Loteria Vizelor DV  20xx :: Forumul Loteristilor

Go Back   Loteria Vizelor DV 20xx :: Forumul Loteristilor > Loteria Vizelor de la A la Z > Catre America !

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2006, 07:14 PM
sorin_a68's Avatar
sorin_a68 sorin_a68 is offline
Forumar fidel
Loterist informat

Default cum sa transport o masina din EU in USA ? - intre realitate si fictiune

Buna,
Am o mare dilema. Rezulta ca am o masina cumparata in rate ( Puegeot 307 SW ) aici unde suntem rezidenti de circa 6 ani ( Spain ). In perspectiva obtinerii vizei de emigrare ( castigatori DV ) as incerca sa vand masina. Problema cea mare este ca pretul pietii este cu ceva mai mic decat restul pe care il mai am de achitat la banca ( 3 ani ). M-am gandit la alternative... Una dintre idei ar fi achitarea integrala a restului de bani si "relocarea" masinii in USA. Nu stiu in schimb daca exista legal aceasta posibilitate .. de a aduce in USA o masina din EU, daca marca Puegeot este scumpa in USA( servicii, piese de schimb ), posibilitatea inmatricularii in USA, transport + costuri.
E o idee nebuneasca ...

Ce zice-ti ?
Reply With Quote
Old 09-05-2006, 09:22 PM
Dahlia Max's Avatar
Dahlia Max Dahlia Max is offline
Moderator
Team Member

Marca Peugeot, din cate stiu eu, este inexistenta pe piata automobilelor din SUA. Gandeste-te ce inseamna asta in privinta cheltuielilor de intretinere, a pieselor de schimb. Vei fi uimit cat de diferita este piata auto americana fata de cea europeana. Incearca sa o vinzi la pretul cel mai bun in Spania sau, de ce nu, in Romania.

Tori Amos
Reply With Quote
Old 09-06-2006, 07:02 PM
POPI POPI is offline
Profesor
Forumo-dependent

Toate marcile franceze sunt out of America!
Old 09-07-2006, 03:05 PM
DragosM's Avatar
DragosM DragosM is offline
Junior Member
Bobocel

Quote:
Originally Posted by POPI View Post
Toate marcile franceze sunt out of America!
Asa este! De fapt singurele marci prezente in aceeasi forma in EU si US sunt cele germane si nici acelea in totalitate (ex: VW Bora care-i de fapt un Golf "modificat" special pentru US)
Dincolo de costurile legate de transport si vama, nu vei avea nici un service Peugeot, nici o piesa de schimb, etc. deci.... nu se merita!
Reply With Quote
Old 10-23-2006, 12:30 PM
mav116's Avatar
mav116 mav116 is offline
Forumar fidel
Profesor

Dragos, nu te supara ca te contrazic.. VW Bora e VW Bora, si e total altceva decat Golf. Si se comercializeaza si in europa
Reply With Quote
Old 10-23-2006, 02:42 PM
dmstangu's Avatar
dmstangu dmstangu is offline
Moderator
Team Member

Default VW

VW Jetta a fost si este comercializata sub aceasta denumire in USA de cand a aparut ea (1985 daca nu ma inshel). In Europa, acelasi model a trecut de la Jetta la Vento, la Bora si din nou la Jetta.

@sorin_a68: achita si vinde pejou' in Spania. Pierderea va fi mai mica decat costul transportului, vamii, formalitatilor, etc. Un alt cost major va fi asigurarea in State, care cred eu ca va fi uriasha, dat fiind ca asiguratorii nu stiu ce e ala Peugeot, cat costa o reparatie cu piese importate din EU si alte amanunte.

Ca sa nu fii prea suparat, daca te decizi sa o iei in USA, macar o sa fii unicul cu asa masina exotica pe acolo...
Old 10-24-2006, 12:38 AM
moana moana is offline
Junior Member
Bobocel

Masinile ne-Americane trebuie amenajate/aprobate special sa poata circula pe soselele Americane (lumini portocalii/rosii laterale, teste de emisie etc...). Adauga 'amenajarea' la toate costurile precedente...
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 04:12 PM
sorin_a68's Avatar
Forumar fidel
Loterist informat

Default ma reintorc la ceeasi problema

Am revenit asupra vechii intrebari ... "to be or no to be" o masina europeana in USA. Am tot incercat si incerc in continaure sa vand masina .. din pacate .. nu se prea arata clienti. Rumegind situatia .. si luand in considerare cele spuse de voi mi-a venit o alta "idee". Sa schim masina pe una nou .. o alta marca (am intreles ca cele japoneze sunt la "moda" in USA).
Crede-ti ca merita efortul ?. In caz afirmativ ce marca/model mi-ati recomanda ?
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 06:40 PM
Mitica Mitica is offline
Forumar fidel
Loterist confirmat

Poate ar trebui sa mai lasi din pret ?

Faza cu "nu se vinde" nu exista, e o scuza naiva c�nd pretul e prea mare.
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 08:04 PM
sorin_a68's Avatar
Forumar fidel
Loterist informat

Din pacate nu e nici o scuza naiva. Preul la care o dau e exact suma care i-mi ramane de platit la ea in banca .. deci nu castig nici pentru o "ciorba de burta".
Totusi mai sper .. sa gasesc un client.
Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules