|
||||
|
||||
cum sa transport o masina din EU in USA ? - intre realitate si fictiune
Buna,
Am o mare dilema. Rezulta ca am o masina cumparata in rate ( Puegeot 307 SW ) aici unde suntem rezidenti de circa 6 ani ( Spain ). In perspectiva obtinerii vizei de emigrare ( castigatori DV ) as incerca sa vand masina. Problema cea mare este ca pretul pietii este cu ceva mai mic decat restul pe care il mai am de achitat la banca ( 3 ani ). M-am gandit la alternative... Una dintre idei ar fi achitarea integrala a restului de bani si "relocarea" masinii in USA. Nu stiu in schimb daca exista legal aceasta posibilitate .. de a aduce in USA o masina din EU, daca marca Puegeot este scumpa in USA( servicii, piese de schimb ), posibilitatea inmatricularii in USA, transport + costuri. E o idee nebuneasca ... Ce zice-ti ? |
|
||||
|
||||
Marca Peugeot, din cate stiu eu, este inexistenta pe piata automobilelor din SUA. Gandeste-te ce inseamna asta in privinta cheltuielilor de intretinere, a pieselor de schimb. Vei fi uimit cat de diferita este piata auto americana fata de cea europeana. Incearca sa o vinzi la pretul cel mai bun in Spania sau, de ce nu, in Romania.
|
|||
|
|||
Toate marcile franceze sunt out of America!
|
||||
|
||||
Asa este! De fapt singurele marci prezente in aceeasi forma in EU si US sunt cele germane si nici acelea in totalitate (ex: VW Bora care-i de fapt un Golf "modificat" special pentru US)
Dincolo de costurile legate de transport si vama, nu vei avea nici un service Peugeot, nici o piesa de schimb, etc. deci.... nu se merita! |
|
||||
|
||||
Dragos, nu te supara ca te contrazic.. VW Bora e VW Bora, si e total altceva decat Golf. Si se comercializeaza si in europa
|
|
||||
|
||||
VW
VW Jetta a fost si este comercializata sub aceasta denumire in USA de cand a aparut ea (1985 daca nu ma inshel). In Europa, acelasi model a trecut de la Jetta la Vento, la Bora si din nou la Jetta.
@sorin_a68: achita si vinde pejou' in Spania. Pierderea va fi mai mica decat costul transportului, vamii, formalitatilor, etc. Un alt cost major va fi asigurarea in State, care cred eu ca va fi uriasha, dat fiind ca asiguratorii nu stiu ce e ala Peugeot, cat costa o reparatie cu piese importate din EU si alte amanunte. Ca sa nu fii prea suparat, daca te decizi sa o iei in USA, macar o sa fii unicul cu asa masina exotica pe acolo...
|
|||
|
|||
Masinile ne-Americane trebuie amenajate/aprobate special sa poata circula pe soselele Americane (lumini portocalii/rosii laterale, teste de emisie etc...). Adauga 'amenajarea' la toate costurile precedente...
|
|
||||
|
||||
ma reintorc la ceeasi problema
Am revenit asupra vechii intrebari ... "to be or no to be" o masina europeana in USA. Am tot incercat si incerc in continaure sa vand masina .. din pacate .. nu se prea arata clienti. Rumegind situatia .. si luand in considerare cele spuse de voi mi-a venit o alta "idee". Sa schim masina pe una nou .. o alta marca (am intreles ca cele japoneze sunt la "moda" in USA).
Crede-ti ca merita efortul ?. In caz afirmativ ce marca/model mi-ati recomanda ? |
|
|||
|
|||
Poate ar trebui sa mai lasi din pret ?
Faza cu "nu se vinde" nu exista, e o scuza naiva c�nd pretul e prea mare. |
|
||||
|
||||
Din pacate nu e nici o scuza naiva. Preul la care o dau e exact suma care i-mi ramane de platit la ea in banca .. deci nu castig nici pentru o "ciorba de burta".
Totusi mai sper .. sa gasesc un client. |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|