Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 2008 DV 2007 :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Vreau sa aplic la Loteria Vizelor
Register FAQ Members List Album Calendar Mark Forums Read

Google

Vreau sa aplic la Loteria Vizelor

Mai am sanse sa ajung in state?

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2007, 10:08 AM
cataHMN cataHMN is offline
Junior Member
Bobocel

Default Mai am sanse sa ajung in state?

Salut!

Am si eu cateva intrebari legate de sansele pe care le mai am sa ajung in state. Am fost in state acum 2 ani de zile cu viza J. Problema este ca nu mi-am respectat programul cu care am plecat(ma refer strict la program nu la perioada de sedere). Am stat in orasul unde era programul pana mi-am luat SSN si dupa aceea am plecat in Atlanta unde am lucrat( legal, pe baza SSN-ului, adica primeam cecuri pe care plateam taxe). Cu 2 luni inainte sa expire viza m-am intors in Romania. Anul acesta m-am decis sa plec din nou, fie prin loterie, fie printr-un program. Din discutiile care le-am avut cu cineva am aflat ca exista o "institutie" sau un sistem numit SEVIS care se ocupa cu monitorizarea celor care pleaca cu vize temporare sa vada daca isi respecta programul sau nu. Aceea persoana mi-a spus ca ambasada te-ar verifica daca mai aplici pentru o viza si daca esti introdus in SEVIS sunt mici sanse sa mai primesti orice viza. Am gasit pe forum cateva discutii pe aceasta tema dar nu indeajuns de amanuntite sa ma lamureasca de aceea am postat aceast topic cu riscul sa ma repet.De asemenea ma intereseaza daca SSN pe care l-am primit este temporar sau definitiv( eu am auzit ca aceste SSN-uri se dau pe viatza, adica nu se anuleaza dupa program)
Multumesc pentru atentie si astept raspunsuri de la voi!!!!
Reply With Quote
Old 05-05-2007, 11:30 AM
cal_user cal_user is offline
Profesor
Forumo-dependent

Quote:
Originally Posted by cataHMN View Post
Din discutiile care le-am avut cu cineva am aflat ca exista o "institutie" sau un sistem numit SEVIS care se ocupa cu monitorizarea celor care pleaca cu vize temporare sa vada daca isi respecta programul sau nu.
SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) e sistemul de evidenta pentru cei cu vize F si J, M si a aparut in 2002 ca parte a raspunsului la 9/11. E gestionat de DHS prin US Immigration and Custom Protection si e mai degraba orientat spre controlul institutiilor de invatamint superior care emit I-20, formularele care stau la baza solicitarii unei vize de student. Poate va mai aduceti aminte de scolile de pilotaj sau de universitatile de apartament care aduceau "studenti" la cursuri de limba engleza.
Si da, ai dreptate, in faza de verificare a solicitantului se face si o interogare in baza de date SEVIS.
Reply With Quote
Old 05-06-2007, 06:22 PM
cataHMN cataHMN is offline
Junior Member
Bobocel

Mersi de raspuns dar totusi astept o opinie din partea cuiva care a fost in situatie mea, a fost cineva refuzat la ambasada din acest motiv? Pentru cetip de viza ma sfatuiti sa aplic( ma gandeam la H2B) Am 24 de ani si sunt inca student. M-ar interesa sa stiu daca SSN-ul pe care il am mai este valabil.
Anul asta vreau neaparat sa aplic pt o viza, mi-as dori f mult sa ma intorc acolo, asa ca orice sfat e binevenit.
Reply With Quote
Old 05-07-2007, 03:11 AM
elisa_ch's Avatar
elisa_ch elisa_ch is offline
Forumar fidel
Profesor

Din pacate nu pot sa iti raspund la intrebarea daca vei fi sau nu refuzat la o noua aplicare de viza, dar pot sa iti spun ca SSN-ul mai este valid. Acest numar iti este atribuit pe viata. Singurele modificari se fac in privinta permisiunii de munca....poti sa ai drept de munca fara limite sau poti sa ai drept de munca numai cu acordul DHS.

Numai bine,

Elisa

http://www.slatineanu.com/prin_america/
http://www.slatineanu.com/photography/
Reply With Quote
Old 05-15-2007, 03:55 PM
IloveAmerica's Avatar
IloveAmerica IloveAmerica is offline
Junior Member
Bobocel

Default pot sa iau viza?

Buna,

Va urmaresc cu mare interes de luni bune, dar am si eu o nelamurire. Sper sa nu fiu offtopic si sa ma ajutati sa inteleg ceva.
In vara asta termin facultatea si as vrea sa aplic pentru o viza gen J1 sau H2B. Mentionez ca in toamna 2006 am aplicat pentru loteria vizelor, dar o parte din cunoscuti mi-au cam naruit sperantele. Spun asta pt ca am inteles ca cei de la ambasada verifica daca ai aplicat sau nu pt alta viza, daca ai mai fost plecat, s.a.m.d, si ca daca ai aplicat la loteria vizelor e grav... pt ca esti dispus sa locuiesti acolo permanent si nu le poti garanta in niciun fel ca te vei intoarce. Pe de alta parte, altii spun ca daca nu precizez in momentul interviului ca am aplicat nu este nicio problema.

Pana la urma stie cineva cum sta treaba cu chestia asta? Sincer, inca sper in loteria vizelor, desi pana acum nu am primit niciun plic si nici nu stiu daca il voi primi de data asta.

Va multumesc mult
Old 05-15-2007, 08:31 PM
tarjoadi tarjoadi is offline
Membru
Invatzacel

Mda....intrebarea este buna.
Faptul ca ai aplicat pentru Loteria Vizelor si nu ai castigat, iti afecteaza sansele de a primii intr-un viitor apropiat a nonimmigrant visa?

Am cautat ceva pe internet si din ce am gasit reiese ca nu iti vor fi afectate sansele.

Sper.
Reply With Quote
Old 05-15-2007, 08:34 PM
Virag's Avatar
Virag Virag is offline
Profesor
Forumo-dependent

Location: Satucul meu drag din South Carolina, i.e. city of Clemson

Aplicare pentru viza este considerata aia cand ti-a venit plicul si ai trimis cererea de emigrare.
Totusi, se pare ca si faptul de a fi castigat apare undeva in sistemul lor (asta a reiesit in urma unor interviuri, eventual daca ai timp "scaneaza-le" ca sa gasesti exact relatarea interviului cu pricina). Problema se pune pentru cei cu numar mare, care nu mai prind viza loteristica, dar pentur ca au aplicat sunt respinsi si la alte categorii de vize nonimigrant.
Insa nu exista informatii conform carora apari in sistem daca doar ai aplicat la loterie.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules