|
|
||||
|
||||
Sfaturi Despre New York
Asta este ultima saptamana petrcuta in Romania si incerc prin toate mijloacele sa sting cit mai multe informatii despre noua noastra "casa". Datorita faptului ca nu avem rude sau cunostinte care sa ne astepte in State , as avea nevoie de cat mai multe date despre New York , eventual despre Brooklin , caci acolo vom merge pt inceput - orice informatie este bine-venita - despre ceva de inchiriat , job-uri , magazine romanesti , site-uri, sau orice altceva considerati voi ca ar putea folosi unui proaspat venit.
Daca timpul va permite , va rog nu ezitati . In rest, s-auzim numai de bine. Multumesc anticipat , Florin |
|
|||
|
|||
Mirlania cea mai groasa de acolo vine si contamineaza fabrica in care lucrez. Pe bune. Pe cit se poate de pe bune.
|
||||
|
||||
Sincer , ma asteptam la ceva sfaturi de genul "uite , cartierul ala e bun , merita de cautat ceva de inchiriat" sau "in zoza respectiva poti gasi accesibil cutare lucru".................
Dar ma rog , e bun si sfatul tau ; sau poate ai vrut sa-mi faci un bine avertizindu-ma ........ O zi buna, Florin |
|
|||
|
|||
Din cate stiu de la ceva prieteni care au locuit in sua , Brooklyn e ok de stat, chiar mai recomandat ca zona Queens... Joburi in zona respectiva ? pai acum e norocul tau unde iti gasesti de lucru. poate sa fie la 5 mile de casa sau 25.
inchirieri gasesti pe net oferte , http://newyork.craigslist.org/about/apts.html , www.apartments.com , www.rent.com , www.realtor.com e imposibil sa nu gasesti ceva folosind site-urile astea 4 , + local newspapers dar ma rog , asta nu intra ca doar nu stai 4 zile in soare sa cauti anunturi in ziare |
|
||||
|
||||
Quote:
Din experientza mea de mutat colo-colo, cel ma sigur e sa iti rezervi 3-5 zile la un hotel ieftin in zona in care vrei sa locuiesti si in timpul asta sa iti cauti. Macar stii ca ai un pat cald asigurat pt. prima noapte... Bafta multa, Florin!
|
|||
|
|||
Quote:
|
|
|||
|
|||
Foarte multi romani locuiesc in zonele Astoria (Queens), Sunnyside (Queens), Ridgewood (Queens). Cu siguranta mai sint si altele, dar de care nu am auzit.
Cind ne-am mutat in NYC si eram in aceleasi cautari ca voi, chiriile afisate in ziarele americane mi s-au parut destul de piparate. Preturi rezonabile la chirii in zone ok le poti gasi in anunturile din publicatiile romanesti pe care sigur le poti cumpara de la magazinele romanesti. Eu cunosc doar trei magazine romanesti, in zona Ridgewood. Unul se numeste Muncan (situat pe Myrtle Avenue), altul Cofetaria Nita (situat pe Fresh Pond Road) si altul, Papagalul (situat pe Myrtle Avenue). Aici ai un link cu harta metroului in NYC: http://www.mta.nyc.ny.us/nyct/maps/subwaymap.pdf Statia unde ai puteaq cobobori pentru a merge la respectivele magazine se numeste Fresh Pond Road si se afla pe linia metroului M (de culoare maro). La capitolul job-uri nu pot da sfaturi deoarece fiecare are pretentiile si cunostintele lui de limba engleza, fiecare dispune de o anumita suma de bani care ii permite sa stea acasa pe o perioada mai indelungata sau nu de timp pina isi gaseste un loc de munca cit de cit pe masura calificarii profesionale si a experientei dobindite in Romania si/sau in strainatate. |
|
||||
|
||||
Sarut mina pentru informatii ; intr-adevar o sa stau citeva zile la un hotel , dupa care o sa incerc sa ma orientez; este binevenita orice idee .
S-auzim numai de bine, Florin |
|
||||
|
||||
In curand si eu in New York...
Quote:
|
|
|||
|
|||