate si asa daca iti plac provocarile.
Atunci cand am zis ca e greu , nu m-am referit nici la umblat pe jos, ca nimeni nu sa nascut in masina , iar fuga dupa acte , cu totii stim ca asa e si in romania , dar si in italia...chiar mai rau , caci te vede Dumenzeu pana pui mana pe un docoment.. la greutati m-am referit la socul psihologic, si asta cred ca il ai indiferent daca ai pe cineva sau nu ..si in primele luni mai ca-ti vine sa lasi totul balta si sa te intorci de unde ai venit. Iar cei care pleaca din alta tara decat in romania au stiut deja pe pielea lor ce inseamna sa pleci odata de la zero , iar dupa un timp sa arunci totul si sa o iei de la capat .. din nou. Insa, caci exista si un insa, fiecare cu norocul lui ...caci cui i sa mai intamplat pana acum ca in loc de green card si scrisoare de welcome sa primeasca o notitie in care ti se spune ca nu sunt bune fotografile , care de altfel au fost foarte bune la ambasada.. si cine a incercat sa dea de 3 ori de permis si sa nu ajunga niciodata sa porneasca masina, caci ba nu mai pornea, ba se inchidea ghiseul in fata mea, ba nu functiona al treilea bec de la frana, iar si atunci cand crezi ca totul e ok , totul functioneaza , si astazi gata .. iei permisul , sa ajungi pana in parcarea lor , verifici masina inainte si ...nu mai merge claxonul de data asta.. Mie da !

Asta-i viata cu lucruri bune si lucruri rele, insa intotdeauna tre sa vezi partea paharului plina, iar noi romanii, intotdeauna am stiut sa facem haz de necaz si astfel sa ne facem curaj sa ne aruncam in valtoarea vietii..si cel putin cand vom ajunge la batranete vom avea ce povesti nepotilor
Reply With Quote
Old 06-07-2007, 07:10 PM
Carmen B Carmen B is offline
Membru
Bobocel

Lacramioara,am citit cu sufletul la gura scrisoarea ta deschisa catre cei de acasa.....Va admir pt. curajul de a lasa pt. a doua oara totul si de a o lua de la capat acum pe un alt continent !Nu ne-ai spus ce ai facut azi la interviul pt. jobul de la banca?!Eu ti-am tinut pumnii......
Cind am citit ca ati aterizat la Dalllas,m-am gindit ce bine!avem noi vecini romani !dar am inteles apoi ca de la aeroport v-ati indreptat direct spre Okahoma.In multe din relatarile tale,ne-am revazut si pe noi acum doi ani cind am ajuns aici si nu cunosteam nimic si pe nimeni.....
Va doresc numai impliniri aici pe taram american si tare ma bucur sa aud de orice reusita a romanilor care emigreaza in State !
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules